Zoom en zeker een Zoom achtergrond is de laatste maanden niet meer uit het leven weg te denken. Van een leuke quiz spelen met vrienden tot een vergadering met je medewerkers of klanten: Zoom wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt om zaken te doen of contact te houden met geliefden. In dit artikel bekijken we alvast even wat Zoom nou eigenlijk is, hoe je Zoom downloadt, en wat de verschillen zijn tussen een betalend Zoom account en een gratis Zoom account. En hoe je natuurlijk een toffe Zoom achtergrond in Canva maakt voor al je online meetings.

 

Canva Pro Free Gratis

 

Wat is een Zoom Meeting?

Een Zoom meeting is een digitale meeting die gehouden wordt via het Zoom portaal. Zoom is een Amerikaans bedrijf dat erg populair werd tijdens de Covid-19 crisis toen iedereen gevraagd werd om van huis uit te werken. Zoom is momenteel een van de grootste spelers ter wereld wanneer het aankomt op video conferenties en wordt door miljoenen mensen ter wereld gebruikt om online meetings te organiseren.

Een Zoom meeting kan tot 100 personen bevatten, en kan gebruikt worden voor zowel videoconferenties als audiogesprekken. Daarnaast kan je tijdens je Zoom gesprek ook nog eens je scherm delen waardoor het makkelijker is om bijvoorbeeld een powerpoint presentatie te houden over Zoom.

Hoe download je Zoom?

Voordat je Zoom kan gebruiken om een Zoom meeting te houden moet jij je natuurlijk wel even aanmelden bij Zoom en het Zoom portaal downloaden.

Registreren doe je op de officiële website van Zoom via Zoom.us. Op die manier kan je later de applicatie gaan gebruiken met jouw eigen Zoom profiel. Je kan je volkomen gratis registreren voor de basis aanbieding van Zoom. Dit gratis profiel biedt de essentiële functies die nodig zijn om een Zoom meeting te houden en zijn in heel wat gevallen ook gewoon voldoende.

Nadat jij op de officiële website van Zoom op de knop abonneren hebt gedrukt kun jij jouw email adres invoeren en een wachtwoord kiezen. Daarna moet jij je account valideren door op de link te drukken die je in je inbox zal ontvangen.

Nadat jij je hebt aangemeld via de officiële website van Zoom kan jij de Zoom client downloaden. Zoom zal je doorverwijzen naar een nieuwe pagina waar je kan kiezen welke Zoom applicatie je wil installeren: Zoom voor Windows, Zoom voor Mac, Zoom voor Linux, Zoom voor Android of Zoom voor iPhone.

Hoe de Zoom Client gebruiken?

Wanneer je de Zoom client uiteindelijk hebt gedownload geef jij je e mailadres en wachtwoord in waardoor jij je kan aanmelden met je Zoom profiel.

De interface in de Zoom client is makkelijk te gebruiken en je kan in een handomdraai een nieuwe meeting starten in de client. Op de interface zie je vier verschillende tabbladen: Home, Chat, Meetings en Contacts.

Via deze startpagina kan je ook een nieuwe vergadering of meeting starten, een meeting bijwonen en een meeting plannen. Tot slot is er ook een functie die het mogelijk maakt jouw scherm te delen met de mensen in je meeting.

In het Chat tabblad krijg je een overzicht van alle tekst conversaties die je hield met vrienden, collega’s en klanten terwijl je in het tabblad meeting dan weer makkelijk een nieuwe meeting kan plannen.

Onder het tabblad contacten krijg je tot slot een overzicht van alle contacten die je aan Zoom hebt toegevoegd. Contacten kunnen automatisch gedetecteerd worden indien jij daar toestemming voor geeft. Dit kan erg handig zijn voor zij die vaak zoom meetings houden met klanten of collega’s. Je kan contacten echter ook handmatig toevoegen indien gewenst.

Is er een Zoom App?

Voor zij die onderweg willen deelnemen aan Zoom meetings is er goed nieuws: Zoom bracht namelijk de Zoom apps op de markt die je makkelijk en snel kan downloaden via de Play Store en de App Store.

Wanneer je de Zoom App download is het echter belangrijk dat je eerst een Zoom profiel aanmaakt via de officiële website. De app zal je namelijk vragen om in te loggen met je Zoomprofiel.

 

Zoom Achtergrond Canva

 

Wat is een Zoom Background?

Of je nou in een gezellige koffiebar zit of thuis in je eigen woonkamer – het is niet altijd optimaal of professioneel om je achtergrond met anderen te delen, zeker wanneer je een erg privaat persoon bent of wanneer er heel wat gaande is in de achtergrond.

Daarom is het een goed idee om een Zoom achtergrond te gebruiken.

Maar wat is dat nou, zo’n Zoom achtergrond of Zoom background?

Wel Zoom zal met speciale technologie jouw figuur als het ware uitknippen en speciale technologie gebruiken om een soort green screen te creëren over jouw achtergrond. Op deze achtergrond kan je dan verschillende foto’s plaatsen – of dit nu een neutrale achtergrond is, een bloemenveld, of zelfs een foto met het logo van jouw bedrijf.

Hoe een Zoom background maken met Canva?

 1. Klik op deze link of gebruik de zoekfunctie in Canva om te zoeken naar Zoom templates
 2. Kies een bestaande template of begin van nul en ontwerp er zelf eentje
 3. Ga je voor een foto uit de Canva bib of upload je zelf eentje?
 4. Werk af met een leuk tekstje of toffe elementen die je vindt
 5. Voeg eventueel kleuren uit je huisstijl toe
 6. Download je ontwerp en integreer deze in Zoom

Hoe integreer je je achtergrond met Zoom?

