1000 euro sparen

Geef toe, als startende ondernemer is het niet altijd even gemakkelijk geweest het afgelopen jaar. Je moet jezelf in de markt zetten, je online aanwezigheid verzekeren, klanten zoeken en als het daarna nog even kan, ook zorgen dat er opdrachten zijn. Omdat ik vooraf wist dat deze nieuwe levensstijl in combinatie met een jong gezin niet heel erg evident ging zijn, heb ik mijn voorzorgsmaatregelen genomen. En het is gelukt om een extra 1000 euro te sparen.

Het afgelopen jaar ben ik actief bezig geweest met het letten op mijn financiën. Ik heb gelezen en uitgevoerd. Leuke uitdagingen gedaan, dingen gelaten, maar ook nieuwe zaken ontdekt. En dat ga ik in een reeks blogs met je delen. Deze blog bijt de spits af.

1000 euro sparen met een Canva template. Hoe doe je dat?

Al jaren zet ik wanneer ik mijn loon krijg een deel van de koek opzij. Veel mensen sparen hetgeen dat over is op het eind van de maand. Ik zet dat in het begin van de maand weg en met de rest moet ik toekomen. Deze tip pas ik toe na een seminar van T. Harv Eker. En wees maar zeker dat dit event en de man zijn boek veel in gang heeft gezet. En die kennis wil ik op een creatieve manier toepassen in mijn dagelijkse leven.

In plaats van elke maand te sparen, wil ik iets actiever aan de slag en wil ik elke week een duit in het zakje doen. Maar niet gewoon saai, niet gewoon elke week hetzelfde bedrag wegzetten. Ik wil dit op een creatieve manier doen. Een manier die me energie en plezier geeft. En die manier heb ik gevonden, dankzij een Canva template.

Het komt er op neer dat ik op een jaar tijd 1000 euro wil sparen, door elke week een sommetje geld weg te zetten. Maar in plaats van elke week een bedrag van 19,23 euro (1000: 52) weg  te zetten wil ik er wat meer plezier in brengen. Dus ik kies er voor om 1000 euro op te splitsen in 52 weken, maar elke week een ander bedrag, een beetje meer, een beetje minder. Zo heb ik een keuze om een bedrag weg te leggen dat bij de week past.

Spaar 1000 euro Etsy

Aan de slag met Canva

Is Canva nieuw voor je? Check dan deze handige blog waar een tutorial in verwerkt is. Canva heeft een lage leercurve, dus je gaat hier snel mee weg zijn.

 • Teken alles eerst op een kladje uit
 • Verdeel 1000 euro over 52 weken in niet gelijke bedragen.
 • Open Canva en een A4 document
 • Ga naar elementen – vormen en kies een square border
 • Plaats je element op je lege template en verklein tot het juiste formaat
 • Kopieer je element 7x en maak een mooie lijn met je vierkantjes
 • Dupliceer je blokjes 7x zodat je in totaal 49 blokjes hebt
 • Vul je schema aan met 3 extra vierkantjes
 • Typ in je vakjes het aantal eurotjes dat je wil sparen
 • Pimp je template zodat ie helemaal naar je zin is
 • Gebruik extra elementen, foto’s of bitmoji’s om je template op te vrolijken.

Is dat te veel werk?  Gebruik de handige template van hierboven. 🙂 Enjoy