Als je op zoek bent naar een leuke side hustle om bij te verdienen naast een baan, dan ga je je hart kunnen ophalen op deze blogpost. Zelf ben ik ook al jaren bezig met verschillende side hustles. De ene al wat succesvoller dan de andere. Maar het is een fantastisch idee om extra centjes binnen te halen. Stel me maar eens voor wat je met 500 euro extra per maand kan doen. Zeker als je dat geld haalt uit een side hustle die je gelukkig maakt.

In deze blog neem ik je mee op avontuur doorheen verschillende toffe bijverdiensten, die als je ze goed aanpakt zeker extra cash kunnen binnen halen. Een extra’tje of op termijn wel je fulltime baan vervangen.

Waarom bijverdienen naast een baan?

Er zijn verschillende redenen waarom je wil bijverdienen naast een baan. Misschien heb je wel genoeg tijd en ruimte, omdat je geen gezin hebt. Of misschien wil je sneller een huis kopen en is het je doel om dit zo snel mogelijk te bereiken. Het kan ook zijn dat je in een minder goed betaalde baan werkt en je die extra cash nodig hebt om leuke extra’tjes aan te kopen. Misschien heb je een studieschuld? Of andere schulden uit het verleden. Misschien wil je gewoon die reis naar de Malediven cash betalen?

Misschien wil je bijverdienen om te investeren in beleggingen of in crypto?

De redenen zijn eindeloos en voor iedereen verschillend. Daarom is het een super tof idee om hiermee aan de slag te gaan. Wat ook de reden is, stel je doelen en ga ermee aan de slag.

En onderschat de kracht van een side hustle niet. 300 euro per maand bijverdienen is 3600 euro per jaar of 36.000 euro op 10 jaar tijd. Stel je voor dat je dit allemaal in beleggingen of crypto onderbrengt*? Caching..

*Disclaimer: informeer je altijd zeer goed als je financiële keuzes maakt. 

 

bijverdienen naast een baan

Bijverdienen naast je baan – Online mogelijkheden

Start een blog

Zelf ben ik al een aantal jaren aan het bloggen en dit is ondertussen blog nummer twee. In het begin investeer je heel veel tijd en energie, maar als je doorzet en je er een onderneming van maakt, dan kan het heel goed voor je gaan werken.

Je blog is je visitekaartje, je kan het op allerlei verschillende manieren inzetten. Ook kan je via je blogs extra leads binnen krijgen. Zelf krijg ik regelmatig aanvragen binnen om Canva workshops te geven. Ik zoek niet achter deze klanten, ze komen vanzelf. Dankzij mijn blog.

Maar op mijn blog staan ook allerlei affiliate producten. Als mensen via één van mijn artikels en de affiliate linkjes een aankoop doen bij een bepaald bedrijf, dan krijg ik hier een commissie voor. Het duurt een tijdje voor het zover is, maar het groeit gestaag en ik heb er leuke inkomsten van.

Ik heb ook advertenties op mijn website staan. Hier krijg ik ook commissie voor uitbetaald. Groeit het aantal bezoekers op mijn blog, dan groeien ook de advertentie inkomsten.

Als laatste, af en toe zijn er opportuniteiten van communicatie bureau’s die me dan een aanbieding doen om een blog over een bepaald bedrijf op mijn website te zetten. Dit is nieuw en moet ik nog een beetje onderzoeken. Maar he, die bedrijven vragen me zelf. Ik ga zelf helemaal niet op zoek.

Je moet je blog als je online vastgoed zien. Je investeert er in en na verloop van tijd zie je een mooie ROI – return on investment.

Begin een YouTube kanaal

Eigenlijk is dit een beetje hetzelfde als een blog opstarten, maar met video dan. Dit kan je doen als schrijven je niet ligt en je het liever op camera wil uitleggen. Gaat perfect. Ook op YouTube kan je op verschillende manieren geld verdienen. Maar ook hier weer, je gaat een tijdje moeten investeren maar als je blijft doorgaan dan zie je uiteindelijk wel een ROI.

