Stel je hebt een kalender nodig om je maand te plannen. Om je sociale media voor een hele maand te ontwikkelen, de activiteiten van je kids bij te houden of gewoon snel te checken welke dag van de jaar het is. Tegenwoordig zijn er een heleboel webtools te vinden die je hier bij kunnen helpen. Maar als je – net als ik – liever met een papieren versie werkt, dan heb ik voor je een gave Canva-tip-tool.

Disclaimer: Deze blog bevat affiliatelinks. Als je op één van deze links klikt en een aankoop doet, kan ik een kleine commissie verdienen. Hier betaal jij als klant niets extra voor. Je vindt op deze website alleen producten waar ik zelf 200% achter sta. Heb je vragen, stuur me een mailtje op kelly@sprankelonline.be

Een unieke maandkalender

Maak je persoonlijke kalender, zodat het leuk is om naar te kijken. En creëer en in een mum van tijd twaalf. Goed voor.. je raadt het al.. elke maand van het jaar.

Let’s do this!

 

Kalender Canva Templates
Kalender Canva Templates – klik hier

 

Hoe maak je een afdrukbare kalender voor een maand?

  • Volg deze link : https://www.canva.com/templates/calendars/monthly/
  • Kies voor een template waarbij je voldoende ruimte hebt om iets te noteren (als je dat nodig hebt – anders niet natuurlijk)
  • En kies zeker ook die template waar het jaar en de juiste data ingevuld zijn, anders heb je veel werk alles manueel te veranderen. Let op dat je dus niet gaat werken in een kalender van 2017.. Anders ga je vloeken als je hier na al je harde werk achter komt.
  • Klik op de template  om deze te gebruiken – hit the groene knop en als alles goed loopt kom je rechtstreeks in je Canva terecht (als je al een account hebt, anders maak je deze snel aan)
  • Wijzig bovenaan de naam van de template, zodat je hem gemakkelijk terug vindt
  • Het aanpassen kan beginnen. Verander kleur, lettertype en zet er een leuke foto bij. Doe eens een keertje zot!
  • Als je veel zin hebt, maak dan gelijk de kalenders voor een heel jaar aan, zo moet je hier niet meer naar om kijken
  • Download de kalender(s) – druk af – En het plannen kan beginnen..

En hoe maak je dan een desktop kalender?

Wil je graag geïnspireerd zijn van het eerste moment dat je je laptop open slaagt of wil je liever de guitige lach van je tante of opa terug zien? Wil je bovendien in één oogopslag ontdekken welke dag van de maand het is? Wel, creëer dan je gepersonaliseerde desktop kalender helemaal zelf in Canva. DIY Easy-Peasy..

Zelfde principe als hierboven. Downloaden als PNG en instellen als achtergrondfoto. Zo simpel is dat.

Andere toffe blogs en templates ontdekken?

Werkbladen groep 1

Knipoefening Werkbladen

Vormen leren voor peuters en kleuters

Getallen schrijven werkbladen in Canva

Letter Kleurplaten in Canva

Geboorteposter Sterrenbeelden

Tafels Oefenen Werkbladen

Thema Ruimte Templates in Canva

Peuters Woordkaarten

Piraten Woordkaarten

Vormen Woordkaarten

Meer info over deze website

Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes, als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan wordt hiervoor een commissie betaald door het betreffende bedrijf. Dit kost jou als consument niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus, alvast een dikke dankjewel hiervoor. Heb je hierover vragen, of heb je een andere vraag? Geef me dan een seintje op kelly@sprankelonline.be