Kalender Sprankel Online

Stel je hebt een kalender nodig om je maand te plannen. Om je sociale media voor een hele maand te ontwikkelen, de activiteiten van je kids bij te houden of gewoon snel te checken welke dag van de jaar het is. Tegenwoordig zijn er een heleboel webtools te vinden die je hier bij kunnen helpen. Maar als je – net als ik – liever met een papieren versie werkt, dan heb ik voor je een gave Canva-tip-tool.

Een unieke maandkalender

Maak je persoonlijke kalender, zodat het leuk is om naar te kijken. En creëer en in een mum van tijd twaalf. Goed voor.. je raadt het al.. elke maand van het jaar.

Let’s do this!

Hoe maak je een afdrukbare kalender voor een maand?

  • Volg deze link : https://www.canva.com/templates/calendars/monthly/
  • Kies voor een template waarbij je voldoende ruimte hebt om iets te noteren (als je dat nodig hebt – anders niet natuurlijk)
  • En kies zeker ook die template waar het jaar en de juiste data ingevuld zijn, anders heb je veel werk alles manueel te veranderen. Let op dat je dus niet gaat werken in een kalender van 2017.. Anders ga je vloeken als je hier na al je harde werk achter komt.
  • Klik op de template  om deze te gebruiken – hit the groene knop en als alles goed loopt kom je rechtstreeks in je Canva terecht (als je al een account hebt, anders maak je deze snel aan)
  • Wijzig bovenaan de naam van de template, zodat je hem gemakkelijk terug vindt
  • Het aanpassen kan beginnen. Verander kleur, lettertype en zet er een leuke foto bij. Doe eens een keertje zot!
  • Als je veel zin hebt, maak dan gelijk de kalenders voor een heel jaar aan, zo moet je hier niet meer naar om kijken
  • Download de kalender(s) – druk af – En het plannen kan beginnen..

En hoe maak je dan een desktop kalender?

Wil je graag geïnspireerd zijn van het eerste moment dat je je laptop open slaagt of wil je liever de guitige lach van je tante of opa terug zien? Wil je bovendien in één oogopslag ontdekken welke dag van de maand het is? Wel, creëer dan je gepersonaliseerde desktop kalender helemaal zelf in Canva. DIY Easy-Peasy..

Zelfde principe als hierboven. Downloaden als PNG en instellen als achtergrondfoto. Zo simpel is dat.

 

Op zoek naar meer Canva inspiratie?

Maak je huisstijl in Canva