Maar even een side note. Je investeert in het begin tijd en energie en ziet er weinig voor terug. En dat is waar mensen afhaken en zeggen, het werkt niet, terwijl het dit wel doet. Je moet gewoon door blijven gaan, strategisch denken en af en toe een cursus op training volgen op dit gebied.

Zelf heb ik ook een YouTube kanaal, maar ik ben er niet heel actief mee aan de slag. Af en toe klikt iemand op een affiliate link die ik bij de video heb gezet en komt daar een commissie uit verder. Maar om er meer centen uit te halen, moet ik er veel actiever mee aan de slag gaan.

De manieren waarop je op YouTube geld kan verdienen zijn:

Advertenties

Als je genoeg volgers en kijkuren hebt, dan betaalt YouTube je hiervoor commissie uit. Ik geloof dat je 1000 volgers moet hebben en 4000 kijkuren. Dat is al een behoorlijk aantal. Maar laat je niet tegenhouden door deze getallen. Het is maar een perceptie en hoe bekijk je het. Misschien start jij wel hét kanaal over een bepaald onderwerp dat super populair is.

Zelf heb ik nog geen inkomsten uit advertenties van YouTube. Dat duurt nog eventjes.. moewhahaha..

Affiliate producten

Zoals ik eerder al zei, je kan op YouTube linkjes plaatsen die leiden naar affiliate producten. Als mensen dan op die linkjes klikken, krijg je hiervoor commissie. Je maakt dan een video over dat product. Waar je het gaat beschrijven of je mening over gaat geven.

Samenwerkingen

Als je al een tijdje actief bent, dan gaan mensen je vragen om samen te werken, of je kan uiteraard ook zelf actief op zoek gaan naar die samenwerkingen. In ruil voor een product of voor inkomsten maak je dan een video over dat bepaalde product.

Je eigen producten

Het is natuurlijk ook een fantastisch idee om video’s te maken over je eigen producten. Hier maak je dan promo video’s over op je kanaal. Dan weten mensen onmiddellijk wat ze kunnen verwachten. Je kan totaal los gaan over de inhoud. Jouw kanaal, jij beslist.

Een YouTube kanaal en een blog opstarten heeft tijd nodig. Het is misschien niet ideaal als je onmiddellijk geld nodig hebt. Maar houd het zeker wel in je achterhoofd dat het bestaat en dat er mensen zijn die hier van leven. Waarom zou het jou niet lukken dan?

Freelance op Fiverr

Fiverr is een marktplaats voor het aanbieden van je freelance diensten. Het is een platform dat wereldwijd mensen met elkaar in contact brengt. Mensen die op zoek zijn naar iemand die een kleine of grote klus voor hen kan oplossen.

Als je handig bent in één van de onderstaande diensten, zet je profiel dan bliksemsnel openbaar op dit platform. Want voor je het weet ben je part-time aan het hustlen.

 • Graphic & Design
 • Digitale Marketing
 • Schrijven en Vertalen
 • Video & Animatie
 • Muziek & Audio
 • Programmeren en Tech

Als je op het platform rond kijkt, dan merk je op dat er mensen zijn die hun diensten spotgoedkoop aanbieden. Dit komt omdat er veel mensen uit landen als Pakistan of India ook op het platform aanwezig zijn. Laat je hier niet door leiden. En vraag de prijs die jij vraagt voor jouw diensten. Wie weet zijn ze wel op zoek naar iemand die Nederlands spreek, zodat de communicatie beter verloopt en daar liever extra voor betalen.

Op deze manieren freelancen kan zeer winstgevend zijn. Maar alles is afhankelijk van je skills. Kan je iets dat anderen niet kunnen? Hebben mensen nood aan jouw skills? Heb je geen tot weinig ervaring, start dan gewoon toch op en breid je skills uit. Oefening baart kunst. Dat is met alles zo. Ook met teksten schrijven, templates maken. Level jezelf up en wie weet sta jij binnenkort te schitteren op het Fiverr platform.

