Canva geheimen

Klaar voor enkele Canva geheimen? Canva is een grafisch programma dat voordurend in beweging is. Ze staan niet stil, ze ontwerpen nieuwe mogelijkheden, ze maken het de gebruiker zo gemakkelijk. Als Canva Certified Creative ben ik heel erg blij dat ik deel uit maak van deze community en ben ik nog danbaarder dat ik Canva mag doorgeven door mijn blog en workshops.

Als ik een workshop geef, wil ik natuurlijk ook wat indruk maken en geef de mensen altijd leuke weetjes mee. Hieronder enkele Canva geheimen waarmee ik de mensen toch altijd weet te verrassen. Ik hoop dus ook dat jij er wat aan hebt.

Let’s go!

Geheim 1: Icoontjes

Surf snel naar canva.com/icons en ontdek een bib boordevol prachtige icoontjes. Op dit moment (jan 2020)  staat er hiervoor nog geen shortcut op je dashboard. Daar waar ‘merkmateriaal – foto’s – sjablonen – .. staat’.

Als je op de pagina bent doorzoek je de bib door het gebruik van de zoekfunctie of te kiezen voor verschillende categorieën die Canva aanbiedt. Je hebt ook de optie om te kiezen voor – gratis / premium / gratis en premium icoontjes.

 

icons canva

 

Hoe gebruik je de icoontjes?

Heb je een icoon gevonden om te verwerken in je template of op je website? Klik er dan op en rechts verschijnen er enkele opties:

 

Canva Icon
Canva Icon

 

Downloaden

Je gaat het icoontje downloaden op je laptop en opladen waar je hem terug nodig hebt. Je kan je icoontje inderdaad terug opladen in Canva. Maar dan doe je dubbel werk, den gebruik je beter één van de opties hieronder.

Gebruik in een ontwerp

Start je van een blank canvas, een lege template, dan is deze optie een goede keuze. Je duidt aan in welk soort template je wil en je kan aan de slag. Heb je reeds een bestaande template, kies dan voor de optie hieronder.

Likes

Leuk icoontje gezien? Klik dan op Like en je element komt in je ‘Likes – map’ te staan. Deze map vindt je terug onder de optie mappen. Heel handig. Zet hier alles wat je mooi vindt en wil gebruiken, het bespaart je achteraf een hele boel zoekwerk.

Kleurenpalet

Onder het icoontje vind je ook het kleurenpalet dat in je element verwerkt zit. Als je met je cursor over de kleur gaat verschijnt de hexcode. Handig om te weten en te gebruiken in verwante elementen of templates.

Zoekwoorden

Als je op de zoekwoorden klikt kom je opnieuw uit bij verschillende toffe en gelijkaardige icoontjes. Laat het zoekwerk maar beginnen.

Geheim 2: Canva Design School

Canva heeft zijn eigen school ontwikkeld zodat je stap voor stap bij leert over design, maar ook over sociale media en brandig. Ga naar deze link www.designschool.canva.com en laat je inspireren door de boeiende filmpjes en lessen.

Geheim 3: Rechtstreeks posten op Instagram

Je helpt je template helemaal afgewerkt en wil hem nu op je Instagram Account gaan delen. Naast de knop ‘downloaden’ rechts boven staat een v’tje. Klik hier op en je ontdekt dat je je ontwerp rechtstreeks kan posten op je Facebook pagina, in je groep, op Twitter, Pinterest, Linkedin, maar.. nergens staat Instagram.

Klopt vanuit Canva desktop is het niet mogelijk rechtstreeks te posten op Instagram. Maaaar trommmmgeroffel.. Wel vanuit de Canva App op je gsm.

Dus, maak eerst je ontwerp op je laptop, open daarna de Canva App op je telefoon. Ga naar ontwerpen, zoek je versgebakken template, klik rechtsboven op de blauwe pijl en hupsakee.. Je bericht of je Story op Instagram ermee.

Geheim 4: Toffe Canva Makers

Logo Maker

Heb je nog geen logo of is je oude aan vernieuwing toe? Gebruik de Canva Logo Maker om de mooiste ontwerpen te maken.

Resume Maker

Oftewel, maak je CV in Canva Maker. Handig als je aan het solliciteren gaat en absoluut wil opvallen met een toffe CV in plaats van een duf Wordje.

Poster Maker

Snel en zonder veel tralala een poster maken voor je school, vereniging of je yoga school? Gebruik de Canva Poster Maker en binnen no time hang jij te schitteren aan de muur.

Business Card Maker

Nieuw visitekaartje nodig? In enkele klikken gemaakt danzij de Canva Business Card Maker

Infographic Maker

Nog niet veel gemaakt in ons landje, maar toch interessant om in te investeren. Je gebruikt ze op je website of op je sociale media. Met de Infographic Maker geeft je je mensen snel en overzichtelijk veel informatie in een oogopslag mee.

Flyer Maker

Af en toe heb je die dingen toch nodig om eens uit te delen op een event of op dat marktje. Wil je niet te veel tijd verliezen met het ontwerpen, maak dan gebruik van de Canva Flyer Maker. Hip, professioneel en opvallend. Daar ga je voor.

Geheim 5: Canva Apps

Echt nog een geheim. Want veel vind je er op dit moment nog niet van terug in Canva zelf. Het is al uitgerold voor een deel van de wereld, maar nog niet iedereen heeft het. Daarom even geduld.

Maar ik weet dat het er wel zit aan te komen en we dus iets hebben om naar uit te kijken. Canva werkt voor deze optie samen met andere bedrijven. Zij die de Apps ontwikkeld hebben.

Er zijn al enkele die je op dit moment kan gebruiken. Deze vind je onder het tabje ‘meer’. Hoera voor deze Canva geheimen.

 

Canva Apps

 

Een kort overzicht:

Pexels en Pixabay voor al je mooie foto’s

Met Insluitingen kan je bepaalde media toevoegen in je template. Je plakt er een specifieke url in of je kiest uit de opties die Canva je biedt.

Emoticons toevoegen aan je ontwerp. Btw, deze dingetjes kan je ook van kleur wijzigen.

Facebook en Instagram koppelen om de foto’s die je op deze media gebruikt op te halen en te gebruiken in je ontwerpen.

QR codes zelf maken? Tuurlijk, vanaf nu geen probleem meer.

Google Maps toevoegen, adresje hier, adresje daar.. Echt zo gaaf. Test dit zeker eens uit! Veel oe’s & ah’s.

Youtube om leuke filmpjes toe te voegen aan je ontwerpen.

Giphje nodig? Gebruik ook de zoekfunctie voor extra gave exemplaartjes

Google Drive & Dropbox om je templates goed te bewaren.

En maak je eigen Bitmoji om te gekke plaatjes te ontwikkelen. Hiervoor heb je een Snapschat account nodig. Aanmaken die handel. Als is het maar gewoon om dit uit te testen.

Nog meer?

Ja! Absoluut! Er zit nog veel meer aan te komen. Apps om je afbeeldingen te verbeteren en apps om je workflow te verbeteren. Echt ongelooflijk, niet te doen, magnifiek. Hoe is dit toch allemaal mogelijk kinda thing.

Wat vind je er van?

Wat vind je er van? Gaat er een nieuwe wereld voor je open of kende je hier en daar al enkele Canva geheimen? Echt. Toen ik hierbij uitkwam. Blown Away! En ik hoop dat dit bij jou ook zo een beetje is. Enjoy!