She Can Blog Review Pinterest Training. Dus, ik heb al verschillende jaren een Pinterest account. En ik doe maar wat. Ooit heb ik eens een heleboel pins online gegooid en ik had geluk. Want na een tijdje begonnen deze pins te ranken en had ik plots extra kijkers op mijn website. Maar toen kakte het weer wat in, want ik zette geen pins meer online. Een nieuwe poging om Pinterest opnieuw voor mij te laten werken is een half jaar geleden gestart. Ik heb mezelf uitgedaagd elke dag een pin te publiceren en dit voor een jaar lang.

En ja.. ondertussen pin ik dagelijks trouw één of meerdere pins. Maar ik weet eigenlijk niet of dit wel resultaat heeft. Ik zie geen grote wijzigingen in mijn statistieken. Als ik me hierover vragen begin te stellen, dan is er eens stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat een pin 9 maanden nodig heeft om tot leven te komen. Dus houd ik trouw vol.

Maar goed, onlangs heb ik dan even een overleg gehad met Angie van She Can Blog en ze zei me dat er hier en daar nog wat verbeterpunten te maken zijn in mijn account. Om mijn bloed, zweet en tranen van de afgelopen maanden toch te laten opbrengen heb ik beslist om haar Pinterest training aan te kopen en helemaal toe te passen.

In deze blog ga ik hier mijn wijzigingen delen en mijn vooruitgang met je tonen. Ben jij klaar om mee op avontuur te gaan?

De link naar de cursus vind je hier: She Can Blog Pinterest Cursus

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be

Pinterest Statistieken

De start van de She Can Blog review maak ik door je mijn Pinterest Statistieken te tonen op de dag dat ik begin met de training. 4 februari 2023. Heel eerlijk, ik heb absoluut geen idee of dit goed of slecht is voor de inspanningen die ik gedurende de laatste maanden heb geleverd.

Cursus Pinterest She Can Blog Review
Cursus Pinterest She Can Blog Review

Na het posten van de afbeelding hierboven voel ik even de drang om aan Angie te vragen of dit goede resultaten zijn. Want zeg nu zelf 20K views is toch al wel wat? Niet? En dan check ik even de views Nedelandstalige accounts die soortgelijke content delen. 1 miljoen views, 2 miljoen views.. en dan bedenk ik me dat ik echt een nobody ben in Pinterestland en dat ik beter aan de cursus kan beginnen.

Zo gezegd zo gedaan. Dit is in vogelvlucht de stappen van de training. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat.

Cursus Pinterest She Can Blog

Overzicht van de cursus Pinterest

Pinterest De Basis

Deze module is voorzien van een voorwoord en je ontdekt er de basis, geschiedenis en voordelen van Pinterest.

Opzetten en optimaliseren business account

Met de hulp van deze module ga jij je business account opzetten en verder verfijnen. Je ontdekt ook meer over SEO en zoekwoordonderzoek in Pinterest.

Optimaliseer je website of blog voor Pinterest

Uit dit hoofdstuk heb ik goede tips gehaald voor het optimaliseren van mijn website. Ik heb de tips ook onmiddellijk toegepast.

Pinterestborden

Mijn pinterestborden heb ik uiteraard aangepast na het ontdekken van de tips voorzien in deze module.

Pins maken

O ja, pins maken, daar kan je ook het één en ander over leren.

Pinstrategie

Nu deze module ga ik dicht bij mij houden en toch een paar keer herhalen. Een pinstrategie heb je nodig en je moet er een gewoonte van maken. Je gaat ontdekken dat het meer is dan af en toe een pin online plaatsen.

Statistieken

Ik dacht dat ik al wel wat statistieken kon lezen, maar heb er toch nog tips uitgehaald na het lezen van dit hoofdstuk.

Adverteren de basis

Voorlopig denk ik niet dat ik al ga adverteren, maaarrrr ik ga het toch eens overwegen, denk ik.