Wil je zelf gebruik maken van de service van Fiver? Gebruik dan deze link en krijg 10% korting op je eerste aankoop

Open een Etsy Shop

Etsy is een online platform waar je fysieke en digitale spullen kan kopen en verkopen. Het is een platform met een uitstekende reputatie en dagelijks zijn er 40 miljoen mensen aanwezig die rondkijken en kopen op Etsy.

Het voordeel van Etsy is, dat het een fantastische plaats om te beginnen is. Je hoeft helemaal geen website of webshop te bouwen, je maakt simpelweg gebruik van alle troeven die Etsy je te bieden heeft. Ook heeft Etsy een publiek van miljoenen mensen per dag. De kans dat mensen toevallig landen in jouw shop is dus bestaande. Vanaf de eerste dag kan je dus al verkopen realiseren.

Een Etsy shop start je gratis op, je betaalt enkel een fee om je listings online te zetten – nog geen 50 cent per listing en dit elke 4 maanden te betalen – en je betaalt ook een fee als iemand een product van je koopt.

Uiteraard is dit net zoals elke andere business, je gaat zelf actief aan de slag moeten gaan om je shop te promoten. Zodat meer mensen je shop leren kennen.

Op Etsy kan je digitale en handgemaakte producten verkopen. Als je fysieke producten verkoopt, dan heb je iets meer werk, want dan ga je je producten ook daadwerkelijk moeten gaan inpakken en versturen.

Voorbeelden van fysieke producten:

 • kleding
 • sierraden
 • bakvormen

Verkoop je digitale producten, dan zet je alles online en heb je er verder geen omkijken meer naar. Ik ken mensen die in jaren niet meer naar hun digitale producten hebben gekeken, maar toch nog maandelijks verkopen realiseren. Bij een digitaal product moet je dus niets inpakken en verkopen. Het is dus zeker een vorm van passief inkomen genereren.

Neem er zelf maar eens een kijkje op en ontdek of Etsy ook jouw toekomstige side hustle wordt.

Open een shop op Creative Market

Net als op Etsy kan je op Creative Market ook een shop openen. Op dit platform kan je enkel digitale producten verkopen en het richt zich meer op designers. Je kan er terecht als je één van de onderstaande producten wil kopen of verkopen.

 • Grafische elementen
 • Lettertypes
 • Templates (Canva, Photoshop,…)
 • Add-ons (Affinity, Procreate, Indesign,…)
 • Foto’s
 • Web Thema’s (WordPress, Joomla,..)
 • 3D

Zeker de moeite om te bekijken of dit platform bij je noden en wensen past.

Start een webshop

Een eigen webshop starten is een droom van velen. Ik heb ooit ook een webshop gehad, zo is mijn online avontuur gestart. Het heeft niet zo heel lang geduurd, want het was veel te technisch voor mij en ik had het een beetje onderschat. Daarom dat ik ook fan ben van platformen zoals Etsy. Ze maken het een heel pak gemakkelijker voor je.

Maar goed. Als je beslist een webshop op te starten, dan weet je dat er heel veel bij komt kijken. Een webshop moet je bouwen of laten bouwen. Je moet hem vullen met producten en je moet mensen naar je webshop krijgen. Je gaat hier veel tijd, energie en geld in moeten investeren. Maar als dit je droom is, ga er dan volledig voor. Kies je niche, bouw een publiek en start met het verkopen van fysieke of digitale producten.

Als side hustle zou ik dit nu zelf niet onmiddellijk kiezen. Want wat is je ROI. Goed, ik merk dat dit niet mijn side hustle is, dus ik ga stoppen met hier over te schrijven.. als het jouw droom is, ga er voor!

Verkoop een Online Training

Als je bepaalde kennis of vaardigheden hebt, dan is dit moment dé moment om dit met anderen te delen. En dit in de vorm van een online cursus. De markt van de online trainingen is booming en het is dan ook zeer gemakkelijk om hier een lucratieve side hustle mee op te starten. Tegen 2030 zal de markt in de biljoenen zitten.

