wordpress website zelf maken

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een eigen website en veel van deze websites werken met WordPress. Wellicht heb je een webdesigner en heb je deze website dus niet zelf hoeven bouwen, toch is het handig om WordPress te snappen. Wat WordPress precies inhoudt en waarom dit dus zo is heb ik voor je uitgewerkt.

Wat is WordPress?

Voordat je hier helemaal induikt is het wel handig om te weten wat WordPress precies inhoudt. WordPress is namelijk een content management systeem, wat eigenlijk betekent dat je er websites mee kunt maken. WordPress kan gratis zijn, maar voor een professionele website heb je waarschijnlijk een betaalde versie nodig, die je alsnog weinig geld kost. WordPress is bovendien de grootste content management website, het wordt veruit het meest gebruikt van allemaal. Met WordPress kan je een begrijpbare maar tegelijkertijd een hele mooie website bouwen. Als je inderdaad een webdesigner hebt en momenteel nog niet zelf aan je website hebt gesleuteld dan is het wel handig om bekend te worden met WordPress. Waarom dit zo is zal ik uitleggen.

Waarom het handig is om WordPress te begrijpen

WordPress is geen moeilijk programma en alhoewel het eerst op een doolhof lijkt wordt het al snel duidelijk hoe je hier goed mee kan werken. Het kost je dus een beetje tijd om er bekend mee te raken maar is niet al te lastig en je hebt die kennis wel voor de rest van je leven.

Stel dat je de lay-out van jouw website niet meer mooi vindt en je wil kijken op welke manieren je hem kunt veranderen – om hem weer naar jouw smaak te maken, dan kan dat met WordPress. Als je weet hoe WordPress werkt dan kun je, zonder direct grote aanpassingen te maken aan de website, bekijken hoe kleine veranderingen jouw website aanpassen. Als je de definitieve veranderingen niet zelf wilt doen dan kun je die hierna altijd nog doorspelen aan jouw webdesigner.

Ook wanneer je een nieuwe pagina wilt toevoegen of een blogartikel wilt schrijven, hoef je niet constant jouw webdesigner om hulp te vragen. Dit soort aanpassingen kun je gemakkelijk zelf doen als je het eenmaal onder de knie hebt.

Wat als jouw huidige website geen WordPress gebruikt?

Misschien vind je dit allemaal leuk en aardig klinken, maar heeft jouw webdesigner een website gebouwd die niet werkt met WordPress. In dat geval is het slim om toch naar WordPress te wisselen.

Makkelijk te begrijpen

Als eerste is WordPress dus redelijk makkelijk te begrijpen, ook in vergelijking met andere content management programma’s. WordPress kan je redelijk snel leren waardoor je dus ook zelf aanpassen kunt maken aan jouw website, wat erg handig is.

Plugins

WordPress is op zichzelf simpel maar het is een enorm platform waardoor er ontzettend veel plug-ins voor bestaan. Hierdoor kun je er wel heel veel mee. Het is misschien wat lastig om te weten wat alle opties zijn qua plug-ins maar jouw webdesigner kan je hier vast en zeker mee helpen, anders is het altijd nog op het internet te vinden.

Grote gemeenschap – Ervaren programmeurs en ontwikkelaars

Doordat WordPress een dergelijk groot platform is, is het ook erg stabiel. WordPress wordt ondersteund door een enorme gemeenschap van ervaren programmeurs en ontwikkelaars. Hierdoor worden eventuele problemen die het systeem kan ondervinden redelijk snel opgelost.

Hiernaast is WordPress een goed platform voor allerlei soorten websites. Het begon als vooral een platform voor bloggers maar tegenwoordig kun je er allerlei soorten websites mee maken. Zo is het mogelijk om een webwinkel op te zetten vanuit WordPress met de juiste plug-in. Voor elke andere functie van een WordPress website die je kunt bedenken bestaat er ook een bijpassende plug-in.

Mobielvriendelijk

Als laatste is WordPress ook een mobielvriendelijk platform. Hierdoor kunnen mensen jouw website op elk apparaat bekijken wat het verkeer alleen maar ten goede zou moeten komen. Niet alle content managers zijn dit van zichzelf of het kost jouw webdesigner veel moeite om een versie voor het mobiel te maken, bij WordPress gebeurt dit automatisch.

Zoals je ziet is WordPress een geweldig programma en komt het je als ondernemer alleen maar ten goede als je weet hoe het in elkaar steekt. Ineens kun je veel meer met jouw website. Hierdoor hoef je niet voor elk klein probleempje jouw webdesigner in te schakelen en kun je ook zelf aanpassingen maken.

Zelf een Worpress website bouwen.

Eens je weet wat je moet doen, is het dus niet zo moeilijk een WordPress website te bouwen, aan te passen en te onderhouden. Je doet het gewoon zelf en bespaart dus een heleboel centen. Toch is het niet zo gemakkelijk om zonder enige kennis te starten.

Ontdek betaalbare WordPress trainingen

Klik hiervoor op onderstaande afbeelding en ontdek een betaalbare WordPress training. (Affiliate link)