Er zijn twee soorten Canva Apps. De mobiele en de desktop app. De Canva App is gratis, wil je met de pro versie werken, dan ga je uiteraard moeten upgraden.

Mobiele Canva App

De mobiele app is de app voor op je smartphone. Het is alweer een tijdje op de markt en sommige mensen gebruiken enkel deze app om hun ontwerpen te maken. Persoonlijk werk ik zelden met de app, ik werk gewoon op desktop. Dat is voor mij duidelijker en overzichtelijker.

De Canva App kan je zowel op Android als op Iphone installeren.

Geruime tijd geleden heb ik een blog geschreven over het gebruik van de Canva App met Android. En heb voor Android gekozen omdat ik zelf niet over een Iphone beschik en de werken net een beetje anders kan zijn.

Nu, het ding is dat Canva enorm veel investeringen gedaan heeft in zijn Mobiele App en de oude versie vervangen wordt door een nieuwe en helemaal up-to-date exemplaar. In de App kan je dan dezelfde bewerkingen doen als op desktop. En nu komt het, ik weet niet of iedereen hier al toegang tot heeft.

Als je nog in de oude versie werkt, dan kan je bovenstaande blog nog als handleiding gebruiken. En anders helaas niet meer.

Desktop Canva App

Canva staat dus niet stil, ze zijn voortdurend in ontwikkeling en zo is ook de Canva Desktop App ontstaan. Met deze App kan je offline in Canva werken. Heel handig als je op een plaats bent waar je geen toegang tot het internet hebt. Dan neem je toch je laptop mee en werkt zonder toegang tot het wereld wijde web aan je ontwerpen.

Canva App voor Windows download je via deze link

Canva App voor Mac download je via deze link

Eenmaal geïnstalleerd ga je zien dat je vertrouwde Canva beeld iets anders gaat uitzien, maar alle opties zijn wel aanwezig. Je kan evenveel in de desktop app als de online versie.

Er is wel een optie in de desktop app die in de online versie niet of nog niet mogelijk is en dat is het gebruiken van een kleurendetector. Een soort van Eye dropper moest je dat kennen. Deze vind je bij je kleurenpalet. Je kan dan kleuren gaan detecteren in je ontwerp. Handig als je een bepaalde foto wil gebruiken en wil werken met kleuren uit die foto. Wat je wel moet doen, is zorgen dat die foto in één van je templates staat. Want deze kleurendetector kan niet buiten Canva op zoek gaan naar een bepaalde kleur. En dat doet die Eye Dropper wel.

Maar goed, tof dat deze optie bestaat en weten dat die bestaat, betekent dat ze vermoedelijk ook aan het werken zijn om deze in de online Canva te krijgen. Als is daar – op het moment van dit schrijven, Jan 2021 – nog geen duidelijkheid over.

Als je dus iets maakt in de desktop versie, dan staat dit ook in je online versie. Je werk gaat dus niet verloren.

Heel wat Canva leuks om mee aan de slag te gaan dus!

Canva Pro Gratis

Wil je graag Canva Pro voor maar liefst 45 dagen gratis uit proberen? Klik dan op deze link of op onderstaande afbeelding.

Heb je verder nog vragen, stuur me dan een mailtje op [email protected]

 

Canva Pro Free Gratis

 

Canva Pro Gratis?

Canva Pro Free Gratis

In deze blog vind je een link om Canva Pro maar liefst 45 dagen gratis uit te proberen.

Heeft Canva een Desktop App?

Ja, in deze blog vind je een link naar de Destop App voor Windows en Mac