Als je Facebook open doet, dan vliegen de advertenties voor het maken van een online training je om de oren. Wees hier selectief in, sommige van die cursussen zijn echt duur en stellen weinig voor. Er zijn echt manieren om dit veel goedkoper aan te pakken. Zo heb je Udemy waar je voor een tientje toffe online trainingen kan volgen.

Een voorbeeld vind je hieronder – maar zoek zelf even verder – onderstaande training is in het Engels, zoek even of er ook Nederlandse trainingen tussen staan.

Hoe maak je een online training?

Als je beslist een online training te maken, dan ga je dit ook ergens moeten verkopen. Dit kan in je eigen webshop zijn, op een platform als Udemy, of een eigen schoolomgeving in een LMS. Learning Management System. Doe hier ook goed onderzoek naar.

Wil je bijvoorbeeld werken met Teachable. Maar je hebt geen idee hoe het werkt. Ook op Udemy verkopen ze trainingen die je leren werken met Teachable. Booming businnes you say?

Hoe gebruik je Teachable? 

Het verkopen van een online cursus is een leuke side hustle, maar er kruipt toch ook een beetje tijd en digitale skills in. Maar als jij dit wil, dan kan het!

Schrijf en verkoop een Ebook

In plaats van het maken van een online training kan je ook beginnen met het maken van een ebook. En dit als side hustle verkopen. Heb je kennis, dan kan je het delen. Je kan over allerhande onderwerpen een ebook maken. Over het beginnen van een moestuin op het balkon van je appartement, over het maken van glutenvrije taartjes met groenten, .. als jij kennis hebt kan je het delen en verkopen.

Je moet niet dé expert zijn, je moet gewoon meer weten dan de mensen die je doelgroep zijn. Je zoekt mensen die interesse hebben in je onderwerp. E nu denk je misschien, iedereen verkoopt ebooks.. jaaa.. ze verkopen en dat kan ook jouw side hustle worden.

Dus zoek je onderwerp en help andere mensen hiermee.

Word Canva Contributor

Als je Canva kent, dan weet je dat Canva een bibliotheek heeft van miljoenen elementen, foto’s, video’s en audio materialen. Wel, deze dingen worden niet alleen maar gemaakt door mensen die voor het bedrijf Canva werken. Maar ook door Canva Contributors. Externen die dan hun producten uploaden in Canva en royalties ontvangen als hun Canva Pro producten gedownload worden.

Dit kan een zeer lucratieve side hustle worden. Want Canva heeft miljoenen gebruikers per dag en over heel de wereld.

Iedereen die ouder is dan 18 is vrij om zich aan te melden. Je aanmelden om Canva Contributor te worden doe je via deze link.

Verhuur een kamer in je huis via AirBNB

Heb je nog een kamer vrij in je huis? Verhuren dan die handel via AirBNB. Het wordt steeds populairder om op deze manier te reizen, mensen en plaatsen te ontmoeten. Vaak is het toch maar korte termijn dus de kans dat je maanden vast komt te zitten met een vervelende look etende huurder is zo goed als onbestaande. Maar neem het zekere voor het onzekere en check zeker altijd het profiel van wie in jouw Airbnb kamer huurt.

Anyway, als je een paar keer per maand één van je kamers voor 30 euro per nacht kan verhuren, dan kan je toch spreken van een toffe side hustle zonder dat je daar veel moeite voor hebt moeten doen. Alles wat je wil heb je al.. 🙂

Verkoop tweedehands spullen

Wat als je nu eens begint met het verkopen van de spullen die je niet meer gebruikt. Ik denk hier spontaan aan kleding, boeken, speelgoed, electronica.. al de spullen die je ooit aangekocht hebt en daarna achter in de kast geraakt zijn. Zelf ben ik hier vorig jaar zeer actief mee aan de slag gegaan en ik denk dat ik toch een paar honderd euro extra op mijn bankrekening heb kunnen zetten.

