Een collage maken in Canva. Dat is heel eenvoudig. En ook nodig dat mensen dit weten, dat het kan en dat het gratis is. Want maar al te vaak zie ik op sociale media afbeeldingen verschijnen, van één of andere gratis app en dan staat er rechts onder zo een icoontje van die app. Dat willen we dus ten alle tijden vermijden. In deze blog lees je hoe je dat zelf beter doet en ik geef je enkele tips rond het zoeken van tekeningen en foto’s.

 

 

Hoe begin je aan een collage in Canva?

Er zijn twee manieren om te starten. Via de homepagina of via het gewenste sjabloon. De template waarin je je collage wil hebben. Wil je een Instagram Storie, een Facebook banner, of een foto collage op een A4 document.

Homepagina

Gebruik de zoekfunctie op de homepagina. Ga voor ‘collage’ of wees iets specifieker en kies voor:

 • Photo Collage
 • Video Collage
 • Birthday Photo Collage
 • Music Photo Collage
 • Interior Design Photo Collage
 • Art Photo Collage
 • Shape Photo Collage
 • Wedding Photo Collage
 • Family Photo Collage
 • Cool Photo Collage
 • Collage Book Cover
 • Pet Photo Collage
 • Collage Poster

Klik daarna de collage aan die bij je past en begin met ontwerpen in de editor. Pas aan wat nodig en have loads of fun.

De gewenste template/sjabloon

Kies op de homepagina de juiste template. Die template waar je mee verder wil. Als je een collage maakt voor Instagram, dan heb je geen Facebookbanner nodig. Eens in de editor kies je voor de optie ’templates’ en gebruik je ook de zoekfunctie op zoek naar dat wat je hartje sneller doet slagen.

Let wel even op, gebruik de zoekwoorden die hierboven opgesomd zijn, maar houd er rekening mee dat misschien niet alles bij elk type template te vinden is.

Klik aan wat je nodig hebt en leef je helemaal uit.

Collage van tekeningen en foto’s

Canva is aan het groeien en hoe. Dagelijks werken honderden mensen aan deze toffe software. Er worden hier prachtige zaken geleverd. Zo zijn er weer een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Lees ze in deze blog en maak de mooiste collage met tekeningen en foto’s of laat ze voor altijd geheim blijven.

Voor sommige elementen is het wel noodzakelijk om over Canva Pro te beschikken. Lees mijn review over de betaalde versie van Canva of test Canva 45 dagen Gratis uit. 

Een hippe trend om te volgen in 2020 is het maken van collages die bestaan uit een combi van tekeningen en foto’s. Oftewel: 3 dimensionale foto’s en tekeningen gemixt met 2 dimensionale objecten.

Zoek bij je foto’s naar

1.(het gewenste object) + cutout

Bv: flower cutout – coffee cutout – leaf cutout – cats cutout – …

2. newpngelement

Met deze zoekterm ontdek je stukjes gescheurd papier met of zonder textuur, maar ook vintage polaroid foto’s, gescheurde foto’s, foto negatiefjes en washitape.

3. paperpro

Zoals de naam laat vermoeden, gekleurd, gescheurd en bijzonder hip papier

4. collagepro

Onder dit element ontdek je alles wat je nodig hebt om je collage tot leven te brengen, zoals coole cijfers, maar hippe woorden.

 

Collage foto's & Illustraties

Bekiik de video hier

 

Combineer tot je een mooi ontwerp hebt

Tijd om te experimenteren, te mixen en matchen. Maak er een mooi en origineel ontwerp van. En maak ook gebruik van doodels. wanneer je ze gebruikt in je ontwerpen bereik je een informele, gepersonaliseerde, handgemaakte, grappige en levendige compositie. Doodles zijn toffe illustraties. Zo van die dingen die je vroeger tekende in je kaft op school – wanneer de les te saai was en je wel wat beter te doen had dan naar dat gez*** te luisteren.. #moehawawawa..

Zoek bij elementen naar

 1.  hand drawn + object (belangrijk! spatie tussen hand & drawn)
 2.  illustration + object
 3. drawing + object
 4. sketch + object
 5. line + object

Test bovenstaande allemaal apart uit. Je gaat telkens nieuwe resultaten ontdekken.

Test Canva Pro nu 45 dagen gratis

 

Canva Pro Free Gratis