In Canva heb je de mogelijkheid om afbeeldingen en illustraties te verwerken in je template. Sommigen zijn gratis, voor anderen moet je betalen*. Als je in de gratis versie van Canva werkt, heb je uiteraard minder mogelijkheden dan wanneer je Canva Pro gebruikt. Uiteraard ben ik grote fan van de Pro versie, als je wil weten waarom, lees dan mijn review hier.

* betalende Canva elementen noemt men ook Premium Elements. Premium is de term die gebruikt wordt om betalende elementen in je Canva bibliotheek te beschrijven. Wanneer je je ontwerp gaat downloaden geeft Canva altijd aan wanneer je template een premium element bezit. Hij gaat je dan ook vragen om dit te betalen. Daarom is het belangrijk goed uit te kijken wanneer je betalende foto’s of illustraties gaat gebruiken in je ontwerp. Het kan zomaar zijn dat je er andere elmenten bovenop gaat plaatsen en je dus niet meer weet waar dat betalende element zich bevindt. Dan moet je ofwel je ontwerp stap voor stap gaan afbouwen om dat item te vinden. Zeker zonde wanneer je net uren gespendeerd hebt om alles op te bouwen. 

Maar goed. Je hebt dus het mooiste ontwerp gemaakt en wil dat premium element gebruiken. Wat is er belangrijk om te weten?

Wat is een One-time Use License?

Met een One-time Use Licentie verwijder je het watermerk voor 1 ontwerp. Je kan deze foto of illustratie dan 24u in je ontwerp gebruiken. Het aankopen van deze licentie kost je 1 euro per element.

Wil je meet te weten komen over One-time Use Licenties? Klik dan hier

Wat is een Multi-Use License?

Wanneer je een premium element koopt onder een Multi-Use Licensie, dan mag je het element meervoudig gebruiken. Dan kan je je template downloaden zonder watermerk en meerdere keren gebruiken. Ook in je Canva team. Een Multi-Use License kost per element 10 euro.

Wil je uitgebreide rechten van premium elementen om bijvoorbeeld door te verkopen? Dan betaal je 100 euro voor uitgebreid gebruik.

Wil je meer te weten komen over Multi-Use Licenties? Klik dan hier