Dorien Moons Dpuur

Op mijn weg als ondernemer, in mijn trainingen, op mijn sociale media en tijdens netwerkmomenten kom ik veel gelijkgestemden tegen. Stuk voor stuk ondernemers die voor hun eigen dromen en doelen gaan. En ondernemen is een avontuur. Het is als die doos chocolade, je weet nooit vooraf wat je gaat krijgen. Daarom vind ik het leuk om ondernemers enkele vragen te stellen. Zo leer je elke keer weer wat extra bij. Over leuke en minder leuke momenten, over sociale media avonturen en over toffe Canva ervaringen.

In deze blog is Dorien Moons van Dpuur uit Lummen aan de beurt. Wil je zelf ook een blog interview? Geef dan een seintje op kelly@sprankelonline.be en ik stuur je enkele leuke vragen op. (Doen hee, want je krijgt hiervoor linkjes naar je sociale media kanalen en naar je website – en zo doe je aan linkbuilding)

 

Dpuur Dorien Moons (1)
Dpuur Dorien Moons

 

Dank je om deel te nemen aan dit interview Dorien. Met wie hebben we het genoegen? 

Hallo, ik ben Dorien Moons van Dpuur, een praktijk voor gespecialiseerde en oncologische voetverzorging.

Wat is je verhaal van je onderneming Dorien. Hoe is het allemaal begonnen? 

In 2011 genoot ik van een opleiding tot medische pedicure. Door het bedrijf waar ik toen tijdens mijn opleiding werkte een andere functie kreeg aangeboden, heb ik na mijn opleiding hier verder niets mee gedaan. In 2018 begon alles terug te kriebelen rond de medische voetverzorging en heb ik de draad weer opgepikt. Onmiddellijk terug heel wat bijscholingen gaan volgen om terug op de hoogte te zijn. Hierna heb ik dan nog een extra opleiding gedaan om ook oncologische patiënten te mogen behandelen. Ook deze heb ik met succes afgerond. Ik bied verlichting aan je voeten, door een pijnloze behandeling aan te bieden en te werken met efficiënte & betaalbare producten.

3. Wat zijn de doelen voor je onderneming. Waar sta je volgend jaar? En binnen 5 jaar?

Op dit moment ben ik nog steeds in bijberoep. Het doel voor 2020 is om naar hoofdberoep te gaan. Binnen 5 jaar zou ik graag een multidisciplinair netwerk hebben willen uitgebouwd van oncologen, artsen, podologen,.. die doorverwijzen.

4. Welke successen heb je onderweg behaald? 

Ondanks dat ik nog in bijberoep onderneem, heb ik al een mooie groei gekend. Al vele cliënten mogen begeleiden naar een pijnloze en resultaatgerichte behandeling. Tevreden cliënten die steeds
terugkomen en hun tevredenheid ook bekend maken aan nieuwe mensen. Een goede samenwerking tussen enkele artsenpraktijken, podoloog en apotheker.

5. Wat zijn dingen die niet goed gegaan zijn. Heb je daar iets uit geleerd? 

Vooral vanuit je eigen waarde blijven ondernemen, ook al neemt dit vaak veel tijd in beslag. Je eigen stempel creëren en erop plaatsen.

6. Op welke manier heeft je bedrijf je veranderd?

Veel meer energie, een dosis aan positiviteit & durven om de stap te zetten naar andere ondernemers om mijn onderneming zichtbaarder te maken.

7. Ondernemer zijn wil zeggen dat je veel (nieuwe) skills ontwikkelt. Eén van die skills is het onderhouden van online media. Doe je dat graag? 

Ja, vooral omdat het heel veel leuke & makkelijke tools worden aangereikt.

8. Wat zijn je sociale media kanalen

Facebook.com/DorienMoonsDpuur

Instagram/dorien.dpuur

9. Heb je ook een website waar mensen je kunnen bezoeken?

Ja, deze staat online. www.dpuur.com

10. Welke tools gebruik je om je online media te onderhouden? 

Vooral Canva.

11. Gebruik je Canva ? En waar gebruik je dit voor? Voor je sociale media afbeeldingen?Maar ook voor je Ebooks? Mailchimp? Presentaties? Of andere?

Ik gebruik Canva. Een hele leuke en simpele tool, die zoveel aanreikt. Ik gebruik het vooral voor mijn sociale media afbeeldingen, omslagen, .. Mailchimp gebruik ik om regelmatig een nieuwsbrief te versturen of nieuwe acties. Wix om mijn website up to date te houden en zelfs kleine, korte filmpjes te maken.

12. Werk je al lang met Canva? Zie je een verschil met vroeger? 

Sinds 1 jaar. Alles gaat veel sneller, alles binnen een handbereik.

13. Wat is je favoriete Canva tool en waarom?  (Foto’s, merkmateriaal, video, muziek,….)

Foto’s. Omdat dit voor mij heel belangrijk is om resultaten te kunnen laten tonen aan andere cliënten. Het zegt meer dan woorden

14. Op welk Canva ontwerp ben je heel erg trots en waarom?

Het is een heel simpel ontwerp, maar deze typeert volledig mezelf & mijn onderneming waar deze voor staat.

Dpuur

Hartelijk dank voor het interview Dorien en succes met de verdere plannen!