Je verkoopt dan je spullen op Facebook Marketplace of in Facebook groepen, op plaatsen als Tweedehands.be of Ebay of Vinted. Zelf heb ik al mijn spullen verkocht via Facebook Marketplace. Je zet het er op en maanden nadien kan iemand je advertentie nog altijd terug vinden. Dus, begin vandaag nog met Facebook Marketplace, verkopen die handel en je eerste side hustle is ontstaan.

Verdien geld met Crypto of NFT’s

Met Crypto en Nft’s kan je veel geld verdienen, maar ook veel geld verliezen. Dus doe eerst je onderzoek en gebruik alleen geld dat je kan missen.

Maar goed, je kan Crypto of Nft’s ook zien als je side hustle. Je kan het laten staan, maar je kan er ook in gaan handelen. Ik laat me regelmatig vertellen dat kinderen van 15 jaar miljoenen verdienen met het traden van deze producten. Nogmaals. Lees je eerst in en begin er pas aan als je weet wat het inhoudt en als je weet wat de risico’s zijn.

Moest ik nu wat meer tijd hebben, dan zou ik me zeker verdiepen in deze materie. Maar die tijd is er voorlopig niet. Dus is mijn strategie op dit moment: Crypto aankopen, laten staan en af en toe iets bij kopen.

Helemaal in de beginperiode ging het blijkbaar snel. Als je tien 1000 euro investeerde was je nu miljonair. Ha, ik probeer dat nu ook met dit enkele honderden euro’s te doen, maar Crypto staat op het moment van schrijven flink in het rood, dus dat miljoentje, daar ben ik nog niet.

Zelf kan ik je hier echt geen goed advies in geven. Ik zeg je niet wat je best aankoopt en wanneer je het zou moeten verkopen. Dat doe ik zelf namelijk ook niet. Ik ga voor lange termijn en ik heb er alle vertrouwen is.

Euroclix

Als je nu echt veel tijd wil gaan besteden aan iets dat echt niets opbrengt, kijk dan als de bliksem naar deze opportuniteit. Met Euroclix ga je namelijk enquêtes invullen. Voor een tien cent per 30 minuten dat je bezig bent. Het brengt dus met andere woorden helemaal niets op. Je bent hier echt veel tijd mee kwijt en de opbrengsten zijn echt pover.

Maar hé, misschien is het wel leuk voor je om mee te beginnen en af en toe een enquête in te vullen, wanneer je op toilet zit of wanneer er niets op tv is. Ik geef je toch graag mee, als je op zoek bent naar wat serieuzer geld, begin hier dan niet mee.

Roamler

Met deze app kan je extra cash kan binnen halen. Roamler geeft je namelijk de mogelijkheid om in winkels opdrachten uit te voeren. Kleine of grote opdrachten, die je soms veel en soms weinig geld opleveren. Meestal ga je bepaalde producten van een merk in beeld moeten brengen. Je moet foto’s nemen en vragen beantwoorden.

Ik heb dit ook een tijdje gedaan, maar het is niets voor mij. Het is wel tijdsintensief en de betalingen zijn dan ook maar navenant. Je besteed veel tijd aan het trekken van die foto’s en het oplossen van de vragen, soms ben je wel een 45 minuten bezig en dan krijg je voor die opdracht 4 euro. Ja, goed, voor mij persoonlijk is dat een no go. Ik heb andere side hustles die me meer dan 4 euro per 45 minuten opleveren. Want je, dan moet er nog belastingen ed afgaan. Verder voelde ik me nogal undercover en had ik de hele tijd het gevoel betrapt te worden. Stond ik daar wat onnozel rond te draaien rond die producten, foto’s te nemen, weg te gaan en terug te komen. In de hoop dat ik niet zou opvallen. Ik heb ook ooit eens een uur besteed aan een opdracht en toen werd mijn inzending afgekeurd. Ja, dag geld en tijd. Ik kreeg toen nog wel de kans de opdracht opnieuw te doen, maar heb er vriendelijk voor bedankt.

