Omdat ik afgelopen corona periode veel verlichting heb beleefd met het ontdekken van toffe Belgische webshops, heb ik beslist om door te gaan en mijn lijst verder aan te vullen. Dus wil je de lijst van Belgische webshops zien groeien, stuur me dan zeker een bericht op kelly@sprankelonline.be met een voorstel van online winkels die zeker niet mogen ontbreken.

In de blog van vandaag ontdekken we de shops van Luc Geurts.

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Luc Geurts, zaakvoerder van Feluce, Ledspot-planet en Leddepot

Wat is het verhaal van je verlichting – ondernemingen. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan? 

Ik ben gestart met verlichting in 2012, op het moment dat LED verlichting nog maar in haar kinderschoenen stond. Aanvankelijk bezocht ik bedrijven die ik aanspoorde om de omschakeling naar LED verlichting te maken. In de loop der jaren groeide het idee om ook de particuliere gebruiker en ook het buitenland te bedienen met LED verlichting. Op die manier startte ik dan mijn webshops op, die elk een ander doel hebben.

https://www.feluce.be/nl/ biedt hoogwaardige, sfeervolle verlichting aan met een landelijke toets. Hieraan zijn ook verschillende social media kanalen gekoppeld (https://www.facebook.com/landelijkelampen ; https://www.instagram.com/felucelandelijkeverlichting/https://www.pinterest.com/lampesrustiques/ ; https://www.pinterest.com/landelijkelampen/ ; https://www.youtube.com/channel/UCIYLio7XOYsiAIGmE6XlGUQ ; https://www.youtube.com/channel/UC0Qq2h-t9W6Hmlj7vIBap8A)

https://www.ledspot-planet.com/nl/ specialiseerde zich in alles wat met spots te maken heeft (inbouwspots, railspots en plafondspots). Hieraan zijn ook verschillende social media kanalen gekoppeld (https://www.facebook.com/ledspotplanethttps://www.instagram.com/ledspotplanet/https://twitter.com/LedspotP ; https://www.pinterest.com/ledspotplanet/ ; https://www.youtube.com/channel/UCHSKtPXseD-nNW-XOT5e2pQ )

https://www.leddepot.be/ biedt vooral bedrijfs- en kantoorverlichting aan. Hieraan zijn ook verschillende social media kanalen gekoppeld (https://www.facebook.com/leddepotverlichting ; https://www.instagram.com/leddepotverlichting/ )

Nu met de Corona crisis moest je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Hoe kijk je hier tegenaan? Was er al een webshop?

Ik had het geluk om geen fysieke winkel te hebben tijdens de corona crisis. De webshops in het algemeen hebben weinig last gehad van de crisis.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

Ik gebruik hiervoor de gekende kanalen: Facebook, Instagram, You tube, Twitter en Pinterest. Ik ben dagelijks bezig met Social media. Het vergt heel veel inspanningen en inspiratie maar ik heb geleerd om hiermee door te zetten. Uiteindelijk is het een extra manier om jouw bedrijf in de aandacht te brengen.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Ik vind het goed dat Belgische webshops nu meer steun krijgen vanuit de media, van andere bekende ondernemers (denk maar aan Wouter Torfs) en bekende vlamingen. Deze steun is vooral gestart tijdens de volle Coronacrisis. Het was hoog tijd dat we ook wat tegenwerk bieden aan buitenlandse webshops. We mogen gerust wat meer fier mogen zijn op webwinkels van bij ons!

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Ik doe mijn werk met hart en ziel en doe alles even graag

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik wil verder groeien en personeel aanwerven zodat ik eindelijk wat meer vrije tijd krijg

Kreeg je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe heb je deze momenten door gebracht? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Nee, ik heb helemaal niet stilgezeten tijdens corona. Het werk liep gewoon door zoals voordien.

En werk je al met Canva? 😉

Ja, dat is een heel toffe tool die ik vaak gebruik

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? ( Corona – webshop – lokaal kopen – online kopen …)

Koop zoveel mogelijk lokaal. Het is natuurlijk evident dat mensen op buitenlandse shops blijven kopen maar vooraleer je de stap zet, zoek dan eerst of er geen Belgisch alternatief is. Tenslotte vloeit het geld dat je uitgeeft onrechtstreeks terug naar jou en worden we er allemaal beter van.