6 design tips voor je ontwerpen
Spread the love

Met Canva maak je de mooiste ontwerpen, zelfs als je een non – designer bent. Toch is het handig als je hier en daar een inspirerende tip in het achterhoofd houdt. Met deze 6 design tips Canva’ gaan je design skills exponentieel toenemen, je wordt herkenbaarder voor je publiek en een stuk zichtbaarder op het grote internet. Want zeg nu zelf, als je afbeeldingen niet aantrekkelijk zijn, dan gaat er niemand klikken op die funnel (waarvoor je duizenden euro’s hebt betaald om hem te laten ontwikkelen)

Dus voor je aan de slag gaat en dure trainingen gaat boeken om te groeien. Eerst de basis’s. Je ontwerpen stap voor stap verfijnen met deze 6 design tips Canva:

Maak een huisstijl

Een huisstijl maken voor je onderneming is een absolute must. Het gaat je veel tijd, energie en centjes besparen. In deze gratis training neem ik je mee doorheen de huisstijl mogelijkheden van Canva. Je ontdekt welke kleuren en lettertypes bij je onderneming passen en hoe je deze telkens opnieuw gaat gebruiken wanneer je een nieuwe template in Canva maakt.

Door je huisstijl vooraf te kiezen krijg je een compleet overzicht van alle elementen die je gebruikt voor je communicatie, je gaat georganiseerd te werk en bespaart tijd. Je moet niet telkens opnieuw kleuren bij elkaar sprokkelen voor je aan je ontwerp begint en wat waarschijnlijk nog veel belangrijker is – alles wordt consistent. #consistencyisking

Huisstijl Canva
Huisstijl Canva

Vereenvoudig

Maak het jezelf en je templates niet te moeilijk, prop niet te veel woorden op je flyer of in je Facebook storie. Zorg voor veel witruimte en rust. Less is more. Als je je template druk maakt met veel woorden, zinnen, te veel kleuren en foto’s dan zorgt dit voor kortsluiting in het brein van de ontvanger. Kans is groot dat hij afhaakt, niet naar je event of workshop komt. Een beetje oefenen met minder in je templates is een mooie opdracht. Laat de volgende keer is een van je elementen weg. Is dat een verbetering aan je ontwerp?

vereenvoudig

Gebruik foto’s van hoge kwaliteit

Mooie visuals maken of kraken je ontwerp. Uiteraard mag je de foto’s gebruiken die je met je smartphone hebt getrokken, maar zorg er dan voor dat ze van uitstekende kwaliteit zijn. Laat iemand kritisch mee kijken. Het is toch zonde als je super veel geld uitgegeven hebt aan een pracht van een website en dat zet die vol met foto’s van slechte kwaliteit. En dit kom je meer dan eens tegen. Geen idee waar je mooie foto’s vindt? In deze blog bespreek ik meer dan 50 websites. Daar ga je vast wat vinden.

 

Sprankel Online

Tussenruimte

Is er voldoende ruimte tussen je letters of staan ze te dicht op elkaar? En heb je voldoende ruimte aan de zijkant gelaten of heb je je tekst net tegen de rand geplakt? Ook aan de regelhoogte schenk je even wat aandacht. Staan je zinnen niet te dicht bij elkaar? Met wat afstand hiertussen maak je je ontwerp een stuk aantrekkelijker of misschien net helemaal niet? Wat ook leuk is om te zien is je tekst als een funnel naar beneden te laten lopen. Test dat de volgende keer eens, lukt dat voor jou?

Tussenruimte

Makkelijk te lezen lettertype

Is je lettertype duidelijk leesbaar of moeten mensen teveel moeite doen? Als ze te hard moeten nadenken, zijn ze weg. Je krijgt nu eenmaal teveel prikkels, je brein gaat selecteren. Zorg er verder ook voor dat je niet meer dan 2 à 3 lettertypes gebruikt in je ontwerpen en om te weten of alles wel goed bij elkaar past. Google het even en je ontdekt waarschijnlijk enkele waardevolle tips. Verder biedt Canva je een heleboel toffe lettertypes aan en zelfs nog meer als je in de betaalde versie werkt. Je hebt dan zelfs de mogelijkheid om je lettertype ergens anders aan te kopen en op te laden. Zo word je wel zeer uniek in het maken van inspirerende afbeeldingen voor je onderneming.

Lettertype Canva

Contrast toevoegen

Step away from your computer. Zet letter een stap naar achter en kijk of je ontwerp mooi oogt. Moet je misschien wat extra contrast toevoegen. Licht op donker? Zodat je ontwerp een beetje meer popt. Of zet je lettertype eens bold of italic? Maakt dat een verschil?

Contrast

Hoe ga je te werk?

Met het toepassen van deze ‘6 design tips Canva’ verfijn je je eigen talenten. Iedereen kan ontwerpen met Canva, maar het is toch leuk dat je hierbinnen je eigen stijl ontwikkelt. En op termijn af stapt van de done for you Canva Templates. Hieronder nog een korte opsomming van de verschillende stappen in het template ontwerp proces:

  1. Maak je huisstijl
  2. Ontwerp een leuke post
  3. Test je template
  4. Herzie je ontwerp
  5. Neem een pauze
  6. Bekijk je werk de volgende dag
  7. Passen je ontwerpen bij je onderneming?
  8. Publiceer & Be Happy

 

Probeer nu Canva Pro 30 dagen Gratis. Klik op de afbeelding hieronder