Inspireer je leerlingen met Canva
Spread the love

Leerlingen inspireren. Het is je passie – je WHY – de reden waarom je elke dag uit bed springt. Maar af en toe betrap je eentje die zijn Instagram interessanter vindt dan je les. Of soms is je leerstof droge kost en vallen je poulains net niet in slaap. Het spijt me zeer – maar ik spreek uit ervaring – been there experienced that. Maar hoera! Gelukkig is er een geheime tool om slapende leerlingen terug wakker te maken. Leerkrachten, Leerlingen & Canva. Hoe gaat dat?

Leerlingen inspireren? Canva is your super power!

Met Canva en Canva Pro verover je je klaslokaal. Met deze easy-to-use tool maak jij voortaan al je ontwerpen zelf. Veel ondernemers gebruiken het voor hun sociale media, maar ook voor leerkrachten is dit een ideale gelegenheid om creatief uit de hoek te komen en je lessen inspirerend te presenteren. En eens je alles zelf onder controle hebt, geef je deze nieuw geleerde skill door aan je leerlingen.

Even een overzicht van mogelijkheden:

Presentaties

Uren prutsen aan je Powerpoint presentatie en merken dat het niet te pruimen valt – schuldig btw – is vanaf vandaag verleden tijd. In Canva maak je de mooiste presentaties.  Met done-for-you templates moet je enkel nog je tekst invullen, de kleurtjes en foto’s veranderen. No more working till midnight. Ben je Powerpoint gewoon en wil je hier niet van afwijken? Goed nieuws. De presentaties in Canva tover je met één klik naar je vertrouwde microsoft omgeving. Je hebt dus geen excuus meer voor de afgrijselijke voorstellingen waarmee je je leerlingen verwent.

Moeten de leerlingen zelf een voordracht geven? Laat ze deze presentatie uitwerken in Canva. Ze absorberen de stof veel sneller en krijgen een nieuwe skill als verassing bovenop.

Infographics

Val op en maak Infographics over je lessen. In Canva heb je de templates maar uit te kiezen en aan te passen. Je leerlingen zijn onder de indruk en luisteren geboeid naar je verhaal. Om helemaal af te toppen maken je leerlingen zelf een infographic over één of meerdere van je lessen. Spelenderwijs leren dus – yes we do!

Certificaten

Verras je klas eens met eens certificaat als ze geslaagd zijn voor die zware toets. Wedden dat ze je nooit meer gaan vergeten?

Sociale Media

Veel scholen zijn mee en hebben een Facebookpagina, ongetwijfeld is iemand van de collega’s verantwoordelijk voor de wekelijke input. Alleen heeft ie last van het ‘wat-moet-ik-posten-syndroom’. Ook die afschuwelijke ziekte is vanaf vandaag verleden tijd. Met de done-for-you Social Media templates moet je niet meer nadenken. Enkel aanpassen en plaatsen

Stel je een voor. Je eigen klas logo – op al je examens of andere leuke documenten. In Canva maak je dat in een handomdraai. Betrek je leerlingen in het proces en creëer een unieke connectie.

Posters

Belangrijke informatie die niet mag vergeten worden die zet je op – juist ja – een poster. Gedaan met witte papieren tegen de muur. Vanaf nu ben jij de origineelste leerkracht.

Nog meer Leerkrachten, Leerlingen & Canva?

De voorbeelden hierboven zijn slechts een greep uit de immense Canva vijver. Wat denk je van klasschema’s, sollicitatiebrieven, cv’s, flyers, lesplannen en nog zo veel meer. Voor elke les zet je Canva in. Met prachtige resultaten voor jou én je leerlingen.

Canva in je klas of voor je school?

Wil je geen tijd verliezen met uit te zoeken hoe deze software werkt en dus de geheimen van Canva ontdekken? Of wil je gewoon de tofste leerkracht zijn?

Trek dan ASAP aan de mouw van je verantwoordelijke, je directeur of de voorzitter van de scholengemeenschap – en schakel de hulp in van Sprankel Online in. Met de juiste Canva training heb je voor altijd de aandacht van je leerlingen. Whoehoe!!

Sturen die mail!

[email protected]  en Sprankel Online staat voor je klaar.

_________________________________________________________________________

Probeer Canva Pro nu 30 dagen Gratis. Klik op de afbeelding hieronder