Met veel plezier neem ik deel aan de ‘Blogboost Najaarschallenge’. Een uidaging in het leven geroepen door Nina en Evi van Blogboost.be. Beide dames zijn fan van challenges en besloten daarom zelf ééntje op poten te zetten. Omdat we in deze bizarre tijden toch echt wel een boost kunnen gebruiken. Van 5 oktober tem 20 december 2020 vindt deze eerste challenge plaats en ik ben vast besloten om dit tot een goed einde te brengen.

Eerste opdracht.

De eerste opdracht is bloggen rond het thema: positiviteit en energie. De opdracht is vrij algemeen gehouden, je mag het als blogger invullen zoals je zelf wil. Maar wat wel super tof is, is dat de dames ook behoorlijk wat inspiratie meegeven in hun eerste opdrachtenmail. Ze hebben 10 thema’s bedacht waar je rond kan werken en bloggen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Wat geeft je energie
  • Hoe ga je om met een baalmoment
  • Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt om energieker/positiever in het leven te staan.
  • wil je meer weten, schrijf je dan als de bliksem in voor de mail en doe gewoon gezellig mee. 

Wat geeft je energie?

Zelf heb ik gekozen om te werken rond de vraag ‘Wat geeft je energie’. Ik heb de vragen enkele dagen laten hangen en plots kwam daar het verlossende antwoord.

Canva Elementen geven me energie.

What??

Yep, klopt. Ik ben een super grote fan van Canva. Met dit grafisch programma maakt iedereen de mooiste templates. Je moet geen ontwerper zijn om te schitteren op je socials en dat op zich vind ik al prachtig. Maar Canva heeft een fantastische bib aan prachtige foto’s, illustraties, lettertypes en elementen.

En op een momentje wanneer ik inspiratieloos ben en niet goed weet wat de volgende stap is die ik wil zetten met mijn blog, dan neem ik altijd even de tijd om te snuisteren in Canva’s prachtig archief. Hier word ik dan echt zo blij van, dat mijn hele lijf vol energie schiet, mijn creativiteit begint te stromen en ik vol energie aan een opdracht kan verder werken. En het hoeft dan ook geen Canva gerelateerd onderwerp te zijn.

Nee, na mijn snuisteren in Canva kan ik de hele wereld aan.

Een voorbeeld.

Een kennis vroeg me onlangs of ik haar wilde helpen met haar sociale media. Ik doe dit eigenlijk niet, want eigenlijk wil ik alleen met mijn eigen website bezig zijn. Maar omdat ze me dit vroeg – en ik in twijfel zat – en ik eens goed moest nadenken. Is dit echt iets wat ik wil, zat ik dus in een dipje. Goh, niet echt een dipje maar eerder zo een twijfelding.

In dat geval open ik Canva en ga op zoek naar antwoorden. Echt. Klinkt echt gek, maar Canva is mijn inspiratiebron.

Ik begon wat gerelateerde elementen te zoeken en plots staat mijn inspiratiekraan open.

I kid you not. Maar een uur later stonden er 150 ideeën voor Facebook of Instagram posts op mijn kladpapier.

Dus, in feite ideeën voor een heel jaar. En als zeg ik het zelf. Goede en kwaliteitsvolle content. Echt een uurtje doorgeknald en een kladversie voor social media posts staan op papier. Dat is wat Canva met mij doet.

Nu, de samenwerking is uiteindelijk niet doorgegaan. Maar dat is een heel ander verhaal. 🙂

Canva Elementen

Nu, als blogger of content creator heb ik beslist dat ik al mijn content wil gebruiken. Het is niet zo dat ik op zoek ga naar die leuke Canva Elementen en er daarna niets mee doe. Dat ik ze niet gewoon laat staan in mijn account. Nee, ik wil dit delen met je en daarom ben ik begonnen met een pagina om mijn blog speciaal voor de Canva Elementen. Er staan er ondertussen enkele op, maar plan is dit te laten groeien.

Ben je benieuwd naar die mooie clipart die je anders niet zo gemakkelijk gaat terug vinden in Canva, check dan zeker deze pagina. En keep in mind dat deze groeiend is. Dus ga er over een tijdje nog maar eens opnieuw naar kijken.

Onderaan de afbeelding ontdek je of deze elementen Gratis zijn, of gratis zijn voor Canva Pro gebruikers.

Voila. Canva Elementen geven me energie.

Maar door het schrijven van deze meer persoonlijke blog, ontdek ik dat dit me toch ook energie geeft.

En nu wetende dat er meer dan 50 mensen zijn die aan hetzelfde onderwerp aan het werken zijn, dat geeft me ook energie.

Dus! Hoera voor deze Blogboost Challenge. Ik heb er ontzettend veel zin in.