Jacko Meijaard Affiliate Marketing Revolutie
Spread the love

Affiliate Marketing is een leuke manier om geld te verdienen op het internet. Met Sprankel Online pas ik dit nu sinds korte tijd, met succes toe. Hiervoor heb ik een training – Affiliate Marketing Revolutie – gevolgd bij de man die dé referentie is in Nederland en België als het aan komt op affiliate marketing. Omdat ik dit zo een gave manier vind om geld te verdienen en ik mijn eigen investering inmiddels al enkele keren terug heb kunnen verdienen, wil ik jou er ook graag mee inspireren. Daarom heb ik Jacko Meijaard, de maker van de Affiliate Marketing Revolutie gevraagd voor een interview. Mijn vragen en Jacko Meijaard zijn inspirerende antwoorden lees je hier in deze blog.

Jacko, je bent ondertussen een autoriteit op vlak van affiliate marketing. Maar wat is je verhaal, hoe is het allemaal begonnen? 

Wel, mijn naam is Jacko Meijaard, ondertussen alweer 28 (interview september 2019) en tien jaar geleden zat ik op de hogeschool van Utrecht. Ik had de studie journalistiek gekozen, maar had niet echt een idee wat ik hier mee zou doen later. Eigenlijk wilde ik geen journalist worden, maar goed, dit was het beste wat bij mijn interesses in de buurt kwam. Tijdens die opleiding was ik manieren aan het zoeken om geld te verdienen. Ik ging zoeken op het internet en kwam de term affiliate marketing tegen.

Ik las allemaal fantastische verhalen van jonge gasten die op tropische eilanden zaten door het toepassen van affiliate marketing en ik dacht van ‘Hey! Dat wil ik ook’. Ik ben me dan gaan inlezen en verdiepen en is zo is mijn eerste succesvolle website gestart.

Eerste commissie scoren

Na drie maanden heb ik mij eerste commissie gescoord, maar hiervoor ben ik drie maanden kei hard bezig geweest. Niemand die zei hoe het moest. Ik ging een beetje proberen en de informatie die ik las op het internet ging ik een beetje toepassen. Op de duur zag ik dat er wel wat bezoekers kwamen. Maar ik heb hier kei hard voor gewerkt en vrijwel dag en nacht bezig geweest met mijn website.

Er zijn veel momenten geweest dat ik wilde opgeven. Zeker als je tegen mensen vertelt wat je aan het doen bent. Je bent aan het werken zonder dat je aan het verdienen bent, want je bent niet echt iets tastbaar aan het doen. Dat vinden mensen heel gek. Ze lachen je uit en zo. Maar ik wist dat het kon. Ik zag dat het mogelijk was bij anderen. Als andere mensen het kunnen, dan moet ik het vast ook wel kunnen.

Dus, na drie maanden kei hard werken, ik weet het nog goed.  Ik zat in de auto en kreeg een sms’je van ‘Proficiat, je hebt een nieuwe commisie verdiendt’ Dit was zo super gaaf. Ik verdien gewoon geld terwijl ik nu niet aan het werk ben, ik ben auto aan het rijden en ik verdien gewoon geld. Hoe tof is dit. Dat was  een echte eye opener. Ik wist, dat als  ik deze eerste commissie kon scoren., het was 30 euro, dat ik ook 10 commissies of 100 commissies op een dag kan verdienen. Het is een kwestie van schalen.

Een belangrijke les voor startende affiliate marketeers

Een belangrijke les die ik wil delen met startende affiliate marketeers is: beginnen. Gewoon beginnen. Ga op je bek. Hang niet te lang in de details. Ga aan de slag. Zorg ervoor dat je website online staat, zorg ervoor dat je iets doet. En als je dat doet, dan gaat het vanzelf wel komen. Ik zie heel veel mensen die wachten op het perfecte moment. Wachten tot hun website perfect is. Maar dan gaat het niet. Maak snelle stappen. Dat is advies dat ik wil geven. Hang niet te lang in de details. Zorg er gewoon voor dat je iets doet.

Snel geld verdienen? 

Affiliate Marketing is absoluut niet snel eens wat geld verdienen. Voor mij heeft het ook drie maanden geduurd. Drie maanden kei hard werken. Het gaat sneller om bij Albert Heijn te gaan werken en te wachten op je eerste loonstrookje. Dat gaat stukken sneller. Alleen met je eigen business is zoveel meer mogelijk. Je kan lekker opschalen en je hebt veel meer vrijheid. Ben je op zoek naar snel geld verdienen dan moet je niet starten met affiliate marketing. Dit is een lange termijn plan en je moet een long tem visie hebben.

