wordpress website zelf maken

Als ondernemer heb je waarschijnlijk een eigen website en veel van deze websites werken met WordPress. Wellicht heb je een webdesigner en heb je deze website dus niet zelf hoeven bouwen, toch is het handig om WordPress te snappen. Wat WordPress precies inhoudt en waarom dit dus zo is heb ik voor je uitgewerkt.

Wat is WordPress?

Voordat je hier helemaal induikt is het wel handig om te weten wat WordPress precies inhoudt. WordPress is namelijk een content management systeem, wat eigenlijk betekent dat je er websites mee kunt maken. WordPress kan gratis zijn, maar voor een professionele website heb je waarschijnlijk een betaalde versie nodig, die je alsnog weinig geld kost. WordPress is bovendien de grootste content management website, het wordt veruit het meest gebruikt van allemaal. Met WordPress kan je een begrijpbare maar tegelijkertijd een hele mooie website bouwen. Als je inderdaad een webdesigner hebt en momenteel nog niet zelf aan je website hebt gesleuteld dan is het wel handig om bekend te worden met WordPress. Waarom dit zo is zal ik uitleggen.

Waarom het handig is om WordPress te begrijpen

WordPress is geen moeilijk programma en alhoewel het eerst op een doolhof lijkt wordt het al snel duidelijk hoe je hier goed mee kan werken. Het kost je dus een beetje tijd om er bekend mee te raken maar is niet al te lastig en je hebt die kennis wel voor de rest van je leven.

Stel dat je de lay-out van jouw website niet meer mooi vindt en je wil kijken op welke manieren je hem kunt veranderen – om hem weer naar jouw smaak te maken, dan kan dat met WordPress. Als je weet hoe WordPress werkt dan kun je, zonder direct grote aanpassingen te maken aan de website, bekijken hoe kleine veranderingen jouw website aanpassen. Als je de definitieve veranderingen niet zelf wilt doen dan kun je die hierna altijd nog doorspelen aan jouw webdesigner.

Ook wanneer je een nieuwe pagina wilt toevoegen of een blogartikel wilt schrijven, hoef je niet constant jouw webdesigner om hulp te vragen. Dit soort aanpassingen kun je gemakkelijk zelf doen als je het eenmaal onder de knie hebt.

Wat als jouw huidige website geen WordPress gebruikt?

Misschien vind je dit allemaal leuk en aardig klinken, maar heeft jouw webdesigner een website gebouwd die niet werkt met WordPress. In dat geval is het slim om toch naar WordPress te wisselen.

Makkelijk te begrijpen

Als eerste is WordPress dus redelijk makkelijk te begrijpen, ook in vergelijking met andere content management programma’s. WordPress kan je redelijk snel leren waardoor je dus ook zelf aanpassen kunt maken aan jouw website, wat erg handig is.

Plugins

WordPress is op zichzelf simpel maar het is een enorm platform waardoor er ontzettend veel plug-ins voor bestaan. Hierdoor kun je er wel heel veel mee. Het is misschien wat lastig om te weten wat alle opties zijn qua plug-ins maar jouw webdesigner kan je hier vast en zeker mee helpen, anders is het altijd nog op het internet te vinden.

Grote gemeenschap – Ervaren programmeurs en ontwikkelaars

Doordat WordPress een dergelijk groot platform is, is het ook erg stabiel. WordPress wordt ondersteund door een enorme gemeenschap van ervaren programmeurs en ontwikkelaars. Hierdoor worden eventuele problemen die het systeem kan ondervinden redelijk snel opgelost.

Hiernaast is WordPress een goed platform voor allerlei soorten websites. Het begon als vooral een platform voor bloggers maar tegenwoordig kun je er allerlei soorten websites mee maken. Zo is het mogelijk om een webwinkel op te zetten vanuit WordPress met de juiste plug-in. Voor elke andere functie van een WordPress website die je kunt bedenken bestaat er ook een bijpassende plug-in.

Mobielvriendelijk

Als laatste is WordPress ook een mobielvriendelijk platform. Hierdoor kunnen mensen jouw website op elk apparaat bekijken wat het verkeer alleen maar ten goede zou moeten komen. Niet alle content managers zijn dit van zichzelf of het kost jouw webdesigner veel moeite om een versie voor het mobiel te maken, bij WordPress gebeurt dit automatisch.

Zoals je ziet is WordPress een geweldig programma en komt het je als ondernemer alleen maar ten goede als je weet hoe het in elkaar steekt. Ineens kun je veel meer met jouw website. Hierdoor hoef je niet voor elk klein probleempje jouw webdesigner in te schakelen en kun je ook zelf aanpassingen maken.

Zelf een Worpress website bouwen.

