Als je een bedrijfspagina aanmaakt, dan ben jij de beheerder. Maar misschien wil je deze taak door iemand anders uit laten voeren, omdat je hier zelf geef tijd voor hebt of omdat je zaak zo snel groeit. Je geeft dan de toelating aan anderen om bijvoorbeeld je posts of events te maken.

Met paginarollen geef je anderen de toelating je bedrijfspagina te beheren. Het is verstandig iemand een bepaalde rol te geven en op deze manier te bepalen wat de persoon allemaal kan uitvoeren.

Een overzicht van de 6 Facebook Paginarollen:

Beheerder

Een beheerder alles wijzigingen je pagina. De beheerder kan reageren op opmerkingen of deze verwijderen, berichten plaatsen, advertenties maken, paginarollen toewijzen, Messenger berichten sturen. De beheerder heeft volledige controle over je Instagram als deze verbonden is met je pagina. Berichten plaatsen van Instagram naar Facebook.

Hij kan de pagina ook weer verwijderen. Dus weer verstandig als je deze taak aan iemand toe vertrouwt.

Redacteur

Een redacteur kan dezelfde taken uitvoeren als een beheerder, alleen kan hij geen paginarollen toewijzen.

Moderator

Een moderator kan dan net weer wat minder dan een redacteur. Zo kan hij alvast geen paginarollen toewijzen en kan hij geen berichten plaatsen in naam van de pagina. Maar al de rest dan weer wel.

Adverteerder

Een adverteerder maakt advertenties en kan zien wie een opmerking of bericht gemaakt heeft. De adverteerder kan ook statistieken bekijken. Als de Instagram account verbonden is met de pagina kunnen ze advertenties maken.

Analist

Een analist kan statistieken bekijken en kijken of de beheerder een post of reactie geplaatst heeft.

Aangepast

Om deze optie te beheren moet je naar je bedrijfsmanager gaan.

Facebook Paginarollen wijzigen

Om paginarollen te wijzigen ga je naar je bedrijfspagina > Instellingen > Paginarollen > Een nieuwe rol toewijzen