Jacko, je hebt ondertussen je eigen – Affiliate Marketing Academie – met meer dan 6440 + mensen. Hoe voelt het wetende dat je al die mensen mag inspireren?

Ja, dit is super gaaf en ben hier heel trots op. Vind het heel tof om te zien. Het is inspirerend om mails van mensen te mogen ontvangen of mensen die een topic plaatsen in het ledengedeelte. Ze  schrijven dan dat ze hun eerste commissie hebben verdiend. Daar willen ze je dan voor bedanken. Dat is voor mij altijd een onvergeetbaar moment. Dit is super tof om mee te maken. Dit had ik nooit durven dromen, dat het zo groot zou kunnen worden. Maar zo zie je maar. Lange termijn denken, als je door blijft gaan is er zo veel mogelijk, het komt allemaal niet op één dag. Dus begin, ga door, geef niet op. Blijf jezelf en je business ontwikkelen.

Als we allemaal met affiliate marketing beginnen, zijn we dan niet allemaal concurenten van elkaar?

In principe wel, maar alleen de beste wint, dus zorg evoor dat je de beste bent. Heel simpel. Maar eigenlijk is er nog helemaal niet veel concurrentie. Weet je, mijn eerste website, toen ik met affiliate marketing begon, was eentje over de Iphone. Achteraf gezien één van de domste niche’s om in te zitten. Er zit gewoon heel veel concurrentie op. Je gaat concurreren tegen Team Mobile, tegen Coolblue, dat soort dingen. Ik wist dat toen allemaal nog niet. Ik had het voor elkaar gekregen, om zonder dat ik dus al die kennis had, toch echt op plaats twee te kunnen staan in Google. En dit op de term – Iphone kopen -.

Ik stond toen boven ‘Iphone Club’, dat is nu ‘ICulture’ en ik scoorde toen gewoon heel erg goed. En dat laat ook zien van als je aan de slag gaat, als je door blijft gaan, dan is er echt genoeg markt voor iedereen. De koek is groot genoeg om het zomaar te zeggen. En nogmaals, de beste wint, zo simpel is het. Als je niet probeert, dan gaat het je niet lukken. Blijf doorgaan en ik weet zeker als je gaat proberen, je echt in elke niche kan scoren.

Is 2000 euro verdienen per maand realistisch?

Het is absoluut realistisch, mijn doel was om 7500 euro per maand te verdienen. daar zit ik nu dik overheen. 2000 euro, ik denk dat ik dat gehaald heb, zonder dat ik goed was in affiliate marketing – ik deed toen maar een klein beetje, In iets minder dan een jaar zat ik aan die 2000 euro per maand. Dus dat is zeker realistisch. Maar als ik je een advies mag geven, denk groter. In plaats van ‘ik wil 2000 euro per maand – ik wil 20.000 euro per maand’. Wat moet je daar voor zo doen? Je gaat veel groter denken, je gaat veel meer zien wat er mogelijk is. Je gaat vele grotere stappen maken dan 2000 euro per maand stapjes.

Blik achter de schermen

Het werk op zich is niet zo heel spannend allemaal. ’s morgens gaat mijn laptop aan en gaat ik aan de slag. That’s it. Het is erg alleen. Je bent achter je laptop aan het werken. Je hebt niet echt contact met andere mensen. Daarom ga ik ook vaak in een restaurant werken, zodat ik toch andere mensen zie. Het enigste dat is doe is mijn websites onderhouden. Nieuwe teksten schrijven en publiceren. Elke dag opnieuw.

Het meer ontroerende moment?

Het meest memorabele moment is toch het scoren van mijn eerste commissie? Dat moment dat ik in de auto zat en geld verdiende. Dat vergeet je nooit meer, geld verdienen terwijl je niet aan het werk bent en ziet van hé – ik kan gewoon geld verdienen op het internet. Het is gewoon mogelijk.

Laatste tip

Begin. Heel simpel. Begin gewoon . Denk niet in angst. Denk niet in waarom het niet zou kunnen. Denk in waarom het je wel zou lukken. Er is zoveel mogelijk op het internet. We leven in een prachtige tijd . Zo vaak al gezegd, 16 jarige jochies verdienen tonnen per maand met Youtube. Waarom zou jij dat niet kunnen? Dus begin gewoon. Hou je niet teveel bezig met details. Focus op de grote dingen. Begin, onderneem actie en blijf zo doorgaan! Dat is echt het allerbelangrijkste.

Wil je zelf aan de slag met affiliate marketing, de training van Jacko Meijaard? 

Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard
Affiliate Marketing Revolutie Jacko Meijaard

Lees hier mijn eigen ervaring

Wat ik – Kelly van Sprankel Online – vind van Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, lees je in deze review