Een PDF inporteren of uploaden in Canva. Oh my Gee! Ook weer zo een gave feature om helemaal hotteldebottel van te worden. Met deze gave feature kan je PDF’s (gedeeltelijk) bewerken in Canva.

Let wel even op, dit is een nieuwe en beta feature. Dus er kunnen nog veranderingen/verbeteringen aan toe gevoegd worden. Dit is afhankelijk van de feedback die Canva hierover ontvangt.

 

 

Hoe importeer of upload je een PDF in Canva?

Klik hier om de YouTube video te zien die ik hierover gemaakt heb.

Er zijn twee manieren om een PDF te importeren. (Hoewel de tweede manier bij mij op dit moment nog niet werkt, geef ik hem toch graag aan je mee)

#1

Ga op de homepagina naar de paarse ‘Create a Design’ button. Klik rechts onder op de ‘Import PDF’ button. Je kiest de juiste PDF en deze wordt bij ‘All your Designs’ gezet.

#2 (deze werkt op het moment van schrijven niet bij mij)

Open je Homepagina en drag & drop je PDF naar het midden. Klik op de geïmporteerde PDF en je PDF opent in de Canva editor.

Wat zijn de mogelijkheden?

  1. Je kan per PDF tot 15 pagina’s uploaden
  2. Als je PDF een scan is, dan worden de verschillende elementen en tekst niet opgebroken en dan kan je niets aanpassen
  3. Is je PDF een PDF en geen scan, dan kan je tekst en elementen (gedeeltelijk) aanpassen

Kleuren aanpassen van een afbeelding lukt niet?

Afhankelijk van het type afbeelding dat gebruikt wordt op de PDF is aanpassen van kleur mogelijk of niet. Als de afbeelding een vector is, dan is de kans groter om kleur aan te passen. Is het een flat image, dan ga je het helemaal niet kunnen aanpassen.

Tekst en lettertype zien er anders uit? Hoe kan dit?

Canva doet zijn best om het lettertype van je PDF te matchen met de lettertypes die te vinden zijn in Canva. Maar misschien staat dat lettertype niet in Canva. Dan nemen ze eentje dat er op lijkt.

Feedback geven

Omdat deze feature nieuw en Beta is, hebben ze bij Canva graag feedback. Na het openen van de PDF in de Canva Editor krijg je rechts onder de mogelijkheid tot het geven van je ervaringen. Maak hier zeker gebruik van.

Canva Pro 45 dagen Gratis testen?

Wil je meer te weten komen over Canva? Check deze gave verzamelpagina die ik voor je gemaakt heb.

PS: Deze website maakt gebruik van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een kleine commissie, jij hoeft hiervoor niets extra betalen, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus.. Mannnnny thanks!