Misschien is deze side hustle voor jou wel ideaal. Als je naar de winkel gaat even snel Roamler checken en de opdracht uitvoeren. Laat het me zeker weten als je hier mee verder gaat. Ik ben benieuwd.

Benieuwd naar meer apps om geld mee te verdienen, check deze blog

Bijverdienen naast je baan – Offline mogelijkheden

Babysitten in jouw huis

Wat als je nu eens de kinderen naar jouw huis laat komen in plaats van jij naar het huis van de kinderen. Dan heb je misschien wel de mogelijkheid om meerdere kinderen te ontvangen en dus extra centjes te ontvangen?

Verdiep je in Lego

Nu, ik heb een aantal jaar geleden ergens gehoord, investeer in Lego. Zeker de unieke pakketten brengen je veel geld op. Persoonlijk heb ik dit nooit geloofd, tot ik er wat onderzoek naar gedaan heb en mijn vriend hiervan op de hoogte heb gebracht. Hij is zich er in gaan verdiepen en ondertussen staat de zolder vol met Lego.

En effectief. Dat brengt dus geld op. Dus je koopt van die unieke pakketten op en van zodra deze nergens meer te bestellen zijn, gaan de prijzen omhoog. Zo heb ik een set – winkelprijs 150 euro – op drie dagen tijd zien groeien naar een vraagprijs van 1200 euro. hé? Ja, echt waar. Als dit jouw ook triggert begin dan je onderzoek en start je side hustle in Lego.

Investeer in Pokémon kaarten

Hetzelfde voor Pokémon kaarten. Kwam eens een zoon van een bevriend koppel tegen me zeggen. “Deze kaart is 700 euro waard” Echt ik had geen idee. Ik zou die dingen gewoon in de vuilbak gooien als die te lang in mijn huis zouden rondslingeren. Maar nee, effectief. Ook met Pokémon kan je een aardige side hustle opbouwen. En eens je die kennis heb, dan vertaal je dat naar je eigen ebook en dan begin je dat te verkopen. Want zeg nu zelf. Je zou toch ook graag alle informatie op één plek willen hebben in plaats van dit op verschillende websites te moeten gaan zoeken?

Verkoop je Duvel glazen

Ook nooit geweten, maar jongens, echt waar. Sommige spullen van het merk Duvel zijn dus geld waard. Ik heb een oom die zich hier in beginnen verdiepen is en hij is zijn collectie aan het verkopen. Ja, niet alle glazen van Duvel zullen je centjes opbrengen, maar er zitten hier en daar wel wat collectoritems tussen.

Ook het aankopen van een beperkte opgave van een nieuw Duvel smaakje brengt je op termijn geld op. Zo heeft mijn vriend eens 3 flessen van een nieuwe smaak aangekocht, eentje hiervan zelf gedronken en twee verkocht. Heeft hem tot een extra 30 euro opgeleverd.

Duvel zal je misschien niet de meest gigantische bedragen opleveren, maar is misschien toch een fijne om mee op te starten en te kijken of kopen en verkopen wat voor jou is. Misschien is het wel handig dat je toch een dingetje of twee afweet van dit merk.

En by the way, heb ik me ook laten vertellen. Er zijn mensen die vervallen Duvel aankopen.. just saying.

Word dierenoppas

Heb je een groot hart voor dieren en is het je lust en leven om voor deze kleine en grote wezens te zorgen, zet je dan in de markt als dierenoppas. Mensen die op reis gaan en iemand nodig hebben om hun hond uit te laten en eten te geven. Of zij die willen dat je tijdelijk in hun huis komt wonen zodat er altijd iemand voor de kat kan zorgen.

In huis, uit huis, bij jouw in huis. Er zijn tal van mogelijkheden, je kan je fantasie de vrije loop laten. De perfecte side hustle als je van dieren houdt.

