Happy Monster Club
Spread the love

Om webshop ondernemers steun te bieden in deze moeilijke Corona tijden heb ik een blog online gezet waar je toffe Belgische webshops in terug kan vinden. En er staan pareltjes tussen. Echt ik heb al gave shops ontdekt. Eén van die shops is Happy Monster Club, een kledingmerk waarover nagedacht is. In deze blog lees je er alles over.

Ben jij of ken jij een Belgische webshop, geef dan snel een seintje op [email protected] en ik zet je er graag tussen.

 

Happy Monster Club

 

Dank je om deel te nemen aan dit interview. Met wie hebben we het genoegen?

Graag gedaan! Ik ben Niels, de bedenker en zaakvoerder van Happy Monster Club, een eigen kledingmerk voor kinderen.

Wat is het verhaal van Happy Monster Club. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan? 

Happy Monster Club ontwerpt en verkoopt kleding voor kinderen en de allerkleinsten. Onze producten zijn allemaal gemaakt van duurzame materialen en bedrukt met zeefdruk op
waterbasis. Daarnaast hebben we ook stickers, magneten en handgemaakte knuffels.

Het concept van Happy Monster Club zat al heel lang in mijn hoofd, maar pas de laatste jaren ben ik volop aan de slag gegaan om het idee uit te werken.

Als kind en student tekende ik al vaak monsters, het was een manier voor mij om mijn fantasiewereld tot leven te brengen. Het was al lang een idee om er ‘iets’ mee te doen. Dat ‘iets’ is uiteindelijk uitgegroeid tot Happy Monster Club.

Met Happy Monster Club willen we kinderen een wereld vol fantasie geven waarin ze zich helemaal kunnen onderdompelen. De vrolijke monsters kunnen kinderen helpen om hun emoties en fantasie te uiten. We hopen kinderen gelukkig te maken met onze monstertjes.

Het ontwerpen van de producten en de ontwikkeling van de webshop doen we allemaal zelf. De voorwaarde voor mezelf om met het project te starten was dat ik zowel de producten als de grafische en technische uitwerking van de webshop zelf tot in de puntjes zou uitwerken. Doordat ik webdesigner ben van opleiding wou ik voor het uitwerken van de webshop zelf alles in handen hebben. Maar ook bij de producten wil ik steeds tot het uiterste gaan in de uitwerking en het nazien van de kwaliteit van de materialen.

Naast mijzelf krijg ik ook veel hulp van mijn vriendin en familie, Happy Monster Club is dus een klein familiebedrijf 😉 Het is leuk om te zien hoe iedereen zich steeds inzet om tot het beste resultaat te komen.

Social media accounts:
Instagram: https://www.instagram.com/happymonsterclub
Facebook: https://www.facebook.com/happymonsterclub
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/happy-monster-club

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Hoe kijk je hier tegenaan? Was er al een webshop?

Onze webshop bestond al voor de coronacrisis, hij was al een half jaar online. Een fysieke winkel is er niet, maar we stonden wel op marktjes en beurzen. Jammer genoeg is dat laatste
nu helemaal weggevallen.

 

Happy Monster Club

 

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

We proberen de ouders met kinderen te helpen door middel van verschillende zelf ontworpen kleurprenten op onze webshop. Aangezien onze producten vooral naar kinderen gericht zijn,
willen we hen te hulp schieten in deze moeilijke periode zodat ze creatief bezig kunnen zijn. Maar ook de ouders krijgen zo wat nodige rust.
Op sociale media zijn we nog niet zo sterk aanwezig, daar proberen we nog verder aan te werken om onze naam verder kenbaar te maken.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

Het uitdenken en uitwerken van nieuwe producten vind ik het leukste aspect aan de webshop, aangezien we enkel eigen producten verkopen. Alles van branding, illustraties en grafische
zaken voor Happy Monster Club doe ik enorm graag. Aangezien het eigen creaties zijn, is het ook een persoonlijk proces waar ik steeds verder in probeer te groeien. Ook de verzorging van een bestelling doen we met veel plezier en steken we veel tijd in, om een leuke ervaring te geven aan de klant. Zo geven we altijd een kaartje en sticker mee als bedanking. Een pakketje van ons ontvangen moet een plezier zijn voor de klant.

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Het marketinggedeelte van de webshop is toch iets wat ik minder graag doe. Je mag op dat vlak niet stilvallen, maar daar kruipt veel meer tijd in dan dan ik initieel had gedacht. Ook hier
probeer ik verder in te groeien en leer ik steeds bij. Het grafisch uitwerken van marketingcampagnes is dan weer helemaal mijn ding. Daar kan ik mij zorgeloos in verdiepen.

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Aangezien we met Happy Monster Club nog maar net zijn begonnen, wil ik zeker het productengamma nog verder uitbreiden. Daarnaast wil ik ook nog meer inhoud toevoegen aan de webshop, over hoe we werken en onze keuze van materialen. Daarnaast wil ik ook het technische deel achter de webshop nog verder verfijnen en verbeteren. We doen regelmatig nieuwe updates om het de klant nog eenvoudiger te maken, dus ook dat wil ik blijven doen.

Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Er is op zich altijd genoeg werk, waardoor er nu nog niet veel extra vrije tijd is bijgekomen. Doordat we alles zelf in handen hebben (het uitdenken, uitwerken en verkopen van onze eigen producten) zijn we altijd bezig, al kunnen we de focus nu meer leggen op het uitwerken van nieuwe producten.

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

We hebben al met Canva gewerkt, het is gemakkelijk en eenvoudig om mee te werken om bijvoorbeeld sociale media posts te maken. Doordat ik zelf grafisch ontwerper ben, maak ik zelf eigenlijk alles op in andere programma’s. Alles wat ik maak, is op maat gemaakt en heel specifiek, vandaar dat ik meestal met andere programma’s werk.

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? ( Corona – webshop – lokaal kopen – online kopen …)

Lokaal kopen helpt kleine ondernemingen enorm, wat zeker in deze periode nodig is. Kan je iets wat je nodig hebt bij een lokale handelaar kopen? Overweeg om het bij een lokale handelaar te
kopen, de service zal veel persoonlijker zijn, je investeert in de lokale economie en je maakt er iemand rechtstreeks heel blij mee. Wij kopen nu ook vaker bij lokale webshops, zeker om in
deze moeilijke periode lokale winkels te steunen.

________

Dank je voor dit inspirerende intervieuw. Super goed bezig! Succes gewenst met de uitbouw van Happy Monster Club.