WhatsApp Canva Storie Templates, ze bestaan.

In deze blog neem ik je mee in de wereld van WhatsApp en je ontdekt ook hoe je heel gemakkelijk Whatsapp Canva Storie templates – maakt. Ik geloof dat er nog niet veel ondernemers zijn die deze templates gebruiken, dus het is zeker iets waarmee je jezelf gaat onderscheiden. Dus, duik er snel in.. gogogo..

 

Canva Pro Free Gratis

 

Vertel me meer over WhatsApp?

WhatsApp Messenger is een instant messaging-applicatie voor smartphones waarmee gebruikers gratis kunnen communiceren met contacten die Whatsapp geïnstalleerd hebben op hun telefoon. Whatsapp werd in 2014 aangekocht door Facebook die sindsdien de app heeft weten uit te breiden.

Wat is de WhatsApp App?

Een mobiele app, dat is in eerste instantie Whatsapp. Deze mobiele app kan je makkelijk en snel downloaden via de App store of via de Playstore.

WhatsApp is een instant messaging-dienst. Hierdoor kunnen twee personen of grotere groepen berichten, afbeeldingen, video’s of audio berichten uitwisselen via hun internetverbinding.

Waar kan WhatsApp nog meer voor worden gebruikt? Sinds kort is het ook mogelijk om te videobellen en om als bedrijf een Whatsapp chat op je website te zetten. Nu Whatsapp in handen is van Facebook is er zelfs sprake van het uitvoeren van betalingen via Whatsapp, net zoals je reeds kan doen met de Chinese chat app Wechat.

Hoe gebruik je WhatsApp?

Whatsapp is erg makkelijk te gebruiken. Je hoeft de app enkel te downloaden via de App store of the Google Play store waarna je gevraagd wordt om een account aan te maken. Wanneer je een account aanmaakt moet jij je GSM-nummer registreren. Deze registratie houdt echter in dat je een GSM nummer gebruikt waar je toegang toe hebt gezien je een speciale code zal ontvangen die je in de app moet ingeven.

Vroeger, voordat Whatsapp gekocht werd door Facebook, was de applicatie na een jaar betalend. Dit is echter niet meer het geval en nu kun je Whatsapp volledig gratis blijven gebruiken.

Hoe werkt WhatsApp?

Om Whatsapp te kunnen gebruiken heb je een internetverbinding nodig. Het maakt niet uit of dit een verbinding is via wifi of via mobiele data. Wanneer je een internetverbinding hebt kan je via chatbericht, audiobericht of zelfs door te bellen communiceren met anderen die net zoals jij de app op hun smartphone hebben geïnstalleerd.

Een berichtje sturen is erg eenvoudig. Je selecteert de persoon naar wie je graag een bericht wil sturen en typt je bericht in de tekstbalk waarna je op versturen klikt. Klaar is kees! Jij hebt net een bericht verstuurd via Whatsapp.

Chatten met een grote groep op WhatsApp

Wist je dat je op Whatsapp ook kan chatten met een grote groep mensen? Op Whatsapp kan je namelijk groepchats aanmaken waarin vrienden, familie, collega’s of andere groepen makkelijk met elkaar kunnen communiceren, foto’s delen of zelfs met elkaar bellen!

WhatsApp Web

Hele berichten uittypen op een smartphone is niet altijd even leuk, handig of zelfs makkelijk. Vooral wanneer je Whatsapp wil gebruiken voor zakelijke doeleinden is het niet altijd even goed om Whatsapp op je telefoon te gebruiken. Daarom heeft Facebook een nieuwe variatie van Whatsapp op de markt gebracht waarmee je Whatsapp makkelijk in je Internet browser kan gebruiken. Nu kan je vanaf je computer Whatsapp gebruiken om te communiceren met vrienden, familie en klanten.

Hoe gebruik je Whatsapp Web?

Wil jij graag Whatsapp berichten versturen via je computer? Dat kan nu via Whatsapp Web. Om Whatsapp Web te gebruiken kun je naar Whatsap Web navigeren via web.whatsapp.com. Hier zal je instructies te zien krijgen naast een grote QR code.