Verkoop huisgemaakte taarten en gebak

Er zijn verschillende mensen die starten met het verkoop van taarten en gebak aan huis. Ze beginnen dan met bakken in hun keuken en eens het gaat boomen, dan kijken ze uit naar een groter pand.

Als bakken ook jouw lust en leven is, waarom dan niet aan de slag gaan voor anderen en je lekker gebak verkopen. Zo ken ik een dame die van huis uit de mooiste verjaardagstaarten uit haar oven tovert en ik geloof ook dat Madame Bakster ooit op deze manier begonnen is. Als student dan nog wel. Ondertussen is ze wereld beroemd in Vlaanderen en heeft ze een bloeiende zaak in Gent.

Mensen zijn altijd op zoek naar zoet en lekkers om te delen met anderen, zet daarom je bakkunsten aan het werk en maak hier een lucratieve side hustle van. Houd wel rekening met de verschillende voorschriften die je hiervoor moet hanteren. Het voedselagentschap kijkt mee en die komen effectief inspecteren.

Er zijn er al velen die zo bijverdienen naast een baan, dus laat al je belemmerende overtuigingen maar achterwege.

Geef zwemlessen

Onlangs schreef ik mijn zoon in voor zwemlessen. Er is wel een wachtlijst van 12 maanden zei de dame aan de balie me. Ik moest dus even slikken. Er zijn dus veel te weinig trainers die je kind kunnen helpen met zwemmen. Euh, hallo gat in de markt.

Nu, hier mag je waarschijnlijk niet zomaar aan beginnen, je zal er wel een aantal kwalificaties voor moeten hebben, je moet weten wat je aan het doen bent. Volg een cursus en start met het geven van zwemlessen.

Een vermoedelijk nadeel waar ik nu aan denk. Het zal vaak in het weekend en op woensdagnamiddag zijn dat je deze lessen gaat geven, want dan zijn kinderen vrij. Als je zelf kinderen van die leeftijd hebt, is het misschien iets moeilijker om te combineren. Maar hé, weeg het een keertje af en duik dat zwembad in.

Lap oude meubels op

Ik heb ooit iemand gekend, een stoffeerder. Deze persoon lapte oude meubels op en trok er een nieuw laagje stof over. Maar je kan de meubeltjes ook in de verf zetten en zo een hele nieuwe look en feel ontwikkelen. Het bestaat, dus waarom kan dit niet jouw bijverdienste worden?

Maak oude appartementen op

Als je een handige harry bent en je hebt hier en daar nog wat kapitaal liggen, waarom waag je je dan niet aan het opkopen van oude appartementen om ze daarna te verkopen of verhuren. Een zeer lucratieve business naar het schijnt.

Zelf heb ik er ook al aan gedacht om hier mee te starten, maar wat ken ik nu van afbraakwerken of nieuwe elektriciteit leggen. Ik denk niet dat deze side hustle mij extra centen zou opleveren. Ik denk dat het mij eerder veel gaat kosten.. moehwawawa.. deze is een nogo voor mij als bijverdienen naast een baan.

Welke bijverdiensten heb ik naast mijn baan?

Zelf ben ik ook al jaren aan het side hustlen. Het liefst organiseer ik het zo dat ik er een passief inkomen aan overhoud. Dat is mijn main focus, daar wil ik helemaal voor gaan. In een eerdere blog heb ik neergeschreven welke mijn passieve inkomsten zijn. Deze blog lees je hier.

Mijn voornaamste side hustles zijn:

 • Affiliate marketing
 • Verhuur van een appartement
 • Canva templates
 • Crypto
 • Eft’s

Maar het is mijn part-time business om nieuwe inkomensstromen te ontwikkelen en dus meerdere passieve side hustles op te zetten.

Waar vind je de tijd?