Eens je weet wat je moet doen, is het dus niet zo moeilijk een WordPress website te bouwen, aan te passen en te onderhouden. Je doet het gewoon zelf en bespaart dus een heleboel centen. Toch is het niet zo gemakkelijk om zonder enige kennis te starten. Daarom heb ik een leuke training voor je uitgezocht en dus ook gevonden. Maak kennis met Guus van Bruwaene en zijn WordPress Plek Video Cursus.

WordPress Plek Video Cursus

WordPress Plek Video Cursus is een training gemaakt door Guus van Bruwaene, daarnaast heeft Guus zijn eigen bedrijf in websites bouwen en is hij trotse vader van een schattige tweeling. Met zijn cursus legt Guus je haarfijn uit hoe jij je website in no-time naar een hoger niveau gaat tillen.

In deze training is de focus gelegd op het zelf ontwikkelen van je website, het allemaal zelf onder de knie te krijgen, zodat je nooit meer een beroep moet doen op een websitebouwer. Guus geeft als het ware al zijn kennis door in deze online training, want de cursus is gebaseerd op zijn jarenlange ervaring. Maar kijk, is deze training wel echt goed? Ik zoek het allemaal voor je uit.

Wie is Guus van Bruwaene?

Guus gaat in 2013, op vraag van zijn vader met Worpress aan de slag. Hij heeft op dat moment nog geen kennis en gaat op zoek op het www. Hij ploetert zich door het overaanbod van thema’s en plugins, maanden test hij deze uit. Welke zorgen voor de beste resultaten? Daar achter komen in zijn doel. Ondertussen loopt het bouwen van WordPress websites vlot en doet hij dit ook voor vrienden. Tot op een bapaald moment al zijn websites worden gehackt. Frustratie al om.

En daar wil Guus je voor behouden. Het allemaal alleen uitzoeken heeft hem veel tijd, geld en energie gekost. Daarom heeft hij voor je een cursus gemaakt. Zodat jij niet dezelfde fouten maakt als hij en zodat jij niet dezelfde frustratie gaat voelen.

Hij heeft deze cursus gemaakt in mensentaal, zodat je alles goed begrijpt en je geen technische kennis nodig hebt om je eigen pareltje online te zetten. En wees eens eerlijk. Je wil toch niet afhankelijk zijn van een websitebouwer die je om de haverklap moet contacteren voor een prul?

Wordpress website maken

Wat heeft WordPress Plek Video Cursus je te bieden?

Je krijgt een stap voor stap tutorial. Guus neemt je doorheen het ganse proces. Wat denk je er trouwens van dat je website al na twee dagen online kan staan? En dat je dus leert hoe je dit zelf gaat doen. Je eigen website kunnen maken en onderhouden is een skill die ze nooit meer van je afnemen. Btw, deze training kost amper 49 euro. Daar kan je al vast eens iets voor testen.

Module 1: Inleiding

In de eerste module, de inleiding ontdek je voor wie de cursus gemaakt is, wie de lesgever is en waarom je WordPress inzet voor je online strategie.

Module 2: WordPress installeren

WordPress installeren is de volgende stap. Je gaat je domeinnaam en je hosting vast leggen en je krijgt een WordPress Dashboard overzicht.

Module 3: WordPress Basis

In de derde module ontdek je de WordPress Basics. de instellingen maar ook gratis en premium thema’s.

Module 4: Pagina’s en berichten

Als je de basis onder de knie hebt, ga je pagina’s en blogberichten maken.

Module 5: Menu

Zonder menu geen structuur. Je maakt dit snel en eenvoudig. Bovendien verwent Guus je met een motiverende video. Want hier hiep hoera! Je zit namelijk in de helft.

Module 6: Footer

Hier kom je alles te weten over een footer en hoe je dit aanpast.

Module 7: Plugins

Geen vervelende monsters, maar handige helpers. Ontdek wat ze zijn en wat ze voor je betekenen. Pas zeker de extra Plugin tip toe.

Module 8: Gebruikers en Updates

Wil je met meerdere gebruikers werken of liever niet? En wist je trouwens dat je je updates helemaal zelf kan doen? #makkie

Module 9: DIVI

Divi is een handig thema en dat ontdek je in de tutorials.

Module 10: Bonus

Het zijn er maar liefst 5. Ontdek ze hier.

Wordpress website maken

Voor wie is deze training bestemd?

Ben je gedreven en heb je zin om je eigen website te maken? Dan is deze training absoluut voor jou. Je gaat zelf aan de slag, leert een nieuwe skill en wie weet waar brengt dit avontuur je naartoe. En weet je er is altijd Canva om je te helpen met al je mooie afbeeldingen. 🙂