Otsepots

Mijn kleintje deeltje bijdragen aan het steunen van Belgische webshops doe ik door een verzamelblog te starten met een overzicht van verschillende online shops. Ben of ken jij een gave webshop, geef dan snel een seintje op kelly@sprankelonline.be. Dan zet ik de shop er zo snel mogelijk tussen.

In de blog van vandaag lees je meer over Otsepots. Een webshop naam mijn hart, want ik heb een kleine peuter rond lopen en leuke spulletjes zijn inderdaad moeilijk te vinden. Maar dat obstakel vegen we met deze toffe shop van de baan.

 

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Ulika, ik ben de zaakvoerster van Otsepots

Wat is het verhaal van je onderneming. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

Het begon allemaal toen ons dochtertje geboren werd. Ik leerde al snel dat ik niet zo goed wist welke spullen nu eigenlijk echt handig waren en welke minder. En dat de beste tips kwamen van andere mama’s. Daarom zijn we gestart met de webshop www.otsepots.be waar we producten samen brengen die ik als mama van twee kleine bengels en/of mama’s in mijn buurt als echt handig/goed/leuk ervaren. Op die manier willen we mama’s helpen om hun weg te vinden in de overvloed aan baby en peuter producten. We posten ook op regelmatige tijd tips en trucs op onze Instagram account: otsepots.be en dat allemaal omdat wij ervan overtuigd zijn dat mama’s een grote meerwaarde kunnen hebben voor elkaar.

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop? 

Onze hoofdactiviteit is de webshop. Maar daarnaast zijn we ook te vinden  op beurzen en pop-up locaties en darnaast zijn er ook de otsepots@home party’s waar mama’s gezellig samen onze producten kunnen bekijken/ testen en er onze tips en tricks bovenop krijgen. Deze laatste zijn door de coronacrisis allemaal weg gevallen en dat voelen we als jonge webshop met nog niet zó heel veel naamsbekendheid toch wel.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media? 

We zetten in op social media campagnes en dat werpt wel zijn vruchten af. Maar dat is niet even efficiënt als het 1 op 1 contact met mama’s.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders? 

Ik vind het leuk dat ik nog steeds mama’s kan bereiken. Dat is het contact met mijn klanten niet verlies.

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag? 

Hihi wellicht het meest standaard antwoord maar het is echt zo: administratie ?

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights? 

Een van mijn favoriete producten uit de webshop zijn de philleys. Ik gebruik die van mij echt elke dag. Jonge ouders kennen het vast wel. Het gemors met melkpoeder elke keer je een flesje maakt. Met de philley is dat verleden tijd. 1 klik is 1 perfect afgestreken maatje. Daarnaast is hij ook super handig voor onderweg hij is niet te groot maar ook niet super klein, je kan er een halve pot melkpoeder in bewaren waardoor je altijd wel een extra portie bij hebt voor noodgevallen. ? echt een zalig ding!

Otsepots

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik merk nu dat ik een 1 op 1 momenten toch echt wel mis. Daar was ik me niet zo van bewust. Ik zal daar dus meer op gaan toespitsen.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan? 

Ja toch wel. Ik werk inderdaad aan nieuwe skills, zo werk ik nu vooral aan verschillende mogelijkheden om maatwerk en personalisatie aan te bieden.  Van gepersonaliseerde t shirts naar speelgoed met geboorte gegevens op, of muursticker voor op de babykamer. Ik ontdek dat ik maatwerk echt het liefste doe dus daar wil ik zeker verder mij op toespitsen.

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva) 

Jaa! Wat een heerlijk programma ?

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd? 

Ik denk de belangrijkste: support your locals. Het is nu meer dan ooit de tijd om elkaar te steunen en samen te bouwen aan onze eigen maar ook elkaars ondernemersdroom!
_________
Dank je voor dit fijne interview. Veel succes gewenst met je shop!