Op je telefoon open je nu he Whatsapp applicatie. Druk op de drie kleine rondjes bovenaan in de rechterhoek en kies Whatsapp Web. De applicatie zal dan jouw camera openen en je vragen om de QR code op je scherm te scannen. Wanneer je de QR code correct gescand hebt zal er een webversie van Whatsapp verschijnen op je computerscherm.

Let wel even op: Whatsapp Web is als het ware een extensie van jouw Whatsapp applicatie. Jouw telefoon zal met andere woorden verbinding moeten hebben met het internet om Whatsapp web te kunnen gebruiken.

Wat zijn WhatsApp Canva Stories?

Whatsapp lanceerde sinds kort ook Whatsapp Stories of de Whatsapp status. En hoera, die WhatsApp Stories maak je in Canva.

WhatsApp-status is een statusupdate die 24 uur na het downloaden verdwijnt waarmee hij heel erg lijkt op de stories op Snapchat of Instagram. Via jouw Whatsapp-status kun je foto’s video’s tekst, links en zelfs gifs delen met jouw Whatsapp contacten.

Wie kan jou Whatsapp status of Whatsapp stories zien?

Enkel mensen die jou in hun adresboek hebben opgeslagen en daarnaast ook in het jouwe staan kunnen jouw Whatsapp status zien. Je Whatsapp status wordt met andere woorden enkel gedeeld met jouw contacten die jouw nummer hebben opgeslagen.

Hoe maak je WhatsApp Canva Storie Templates?

  • Klik op deze link? Of open Canva en zoek in de zoekfunctie naar WhatsApp Storie/Story
  • Kies één van de bestaande templates uit, of begin met een lege witte template en bouw zelf eentje uit
  • Heb je nog niet zoveel Canva ervaring, kijk dan naar deze Canva voor beginners YouTube video – hij is een beetje verouderd, maar de basis blijft hetzelfde
  • Pas het ontwerp aan. Kies je eigen kleuren, verander de tekst, voeg eventueel elementen toe of laat ze weg
  • Als je je template maakt op de pc, open dan – wanneer je klaar bent met je ontwerp – de Canva App. Van daaruit ga je je template downloaden en onmiddellijk uploaden in je WhatsApp. Voor mij is het prettiger om te ontwerpen op de laptop, de Canva App vind ik een heel gedoe. Maar misschien gaat dit je beter af. Even ontdekken is de boodschap. 

Wat is het verschil tussen WhatsApp privé en business

In Januari 2018 besloot Whatsapp een aparte app te lanceren voor kleine bedrijven. Deze app staat beter bekend als WhatsApp Business en lijkt erg op de bestaande Whats-App applicatie, buiten dat de business app enkele bijkomende functies heeft zodat bedrijven makkelijker contact kunnen leggen en houden met klanten.

Voordien was het namelijk erg moeilijk om WhatsApp voor je onderneming of zaak te gebruiken. Je moest een nieuw nummer installeren en kon maar met 1 enkele smartphone communiceren met klanten. Met deze nieuwe app kan je twee WhatsApp accounts behouden op 1 telefoon en kunnen verschillende medewerkers klanten bijstaan over Whatsapp.

Hieronder bekijken we alvast even wat de functionaliteiten zijn van Whatsapp web en hoe ook jij Whatsapp web kan gebruiken voor jouw onderneming, freelance business of bedrijf.


  1. Stuur snelle reacties naar klanten met Whatsapp Business

Met de Whatsapp Business-app kan je snelle en automatische reacties naar klanten sturen. Zo kan je met de Quick Reply response tool vooraf gedefinieerde antwoorden op veelgestelde vragen verzenden. Op die manier hoef je deze antwoorden niet altijd weer helemaal opnieuw uit te typen en kan je de antwoorden ook makkelijk en snel binnen je Whatsapp Business App vinden.

Indien iemand je een vraag stelt kan je op de schuine streep (/) drukken om een snel antwoord te kiezen. Deze functie is enkel aanwezig in de Whatsapp Business applicatie.


