De Canva Photo Editor is een gratis programma met verschillende tools die helpen snel je foto’s te bewerken. Het duurt niet lang voor je alles onder de knie hebt, maar het is geen Photoshop of Lightroom. De bewerkingsmogelijkheden zijn beperkt. Professional image retouching doe je niet met deze editor.

Je zoekt online naar Canva Photo Editor en je gebruikt hem zo, zelfs zonder Canva account. Foto uploaden en you’re ready to start.

De verschillende bewerkingsmogelijkheden:

Filters – Filters

Er zijn 14 filters die je over je foto plaatst, dit is niet zo veel. De filter zelf is niet aanpasbaar, kleurverzadiging aanpassen bijvoorbeeld is niet mogelijk.

Adjust – Aanpassen

Er zijn drie opties voor het aanpassen van je foto. Brightness – Contrast – Saturation. Ook dit is niet zoveel

Crop & Resize – Bijsnijden en formaat wijzigen

Canva biedt deze twee als aparte optie aan, terwijl ze beiden dezelfde functionaliteiten hebben. Wat wel kan met deze opties is de aspect ratio en de resolutie van de foto aanpassen.

Rotate – Draaien

Foto draaien met de klok mee of tegen de klok.

Flip – Spiegelen

Met deze optie flip je je foto horizontaal of verticaal.

Save – Bewaren

Uiteraard heb je de optie om je foto op te slagen op je computer. Je kan hem niet rechtstreeks opslagen in Canva zelf.

#mijn gedacht

De mogelijkheden van deze Canva Photo Editor zijn eerder beperkt. Als je een foto in Canva zelf bewerkt heb je meer ‘adjust” opties en iets meer filters om uit te kiezen. Spiegelen gaat ook in Canva.com, maar je hebt dan niet de optie om je foto  bij te snijden zoals ‘Crop’ hier.

Canva heeft niet zoveel aandacht geschonken aan deze Canva Photo Editor, maar hopelijk wijzigt dit in de toekomst.

Wil je meer weten over Canva of wil je je ei kwijt over deze Canva Photo Editor? Stuur een mailtje op kelly@sprankelonline.be

Heb je niet de ideale foto gevonden om te bewerken? Ontdek 53 sites met gratis foto’s in deze blog