Wat is IGTV?

IGTV staat voor Instagram TV, met deze feature van Instagram deel en kijk je video. Hoera! Je eigen tv kanaal. En heb je geen zin om zelf de hoofdrol te spelen, dan check je toch gewoon anderen hun IGTV.

Aanmaken

Klik op het TV icoontje (bovenaan rechts, naast het pijltje) en maak je eigen tv programma. Dit doe je door op de + naast het loepje te klikken. Een video moet tussen de 15 sec en 10 minuten duren. Als je later een wat groter publiek hebt, kan je video’s van een uur afspelen.

Zoeken

Geen zin om zelf te shinen, zoek dan anderen door op het loepje te klikken, de gebruikersnaam van je favoriete account of een niche keyword in te geven. Net zoals je doet als je profielen in IG op zoekt. OP basis van je interesses geeft IGTV je enkele video’s waarvan hij denkt dat ze interessant zijn voor je. Beetje naar onder scrollen en ontdekken maar.

Verticale video

IGTV staat ook voor verticale video’s maken. Dit is helemaal niet moeilijk. Verticaal opnemen en eventueel ook bewerken als het nodig is. Met onderstaand videobewerkingsprogramma bewerk je moeiteloos je verticale video’s. In deze blog lees je hoe je met het programma werkt. Kies vooraf wel voor de juiste instellingen. Verticaal in plaats van horizontaal dus šŸ˜‰

 

A powerful and intuitive video editing experience