Flingo ontdek ik een paar jaar geleden. Ik geloof dat ik met Griet van Flingo eens een online training gevolgd heb en dat ik toen in één van haar mama food groepen of op haar Facebookpagina terecht ben gekomen. Op dat moment had ik nog geen kids en ik deed er toen ook niet veel mee. Maar het was wel leuk en leerrijk om te zien hoe deze dame aan het groeien was in haar online onderneming.

Later ben ik dan mama geworden en heb ik Griet persoonlijk ontmoet op een beurs, de Shopfabriek in Heusden-Zolder. En als mama kan je helemaal niet weerstaan aan de leuke artikelen uit haar assortiment. Alles om het eetmoment van je kids nog toffer te maken. Daar in De Shopfabriek heb ik ook mijn eerste aankoop gedaan en ondertussen zijn er nog enkelen gevolgd.

Wat me vooral ook bijgebleven is, is dat die zondag op de beurs, mijn zoontje het moeilijk had met mama die aan het shoppen was en dat ie van zich liet horen. Griet heeft mijn zoon toen een klein pakketje kleurtjes gegeven. Zoon gelukkig en mama ook. Maar dat is me altijd bijgebleven. Flingo heeft toffe spullen, maar ook de dame achter Flingo, Griet dus, is een toffe madam.

In de reeks Belgische Webshops komen regelmatig webshops in de spotlight. Ik denk dat het daarom interessant is om af en toe ook eens een review te schrijven over een bepaalde online shop. In dit artikel geef ik je mijn eerlijke mening over mijn laatste aankoop bij Flingo.

 

 

Waarom Flingo?

Waarom kies ik voor de producten en het assortiment van Flingo? Omdat ik het in de eerste plaats een tof merk vind, omdat het assortiment leuk en doordacht is en omdat de artikelen duurzaam en milieubewust zijn. En omdat ik weet dat er binnenkort workshops georganiseerd worden waarin je leert hoe je toffe brooddozen maakt. Allé, een workshop over de inhoud van een brooddoos. Niet de brooddoos zelf.. 🙂

Mijn laatste Flingo aankoop

Ik word getriggerd op door een post op de Flingo Facebookpagina. De populaire kinderdrinkflessen zijn opnieuw in voorraad. Op het juiste moment krijg ik deze post onder ogen. Mijn zoon is namelijk begin dit jaar als instapper naar de kleuterklas gegaan en hij heeft wat moeite om zijn huidige drinkbus open te krijgen. En trouwens hij niet alleen, ik ook. Dus daarom oefenen we al een tijdje op het zelfstandig openen van die fles, maar helaas het blijft een stroef ding. Een nieuwe kinderdrinkbus kopen staat dus hoog op mijn prioriteitenlijst. En dingding.. Flingo heeft dat geweten.

Nu ik toch mijn favoriete drinkbus heb uitgekozen, ga ik op zoek naar nog leuke items. Misschien zit er nog iets bij dat ik kan gebruiken. Want bij een nieuwe drinkbus hoort ook een nieuw snackzakje, nietwaar?

Ik klik een aantal items, en merk op dat er toch een aantal zaken niet meer in voorraad zijn. Dit vind ik spijtig, want het waren welke toffe zakjes, maar ik zoek verder en vind twee artikels die bij me passen.

Naast een dino kinderdrinkfles, ga ik ook voor een dino snackzakje en een boterhamwrap.

Genoeg geshopt voor deze keer en ik keer naar mijn winkelmandje.

 

Verzendkosten

Wanneer je voor 75 euro besteld, betaal je geen verzendkosten vanuit België, vanuit Nederland is dit 100 euro. Dit vind ik hoog. Maar, omdat ik hier en daar al meer gelezen heb over Flingo, begrijp ik ook waarom de verzendkosten zo hoog zijn. In de webshop vind je veel items die niet hoog geprijsd zijn, items onder 5 euro, waar dus weinig winstmarge op zit. Als je natuurlijk veel van die items gaat aankopen, dan schiet de webshop hier natuurlijk bij in en gaan ze verlies draaien.

Dus, ik begrijp het wel en heb er begrip voor. En ik doe dan een aankoop, omdat ik het een toffe shop vind. Maar ik begrijp ook dat dit voor anderen een breekpunt kan zijn en dat ze ergens anders op zoek gaan naar het product. Zeker als ze het verhaal van Flingo niet kennen. Misschien is het een idee om ergens, onder de verzendkosten een link naar een blog te zetten, dat nieuwe mensen het verhaal ook leren kennen.

Afrekenen

Bij het afrekenproces mis ik de optie om met Paypal te betalen. Maar dat ligt aan mij. Ik ben lui en wil eigenlijk niet op zoek naar mijn bankkaart. Ik doe liever alles in één slag door en heb geen zin om tijd te verliezen, met het halen van mijn bankkaart en het uitvoeren van een betaling. Nee, gewoon Paypal klikken en klaar.

Als ik niet echt fan ben van een bepaald product of een webshop of, ik heb het product niet echt nodig, dan verlies je mij wel als klant als er geen Paypal betalingsmogelijkheid aanwezig is. Omdat ik grote fan ben van Flingo zoek ik wel mijn bankkaart.

Het pakketje wordt geleverd

Enkele dagen na mijn aankoop (op zaterdag) wordt mijn pakketje geleverd. Hoera! Ik begin al heen en weer te trippelen als ik de postbode naar de voordeur zie komen. Het is toch altijd een klein feestje om een pakje te openen.

In mijn pakketje vind ik een bedankkaartje van Griet, een geboortekaartje van Flingo en twee toffe tekeningen – gedrukt op dik papier om in te kleuren. Mijn mannetje is nog iets te klein daarvoor, dus ik leg ze netjes weg voor later.

Ook al mijn spulletjes zijn geleverd, dus kan het testen beginnen.

 

Aan de techniek van het drinken van deze drinkbus moet nog geoefend worden. // Is goed gekomen hoor 🙂

 

Besluit

Zoals je doorheen mijn review al hebt kunnen lezen, ben ik grote fan van Flingo. De verzendkosten en het ontbreken van Paypal neem ik er graag bij. Ik ga niet op zoek naar een andere webshop met dezelfde spullen, want ik heb hier de ideale shop gevonden. Wat Griet in de wereld zet, daar sta ik helemaal achter. Het maakt mijn leven als mama net iets makkelijker en duurzamer. Dus gogogo Flingooooooo!