Er zijn verschillende manieren om meer lezers op je blog te krijgen. In deze blog maak ik een opsomming van een aantal zaken die ik nu doe, in het verleden gedaan heb en zaken die dringend op de planning moeten komen. Sommige zaken vind ik leuk om te doen, anderen helemaal niet. Wat past bij jou? Hoe laat jij je blog groeien?

Bloggen

Yes. Uiteraard. Eén van de belangrijkste zaken om je blog of website te doen groeien is op regelmatige basis te bloggen. Meer blogs schrijven en een goed zoekwoordonderzoek draagt natuurlijk wel bij aan je vindbaarheid.

Gast Bloggen

Gast bloggen, dus een blog voor iemand anders schrijven. Een blog die dan op hun website gezet wordt. Goed voor linkbuilding, zorg dus zeker dat je je eigen website mag linken in het blog dat je geschreven hebt. Maar ook goed voor extra verkeer naar je eigen website. Als mensen nieuwsgierig zijn en willen checken wie je bent, dan gaan ze zeker een kijkje nemen op jouw blog. Meer verkeer dankzij een gest blog schrijven dus.

Pinterest

Zelf heb ik een aantal pins online staan, helemaal niet veel, want om één of andere manier ontbreekt het me aan energie om hier in te investeren. Maar goed, ik merk dus wel dat er bezoekers van Pinterest op mijn website komen. Misschien moet ik toch een een effort doen en hier meer tijd energie en aandacht aan besteden.

YouTube

Yes.. ook YouTube kan voor extra verkeer naar je website zorgen. Zelf doe ik dit ook te weinig, maar eigenlijk moet je je content maximaliseren. Dus een blog moet je omtoveren naar een video, een pin, een podcast.. Je snapt het wel.

Zet bij je video op YouTube ook altijd een linkje naar je website. Mensen klikken door en whoppa, daar is meer verkeer.

Facebook – Group

Een zakelijke facebookpagina of je Facebook group. Drop daar de linkjes van je blogs maar eens. Gegarandeerd dat je volgers nieuwsgierig zijn geworden en doorklikken. Hierdoor extra verkeer gegarandeerd. Als je natuurlijk een geëngageerde groep mensen bij elkaar gesprokkeld hebt. 🙂

Instagram

Laatst zag ik een Instagram Storie van iemand die zodanig onder de indruk was van het aantal kliks ze had gehad na het posten van haar blog in de stories. wat was ze gelukkig na een dagje sauna om te zien dat de bezoekersaantallen geëxplodeerd waren. Doe dus! Als je al Instagram hebt, deel dan ook je post via de link in bio, je stories en posts. (Doe ik zelf niet – ook die energie weer)

Tik Tok

Een medium dat ik helemaal niet ken, maar schijnt effectief te zijn.

Email marketing

Ik krijg regelmatig mailtjes aan en in die mailtjes staan dan vaak linkjes naar de website. Bam. Weer extra verkeer naar hun website. Want yes, ik wil dan op de hoogte blijven van die mensen hun nieuwtjes en dan klik ik door. Hierdoor gaat die blog groeien.

Webinar

Een webinar geven om iets te verkopen of om mensen naar je website door te sturen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Al vraagt het geven van een webinar misschien iets meer energie dan het schrijven van een blog. Wat jij wil en wat bij je past.

Gast Webinar

Misschien kan je wel aantreden in een webinar van iemand anders. Waarbij je je kennis en kunde deelt voor het publiek van iemand anders. Zorg er dan voor dat jij je website doorgeeft.

Summit

Een summit is een online event van meerdere mensen die vaak eenzelfde doelgroep hebben, ik heb de indruk dat dit niet zo vaak in België en Nederland wordt gedaan, maar dat het vaker voorkomt in Amerika. Het wordt hier wel gedaan, maar ik kom ze dan niet zo vaak tegen.

Ik denk maar aan een summit over sociale media. Je hebt dan een ondernemer die zijn of haar niche Facebook is, eentje die TikTok doet, een andere die alles weet over Instagram. Ze bundelen dan hun krachten en hun publiek om zo veel mogelijk anderen te bereiken. Iemand organiseert het spel en zorgt dat alles vlot verloopt. Andere zorgen dan voor een video of live opname over een bepaald onderwerp. Op zulke summits wordt dan vaak in ruil voor een email adres gratis weggevers weg gegeven. De ondernemer past dan weer emailmarketing toe en krijgt hierdoor meer bezoekers op de website. Hopelijk. Als alles goed gaat.. 😉

Advertenties

Met toffe advertenties, Google, Facebook Pinterest, kan je ook een groter aantal bezoekers bereiken. Zelf gebruik ik deze techniek niet. Ik denk: laat alles maar organisch groeien. Heb je niet de tijd of het geduld hiervoor, dan zijn advertenties een goed hulpmiddel.

Affiliates

Als je een eigen product verkoopt op je website. Heb je er dan ook al aan gedacht om te werken met affiliate partners? Deze bloggers zorgen dan voor extra verkeer op je website of landingspagina. Ze schrijven dan over je product en wat hun ervaringen zijn. Zelf heb ik hier ook een aantal linkjes naar affiliate producten staan. Zo heb je hier een link naar een Canva Training. Bij een bezoeker van mijn website een aankoop doet bij dat bedrijf, dan ontvang ik daar een leuke commissie op. Hartstikke gemakkelijk voor mij, want ik moet geen service leveren. Enkel zorgen dat ik bezoekers naar die bepaalde link verstuur.

Visitekaartjes

Een toffe tip die ik ooit ergens opgepikt heb en die altijd blijven hangen is. Zorg voor een link naar één van je gratis producten op je visitekaartjes. Als mensen dan thuiskomen, kunnen ze je gelijk gaan Googlen.

Ga Netwerken

Ga naar netwerkevent en neem je visitekaartjes mee. Have fun mingling en laat je blog groeien

Doe Interviews

Dit heb ik ook een tijdje gedaan voor mijn website. Interviews. En deze leuke verhalen heb ik later op mijn website geplaatst. Voordeel hiervan is dat de persoon die het interview heeft ondergaan, vaak deze blog of het artikel gaat delen op zijn of haar kanalen. Zo kom je bij een andere publiek, zonder er echt veel voor te moeten doen. Misschien moet ik hier zelf ook terug wat meer tijd en energie in gaan steken.

Gastspreker

Ga ergens op een event spreken en zorg dat je mensen inspireert, zodat ze de dag of weken nadien een kijkje gaan nemen op je website en zo klikken en doorklikken. Jaja, zo gaat die blog groeien.

____

Voila, dit zijn de tips die ik met je wilde delen. Pas je al enkele van deze strategieën toe of begin je bij het begin? Ik ben heel benieuwd. Laat me zeker iets weten op kelly@sprankelonline.be

Verder wil ik je nog graag meegeven dat deze website gebruik maakt van affiliate linkjes. Als je een aankoop doet via één van deze linkjes, dan ontvang ik hier commissie voor. Jij betaalt niets extra, maar mijn website kan wel blijven bestaan. Ik inspireer je verder ook graag met Canva, dus als je daar meer over wil weten, check dan zeker deze verzamelpagina die ik over Canva geschreven heb.