Spread the love

Werkbladen voor kerst. Ben je een leerkracht, dan is het onwijs gaaf om in de aanloop naar bezig te zijn met dit thema in je klas. Ook als ouders gaat er niets boven de vakantie educatief in te vullen voor je kids. Okay. Misschien willen je mini’s niet echt nieuwe dingen leren. Met deze werkbladen maak jij je eigen werkboek. Je kan alles zelf samenstellen. Voor jou is het tof om op deze manier te werken en voor je kids is het niet echt leren leren, maar het is fun (en educatief).

De werkbladen die je in deze blog vindt zijn gemaakt in Canva. Ik geef je een overzicht van wat voor toffe printables er zoal beschikbaar zijn in Canva, hiervan kan je dus je eigen kerstboekje samen stellen. Voor in je klas of om thuis extra kerstsfeer op te laden.

De templates die je hieronder vindt zijn afkomstig van mijn Canva Creator profiel. De templates zijn gratis voor Canva Pro gebruikers. Ben je leerkracht, dan weet je dat je met je diploma een gratis Canva Education accoount kan aanvragen.

Let’s hohoho!

Werkbladen Kerst

Kies uit onderstaande templates uit wat je nodig hebt en stel je eigen werkboekje voor kerst samen. Je kan indien nodig aanpassen wat je nodig vindt. Vermoedelijk ga je alvast wel de tekst gaan aanpassen. Deze staat in het Engels, maar die pas je zo aan naar de gewenste taal. Verder kan je ook kleuren, elementen en layout nog wijzigen, moest je dit willen.

Knipoefening: Small To Big

Print deze set templates uit en bezorg je kids veel knip plezier. Nadat alles mooi is uitgeknipt kunnen je kids alles van klein naar groot rangschikken. Je kan er voor kiezen om deze templates te plastificeren voor extra lang speelplezier.  In totaal zijn er 4 printables, maar je kan ook je eigen elementen in Canva uitzoeken en gebruiken.

Klik op de afbeelding of klik op deze link om dit werkboekje te ontdekken

 

 

Tel en duid aan

Met deze templates laat je je kinderen met de feestdagen op een originele en interessant wijze leren. Ze gaan niet eens door hebben dat ze aan het oefenen zijn. Want de diertjes op deze oefeningen maar van tellen een klein feestje. Party-time. Ook in dit setje vind je 4 templates terug die je uiteraard zelf ook nog kan aanpassen. Je mag ze ook zo afdrukken.

Klik op de afbeelding of klik op deze link om deze werkbladen voor kerst te ontdekken.

Tel en kleur

Laat je kleine man of vrouw het exact aantal elementen kleuren zoals aangegeven in het begin van de rij. Tellen en kleuren. De perfecte oefening op een koude ochtend in de vakantie. Of die laatste dagen op school vlak voor de vakantie.

Uiteraard maak je hier ook ja aanpassingen indien nodig, je kan gerust het getal vooraan veranderen en zo veel meer templates ontwikkelen. In de set die ik gemaakt heb, staan 3 templates die helpen je waarschijnlijk al een eindje op weg.

Wil je deze set gebruiken, klik dan op deze link of op de afbeelding hieronder.

 

Kleuren en tellen

Het kan ook andersom natuurlijk. Eerst kleuren en dan tellen. Laat je kindje maar volledig los gaan in deze kerst printables.


Kerstmis Bingo

Bingo spelen met kerst is echt hot. Dat merk ik aan het aantal downloads die er geweest zijn bij de eerste ‘Christmas Bingo’ die ik gemaakt heb. Ondertussen heb ik verschillende varianten in mijn Canva Creator profiel staan. Over allerlei verschillende onderwerpen, maar deze voor de kerstdagen blijft toch mijn absolute favoriet. Hiervan vind je er drie. Maar misschien wordt mijn assortiment nog wat uitgebreider. Zeker als ik mooie en andere elementen in Canva vind.

Deze templates kan je aanpassen indien nodig, maar dat hoeft helemaal niet natuurlijk. Vind je ze leuk, klik dan op de Bingo zelf en je komt er rechtstreeks bij uit.

Hohoho – Let it snow – So we can play Bingo!

N°1

N°2

N°3

Over de laatste ‘Kerst Bingo’ heb ik in een eerdere blog ook geschreven. Je vindt hem nadat je deze link volgt.

Shadow Matching

Eén van de favoriete games van mijn zoon op dit moment is kleuren en lijnen trekken. Ik ben dan ook een super trotse mama die ziet dat haar kleine man de juiste schaduw kiest en dat hij het ook leuk vindt om te doen. Echt, de glimlach die je dan op mijn gezicht ziet verschijnen reikt tot in Tokyo en terug. Voor extra veel spelplezier plastificeer ik deze templates en gebruik ik raamstiften die afwasbaar zijn.

Deze template vind je achter deze link of wanneer je op de afbeelding klikt.


Wil je meer van deze dingen, dan kan je kerst elementen gaan zoeken, maar dan moet je er zeker van zijn, dat je de kleur van die elementen kan wijzigen. Anders gaat het niet lukken om er een schaduw van te maken.

Nummer Puzzel

Heb je graag een puzzel in je werkboekje voor kerst, misschien ben je dan wel iets met de puzzel die je hieronder vindt. Het zijn in totaal 10 puzzels die je kan gebruiken voor in je boekje. Als ik je een tip mag geven, zeker spelen in de ochtend. Die felle kleuren maken je kids zeker wakker. 😀

Wil je de puzzels gebruiken, klik dan op de afbeelding of op deze link hier.

Teken de andere kant

Whoopa. Wil je je kids hun teken skills aanscherpen, dan is het een goed idee om hen deze templates voor te schotelen en hun kunsten hier op los te laten. Met deze toffe ’teken de andere kant’ oefening zijn je kids even zoet. Zo kan je ongestoord jouw kerst voorbereidingen verder afwerken. Je kan deze snowflakes vervangen door andere afbeeldingen of ze afdrukken als een png en dan bij op een andere pagina in je werkboek voor kerst plakken. Wat zeg je? Hoera voor deze werkbladen voor kerst?

Je vindt dit setje door op deze link te klikken of op de afbeelding hieronder.

Kleurplaten voor kerst

Wat zeker niet mag ontbreken voor je werkboekje zijn kleurplaten voor kerst. Met de tekening hieronder maak je alvast een goede start. Ik ben er echter van overtuigd, dat ik snel nog meer kerst kleurplaten ga maken en je ze hierin deze rubriek gaat vinden.

Voor nu, hier kan je deze tekening downloaden als je hem wil, of je klikt op de afbeelding hieronder.

 

Heb je vragen over deze blog? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Heb je zin gekregen om met Canva aan de slag te gaan, check dan deze verzamelpagina die ik hiervoor gemaakt heb.

Sprankel Online maakt gebruik van affiliate marketing. Als jij op één van de linkjes klikt en een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een toffe commissie. Op deze manier kan de website blijven bestaan en kan ik blijven toffe inhoud maken. Dus! Dank je wel hiervoor!