Affiliate marketing

Grote fan van affiliate marketing als verdienmodel. Een kijken of ik mijn account hiermee ook kan versterken.

Resultaten na het volgen van de cursus

Donderdag 9 februari 2023

Ik ben er stevig in gevlogen en heb een aantal drastische veranderingen uitgevoerd. Zo heb ik een groot deel van mijn borden gearchiveerd en maak ik een aantal nieuwe borden aan op basis van het zoekwoordonderzoek dat ik heb gedaan.

Na amper 5 dagen merk ik al veranderingen op. Zo wordt een bepaalde pin nu verschillende keren per dag gerepind, zie ik een groei in het aantal views en ontdek ik dat één van mijn borden op nr 2 prijkt als ik ga kijken bij een bepaald zoekwoord en de borden.

Een relatief minimale inspanning en een mooi resultaat als gevolg. Als mijn account op deze manier doorgaat, dan ben ik benieuwd naar het resultaat. Ik heb een groot doel (1 miljoen views) en ben vast beraden dit te halen.

Maandag 3 april 2023

Ondertussen zijn mijn views de hoogte in geschoten. Heb ik een pin die viraal is gegaan en heb ik meer websitebezoeker. Op dit moment kan ik helaas niet monitoren of ook het aantal downloads van mijn Canva Creator Profiel gegroeid is dankzij Pinterest, omdat ik daar helaas geen zicht op heb vanwaar die downloads komen. Dit in binnen Canva zelf niet zichtbaar.

Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, dat is als je naar volgende borden zoekt, ik steevast zichtbaar ben. In ieder geval, ik zie ze zelf verschijnen bij de borden. Ik veronderstel dat anderen ze ook kunnen zien. Het is misschien eens een optie om te kijken en als je ze niet vindt, me een seintje te geven op kelly@sprankelonline.be.. zou je dat willen doen?

Dit zijn de borden die zeer zichtbaar zijn nu:

  • kleuren op nummer
  • werkbladen kleuters
  • werkbladen groep 1
  • woordkaarten
  • thema Kerst (niet zo heel zichtbaar, maar hij staat er tussen, rij 5 of zo)
  • thema Halloween kleuters ( met maar 4 pins)

Check mijn account hier: https://www.pinterest.com/sprankelonline/

 

Ben ik tevreden van de Pinterest Cursus She Can Blog – Review?

Zoals ik eerder al zei gebruik ik Pinterest al een tijdje. Ik pinde elke dag en had eigenlijk weinig resultaat. Mijn account was onduidelijk en onoverzichtelijk. Door het volgen van de training en het onmiddellijk toepassen van de gegeven instructies is er plots een ommezwaai gekomen.

Mijn account is fris, duidelijk en er zit structuur in. Mijn views zijn de hoogte ingeschoten en mijn bezoekersaantallen gestegen. Borden zijn zichtbaar en ik heb een pin die viraal is gegaan. Deze wordt nog steeds 3x per dag gepind en dit nu al van het begin van de cursus. Wat voor mijn toedoen uitzonderlijk is, want dan is nog nooit geweest.

Dus ik ben tevreden. Het mag natuurlijk allemaal wat sneller gaan. Maar heb begrepen dat pins tijd nodig hebben om tot leven te komen en ik heb natuurlijk hiervoor heel wat dingen gedaan die misschien niet allemaal even goed waren voor mijn account.

Zou ik je aanraden deze training te volgen? Absoluut.. 🙂

Zelf wil ik naar 500K views groeien en daarna een miljoen. Dat moet ik toch nog even navragen aan Angie hoe dat ik dat precies moet doen.

In ieder geval, Angie is super bereikbaar, als je vragen hebt kan je haar altijd bereiken via sociale media.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over deze ‘She Can Blog Review’ of een andere blog? Stuur een mailtje naar kelly@sprankelonline.be

Andere toffe blogs en templates ontdekken?

Werkbladen Kerst

Pasen Kleurplaten met Patronen

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden