kerst bingo

Kerst Bingo voor de hele familie. Toch een fantastisch idee om een deel van de kerstvakantie heerlijk door te komen. Met familie, met vrienden, met klasgenootjes. Lekker warme coco (zoals mijn zoon van 2 zou zeggen) en een boeiend spel. Speciaal voor jou en je gezin heb ik een Christmas Bingo gemaakt in Canva. Zelfs de allerkleinsten kunnen dit spel spelen, want ze moeten niet kunnen lezen. Nee, het werkt met prentjes. WhoopWhoop!

Wist je trouwens dat deze blog aan ’24 Days till Christmas’ deelneemt? Een aftellen naar Kerst in 24 verschillende en boeiende blogs. Ik neem het draadje over van Kim Ten Tussher & haar Kerst wandeling.

Deze blog bevat affiliate linkjes. Als je via mijn link een aankoop doet, verdien ik een kleine commissie, zonder dat dit jou iets extra kost. Hierdoor kan ik blijvend leuke blogs maken. Dus, dank je wel hiervoor!

Kerst Bingo in Canva

Volg deze link naar de kerstkaarten in Canva. Als je een Canva Pro gebruiker bent, dan zijn deze Kerst kaarten gratis voor jou. Ben je geen Canva Pro gebruiker, klik dan op deze link en krijg 45 dagen gratis toegang tot Canva Pro. Je kan je nadien altijd afmelden, niemand die er wat van gaat zeggen.

Dus je gebruikt de bovenstaande link en komt in Canva uit. Eigenlijk is het spel helemaal compleet, het enige wat je moet doen is alles afdrukken als een pdf. Rechts boven vind je een pijl naar beneden, hier klik je op, kiest voor PDF Print, je kiest de pagina’s die je wil gebruiken en daarna ga je downloaden.

Dat.Is.Alles.

Wil je het spel uitbreiden, ook dat gaat. Kopie en paste en maak extra pagina’s aan. Je kan zelfs, als je dat wil, veel van de elementen gebruikt in deze Bingo een ander kleurtje geven. In de lievelingskleur van je zoon of dochter. Van een kerstverrassing gesproken. šŸ™‚

 

Klik op deze link of op de afbeelding en ontdek de Christmas Bingo in Canva

 

Hoe speel je deze Kerst Bingo?

Na het downloaden en het lamineren van de PDF ga je aan de slag met dit zeer gemakkelijk te spelen spel. Oergezellig en ideaal om de tijd te verdrijven tijdens de kerstperiode. Ook de allerkleinsten kunnen mee spelen dankzij de plaatjes in plaats van de nummertjes.

Je speelt dit spel zoals je een traditioneel Bingo spel speelt.

Je knipt de 35 plaatsjes uit die je bij de instructie vindt en stopt ze in een zak. Als het spel begint trek je Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n een kaartje uit de zak en beschrijft wat je ziet. Of je knipt de 35 figuurtjes niet uit, maar kiest er telkens eentje uit en legt een knopje op het plaatje dat je niet benoemd hebt.

De spelers leggen een knop of een centje op het juiste plaatje.

Je speelt voor Ć©Ć©n, twee of vijf rijen. Of je maakt er je eigen variatie op. Na het winnen verdienen de kids uiteraard een toffe prijs.

In totaal vind je 35 verschillende plaatjes en tien verschillende Bingo kaarten. Op elke kaart vind je 24 afbeeldingen.

Enkele tips:

Tip 1

Als je meer kaarten wil maken, dan gaat dat. Het spel staat in Canva en je maakt zoveel kaarten dat je nodig hebt. Ik denk dan aan grotere groepen (al gaat dat niet corona-proef zijn) of meer afwisseling.

Tip 2

Voor jonge kinderen is het misschien gemakkelijker om de kaartjes te tonen in plaats van te beschrijven. Sommige afbeeldingen lijken wat op elkaar en dat zorgt misschien voor verwarring. (Zoals de kerstboom en de kerstboom met ster)

Tip 3

Om er zeker van te zijn dat er niets van de (geknipte)kaartjes verloren gaat, is het misschien een idee om deze pdf niet te knippen, maar te lamineren en dan met een pencil marker aan te duiden welk figuurtje de Bingo al gepasseerd is.

Tip 4

Gebruik stevig papier. Als de kids dit spelletje leuk vinden, dan gaan ze dit blijven gebruiken en dan is iets steviger papier toch mee mee genomen.

Tip 5

Na de kerstperiode leg je de Kerst Bingo bij de rest van de kerstspullen, zo hebben de kids er de volgende jaren ook plezier van.

 

Canva Pro Free Gratis

 

Wil je meer lezen over Canva, volg dan deze link. Wil je meer printables voor kids, zoals deze kerst Bing, blijf deze blog zeker volgen of kijk af en toe eens in Canva voor een update. De volgende templates zijn ook al gepubliceerd in Canva

Ben je een mama en wil je meer weten over Canva en eigen printabels maken. Ondek de pagina’s via de linkjes.

Vind je dit een leuke blog en wil je dat je familie en vrienden hier ook plezier aan hebben, geef ze dan zeker deze link door. Zodat ze zelf hun aanpassingen kunnen doen in Canva. Vind je dit een waardevol blog of heb je vragen over Canva of iets anders, stuur me dan een mailtje op kelly@sprankelonline.be en ik antwoord zo snel mogelijk.

Uiteraard gaat ook hier het draadje van ’24 days till Christmas’ door. En wel naar een kerst recept van Titia Shut. Enjoy!