De ‘Shadow & Frames App’ ofwel de ‘Schaduw & Kaders App’ in Canva? Benut jij deze al ten volle? In de video hieronder leg ik je alles haarfijn uit. Of lees je alles liever rustig na op deze pagina, dat kan ook natuurlijk.

 

 

Deze twee apps gebruik je als je wat extra met je foto wil doen. Je wil dat je foto naar voren springt en dat die opvalt, in plaats van hem gewoon plat op je template te plakken. Gelukkig is Canva er en kan je hier een heleboel leuke dingen mee doen. Hoe, dat ontdek je hieronder:

(Mijn Canva account staat in het Engels, dit werkt voor mij gemakkelijker, daarom gebruik ik ook alle Engelstalige benamingen voor alles Canva gerelateerd)

Shadow App

Nadat je een foto uitgekozen hebt en op je template geplaatst hebt, klik je deze foto aan, gaat naar edit image en klikt dit aan. Als je de app nog nooit gebruikt heb, kijk dan eens even in het rijtje of die er tussen staat, indien niet, scroll dan naar beneden en check of hij bij je nieuwe apps staat. Of gebruik de zoekfunctie bovenaan om een app te zoeken.

Eens je de app gevonden hebt klik je op see all om de verschillende schaduw opties te ontdekken. Je hebt de keuze uit:

 • Glow
 • Drop
 • Angle
 • Curved
 • Page Lift
 • Backdrop

Test alle verschillende opties eens uit en kijk even wat jij het mooiste vindt.

Van zodra je een optie aanduidt gaat die onmiddellijk je foto aanpassen. Wil je zelf de schaduw die je in eerste instantie gekregen hebt, nog aanpassen, dat gaat. Ik denk aan kleur, dikte, transparantie… Druk dan op de drie streepjes die je op de aangeduide schaduw vindt, test dit uit en experimenteer ten volle.

Ben je tevreden klik apply, ben je niet tevreden klik dan cancel en start opnieuw.

Frames App

Heb je liever een kader rond je foto, leef je dan ten volle uit met de frames app. Deze vind je ook als je op je foto klikt en daarna edit image aanstipt. See all brengt je dan bij al de kaders die momenteel beschikbaar zijn. Deze app is zeer handig als jij één van je foto’s eens echt op de voorgrond wil plaatsen. Je gaat gegarandeerd succes hebben hier mee.

Al de kaders hieronder benoemen is teveel van het goede, een greep uit het aanbod zie je hieronder staan. Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan zeker zelf een kijkje in Canva om de mogelijkheden te onderzoeken. Maar goed, een kleine greep uit het aanbod:

 • Laptop
 • Phone
 • Neon Blue
 • Glitter Silver
 • Gold Circle

Heb je één van de twee apps uitgeprobeerd? Wat is het resultaat? Ben je tevreden? Nice! Aan de slag met verder experimenteren zou ik zo zeggen. Wil je meer Canva tips en tricks? Check dan deze verzamelpagina die ik voor je gemaakt heb.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Stuur me dan een mailtje op kelly@sprankelonline.be. Graag laat ik je via deze weg ook weten dat deze website gebruik maakt van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hier een kleine commissie voor. Jij betaalt niets extra, maar hierdoor kan wel mijn website blijven bestaan.

Wil je graag een Canva training volgen? Check dan onderstaande link. Dat is dus een affiliate link.. 😉