Afhankelijk van je situatie ga je meer of minder tijd hebben of vinden om aan je side hustle te werken. Een mama met drie kleine kinderen van 1, 3 en 5 én een part-ime job heeft misschien net iets minder ruimte dan een ouder waarvan de kinderen al het nest uit vliegen. Of wanneer je nog niet gestart bent met je gezin, dan heb je naast je full-time baan misschien nog wel een zee aan tijd. Bijverdienen naast een baan zou voor iedereen mogelijk moeten gemaakt worden.

Als ik naar mijn eigen situatie kijk. Eén zoon van bijna vier, een part-time job, een opleiding, dan heb ik tussendoor nog wel wat ruimte om aan, mijn side hustles te werken. Ik schrijf blogs wanneer ik een uurtje vrij heb en de ideeën voor mijn Canva prints komen als ik ’s avonds voor de tv zit. Ik neem dan mijn laptop op mijn schoot en zet iets op papier. De volgende dag verfijn ik de template en maak ik hem klaar voor gebruik.

Eergisteren was het een schoolvrije dag voor mijn zoon en was ik zelf ook thuis, wel, heb mijn wekker om 6u gezet en ben onmiddellijk beginnen werken. Om 8u werd mijn zoontje dan wakker en had ik er al twee uur side hustle werk opzitten. Ik had ook kunnen kiezen om mee uit te slapen, maar heb dat niet gedaan. Omdat ik wist dat er voor de rest van de dag geen ruimte meer was om aan iets te werken. En die twee uur in de ochtend zijn echt super productief geweest en heb veel werk klaar gekregen.

Side Hustle tijdens Nappy time

Toen mijn zoon nog kleiner en de hele dag thuis was én nog dutjes deed, toen werkte ik voor mijn side hustle tijdens nappy time. Snel een uurtje hier en daar. Nu, dit kon voor mij, omdat mijn side hustles zich online afspelen. Als jij zwemlessen gaat geven, dan ga je je agenda beter moeten inplannen. Want dat is op specifieke dagen en dat is misschien wat moeilijker als je kindje boven ligt te slapen. Want je moet ten alle tijden snel kunnen schakelen als je kindje wakker wordt en het zijn ouders nodig heeft. (Ervan uitgaand dat er niemand anders thuis is hé) Wat ik wil zeggen is dat je voor sommige side hustles een planning nodig hebt.

Neem de tijd die je besteed aan een bepaalde side hustle mee in overweging. Gaat dit mijn side hustle worden of helemaal niet? Vind dus de side hustle die volledig in je plan en je levensstijl past.

En denk ook.. Netflix kan je laten.. wie weet hoeveel uren er dan vrijkomen?

Stap uit je comfortzone

Nu, ik ken de echte reden van waarom je op zoek gaat naar een side hustle niet. Is het omdat je nog ruimte hebt in je agenda, je een passie hebt die je met de wereld wil delen of is het omdat je snel cash nodig hebt. Bijverdienen naast een baan is voor iedereen anders.

Wat ik zeker wel weet dat het soms extra fijn is om thuis in je veilige omgeving te zijn. En dat het opstarten van een side hustle groei is en groei is per definitie ontdekken en leren. En dat is niet altijd even comfortabel. Je krijgt hindernissen op je pad. Maar de enige weg daar doorheen, is er doorheen gaan.

Is het comfortabel om te werken terwijl je vrienden feesten? Is het comfortabel om een WordPress wegsite op te zetten? Nee, maar je doet wat je moet doen om te geraken waar je wil geraken.

Dus stap eens een keertje uit de comfortzone en zie waar het je brengt.

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je dus een aankoop doet via één van deze linkjes, dan ontvang ik hier een toffe commissie voor. Hierdoor kan deze website blijven bestaan en kan ik blijvend gratis content produceren. Dus dank je wel hiervoor.

Wil je meer ontdekken over Canva – want Canva kan je echt inzetten om je side hustle op te schalen – lees dan deze verzamelpagina en ontdek wat het is en hoe je het gebruikt.

Heb je verder nog vragen, stuur me dan als de bliksem een mailtje op kelly@sprankelonline.be en ik antwoord je zo spoedig mogelijk.