 1. Ga naar Zoom Desktop Client
 2. Selecteer instellingen en schakel de optie ‘virtuele achtergrond’ in
 3. Klik op ‘foto’ toevoegen en upload je verse Zoom achtergrond

Wat zijn de verschillen tussen een betalend Zoomprofiel en een gratis Zoomprofiel?

Wanneer je een Zoom profiel aanmaakt krijg je de keuze tussen een gratis Zoomprofiel en een betalend Zoomprofiel. Wij zetten alvast op een rijtje welke Zoom abonnementen je kan verkrijgen en welke functionaliteiten er zijn inbegrepen.

Gratis Zoom Profiel

De meeste Zoom gebruikers hebben een Gratis Zoomprofiel. Dit soort profiel is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig gratis. Met dit gratis Zoekprofiel kan je meetings houden tot 40 minuten lang. Je kan zoveel meetings houden als je wilt, maar meetings kunnen echter niet opgenomen worden, wat een nadeel is voor heel wat bedrijven.

Betalende Zoom profielen

Ook kan je kiezen voor een betalend Zoom profiel. Wanneer we kijken naar de betalende Zoom abonnementen zien we dat er in totaal 3 verschillende abonnementen zijn die we hier even zullen toelichten.

 1. Zoom Pro

Zoom Pro is een Zoom abonnement waarmee je tot 100 gebruikers per meeting kan hosten of tot 1000 in het geval je de Large Meetings add-on bestelt. Wanneer je een betalend Zoom profiel hebt, heb je geen last van de limiet van 40 minuten en met Zoom Pro kan je meetings houden tot wel 30 uur lang. Daarnaast kunnen jouw Zoom meetings ook op sociale media gestreamd worden en kan je de meetings opslaan op de cloud waar je tot 1 GB plaats hebt.

Prijs: €139.90 per jaar of €13.99 per maand

 1. Zoom Business

Zoom Business is een abonnement dat jou toelaat om een meeting te houden met 300 deelnemers – of 1000 wanneer je de Large Meetings add-on aanschaft. Daarnaast krijg je bij Zoom Business ook recording transcripties en kan jij ook je logo en branding toevoegen aan je Zoom meetings.

Prijs: €189.90 per jaar of €18.99 per maand

 1. Zoom United Business

Zoom United Business is een abonnement waarbij je de voordelen van Zoom Phone als Zoom Meetings aan elkaar kan koppelen. Je krijgt hierbij alle voordelen van het Zoom Phone abonnement Zoom United Pro, en kunt met dit abonnement ook een optioneel pakketje kopen waarmee je ongelimiteerd naar nummers in 18 landen kan bellen.

Wanneer het aankomt op de Zoom Meetings zien we dat we hier te maken hebben met het Zoom Business pakket waar we eveneens een Large Meetings add-on aan kunnen toevoegen om op die manier tot 1000 deelnemers toe te laten in onze Zoom meetings.

5 tips om professioneel over te komen op Zoom

Wanneer je Zoom gebruikt voor zakelijke doeleinden zoals het pitchen van klanten of het communiceren met collega’s en leveranciers is het erg belangrijk dat je Zoom op een professionele manier gebruikt – ook wanneer je aan je eigen keukentafel zit. Daarom hebben we hier alvast 5 tips op een rijtje gezet om zo professioneel mogelijk over te komen op Zoom.

 1. Gebruik een Zoom Background

Wanneer je in een meeting zit is het aan te raden om een Zoom achtergrond uit Canva te gebruiken wanneer je niet op kantoor bent. Wanneer je in je eigen woonkamer of keuken zit kan dit namelijk niet professioneel overkomen. Het is dan ook een goed idee om een neutrale achtergrond te kiezen of om een Zoom achtergrond te maken die past bij jouw bedrijf of onderneming. Hierboven hebben we reeds uitgelegd hoe je met Canva een Zoom achtergrond kan maken.

 1. Gebruik een goede microfoon

Ook is het belangrijk om een goede microfoon te gebruiken voor je Zoom meetings. Niets zo erg als een microfoon die het niet doet, of een microfoon van lage kwaliteit die ervoor zorgt dat je amper hoorbaar bent. Probeer dan ook een kleine investering te doen in een goede microfoon. Deze hoeven niet duur te zijn, maar zijn wel broodnodig.

 1. Maak goede afspraken thuis en op het werk

Of je nou van thuis uit werkt of je op kantoor bevindt, het is erg belangrijk om goede afspraken te maken. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen dat niemand je mag storen wanneer de deur dicht is, of wanneer je een niet storen kaartje aan de deur hangt. Er is namelijk niets zo erg als een Zoom Meeting die constant onderbroken wordt door derden zoals collega’s of kinderen. Zorg er ook voor dat je huisdieren niet door het beeld kunnen lopen of in een andere kamer zitten zodat geblaf of gemiauw niet geen stoorzender vormt.

 1. Koop een professioneel Zoom abonnement

Wanneer je professioneel wil overkomen wanneer jij een Zoom gesprek host is het belangrijk dat je een professioneel Zoom abonnement neemt. Anders kom je in de problemen wanneer jouw meetings langer dan 40 minuten duren!

 1. Begrijp hoe Zoom werkt

Ook is het belangrijk dat je begrijpt hoe Zoom werkt en hoe je Zoom gebruikt. Bekijk eventueel enkele tutorials online of vraag aan een collega of vriend om alles nog een keertje uit te leggen.

Heb je verder nog vragen over Canva, over dit artikel of over het maken van een Zoom achtergrond in Canva? Stuur dan zeker een mail naar kelly@sprankelonline.be

Wil je graag Canva Pro 45 dagen gratis testen?

Canva Pro Free Gratis