  1. Stuur geautomatiseerde reacties naar klanten met Whatsapp Business

Met WhatsApp Business kun je ook automatische berichten instellen die worden verzonden wanneer aan de juiste voorwaarden is voldaan zoals bijvoorbeeld bij het afsluiten van een conversatie of wanneer een klant is overgegaan tot aankoop. Met WhatsApp Business is het mogelijk om dit te doen zonder externe tools te installeren wat een groot voordeel is voor heel wat bedrijven met een beperkt budget.


  1. Whatsapp web chat op je website

Je hebt waarschijnlijk al wel een keertje een live chat zien staan op een website. Wel, met Whatsapp Business kan ook jij nu zo’n chat op je website implementeren, en dat met Whatsapp. Jouw klanten worden dan doorgestuurd naar Whatsapp waar zijn dan met jou kunnen communiceren. Het grote voordeel aan deze chat is dat zij niet constant moeten teruggaan naar jouw website en dat zij gewoon vanaf hun telefoon met jou en jouw onderneming kunnen communiceren.


  1. Organiseer contacten met tags

Een andere geweldige functie die WhatsApp Business biedt, is het organiseren van contacten met behulp van tags. Het is mogelijk om gepersonaliseerde labels te maken, met de namen en overeenkomstige identificatiekleuren, om vervolgens elk label te associëren met een reeks specifieke contacten (bijvoorbeeld klant, lead, betaald, nog niet betaald, enz.), Zodat het zoeken naar contacten heel wat sneller en makkelijker wordt.


  1. Bekijk de statistieken van jouw gesprekken

Omdat het voor bedrijven en professionals belangrijk is om te weten hoeveel berichten correct worden verzonden, bezorgd en gelezen, bevat WhatsApp Business een paneel met statistieken om gespreksgegevens te analyseren.

Hoewel de meerderheid van de app-gebruikers hier erg weinig aan heeft kan het echter toch nuttig zijn om de statistieken van deze gesprekken de analyseren.

Betalingen via Whatsapp?

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort ook betalingen zullen kunnen uitvoeren via onze favoriete chat app. Whatsapp heeft eind vorig jaar namelijk WhatsApp Pay gelanceerd in India en begon ook reeds aan testen in landen zoals Brazilië.

Wanneer Whatsapp Pay in Nederland en België te gebruiken zal zijn is nog niet geweten, maar dat het een handige toevoeging zal zijn aan de app is zeker.

Met Whatsapp Pay kan je makkelijk en snel vrienden, familie en bedrijven betalen via een in App betalingssysteem. Daarnaast is Whatsapp in India ook te gebruiken in winkels en zelfs bij street food stalletjes. Net zoals bij WeChat hoef je enkel een QR code te scannen om zo de betaling uit te voeren.

Of WhatsApp pay na lancering ook in Europa zal aanslaan valt nog te zien, maar het lijkt er alvast op dat deze betalingsmethode in India een groot success is!

WhatsApp Business vs Persoonlijke Whatsapp welke gebruik je best?

Wanneer je een zaak runt – of dit nu is als freelancer of als onderneming, is het altijd beter om in te zetten op Whatsapp for Business. Niet enkel is het goed om klanten te kunnen colour coden met labels, het feit dat je snel berichten kan versturen met quick reply, automatische berichten kan versturen of zelfs een out-of-office boodschap kan instellen is erg handig. Daarnaast kan je dankzij Whatsapp Business jouw persoonlijke account en je Business account ook lekker gescheiden houden. Zo hoef je niet meer naar klanten te gaan zoeken tussen een hoop persoonlijke gesprekken en groepen.

Maak het jezelf met andere woorden gemakkelijk door voor WhatsApp Business te kiezen indien je een onderneming runt of als Freelancer werkt.

Wil je Canva Pro 45 dagen gratis testen?

Canva Pro Free Gratis

Heb je vragen over WhatsApp Canva templates of heb je over iets anders een vraag? Stuur dan zeker een bericht naar kelly@sprankelonline.be en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Sprankel Online maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je op één van deze linkjes klikt en je doet een aankoop, dan krijg ik hiervoor een kleine commissie. Hierdoor kan de website en de gratis content blijven bestaan. Ik dank je dus heel erg!