Gratis Online Afbeeldingen maken Sprankel Online
Spread the love

Gratis online afbeeldingen maken. In deze blog worden extra Canva tips en resources met je gedeeld. En als je een keertje zin hebt om vreemd te gaan, dan heb ik goed nieuws, want ik deel ook enkele andere must-go-websites met je. Je ontdekt in deze – Ultieme Gids – meer weetjes over Kleur, Lettertype, Icoontjes en Foto’s. Je wordt volledig klaargestoomd om creatief uit de hoek te komen met je waanzinnig mooie en unieke afbeeldingen.

 

 

Gratis Online Afbeeldingen – Kleur

Geen afbeeldingen zonder de juiste kleurtjes.

Eerst een beetje Canva

Canva Colors

Canva heeft enkele waardevolle tools die je op weg helpen. Als je op bovenstaande link klikt vind je de verschillende tools die je helpen met ‘inzicht in kleur’. Ik heb ze hieronder ook even voor je opgesomd.

1. https://www.canva.com/colors/color-palette-generator/

De Color Palette Generator is de perfecte tool voor je als je een kleurenpalet wil dat perfect bij je favoriete foto(‘s) past. Na het opladen van je foto ontdek je in slechts enkele seconden de kleurtjes die bij de foto passen. In de gratis training ‘Maak je Huisstijl in Canva’ laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.

2. https://www.canva.com/colors/color-palettes/

Op deze pagina ontdek je verschillende kleuren paletten.  Typ een kleur, thema of keyword in de zoekfunctie en Canva stelt een aantal kleurencombinaties aan je voor.

3. https://www.canva.com/colors/color-wheel/

Op deze pagina ontdek je hoe professionals de perfecte kleurencombinaties vinden. Ze gebruiken namelijk een combo van kleuren theorie en het kleurenwiel. Wist je trouwens dat het kleurenwiel door Isaac Newton is uitgevonden? I had no idea. 

Na het bestuderen van deze pagina heb je meer kennis over:

  • kleurencombinaties,
  • primaire, secundair en tertiare kleuren
  • warme en koude kleuren
  • schaduwen, tinten en tonen
  • hue, verzadiging en helderheid
  • kleur betekenis en kleurenschema’s

Bovendien kan je alles live uitproberen en mee volgen met het kleurenwiel dat je op de pagina ziet staan.

4. https://www.canva.com/colors/color-meanings/

Op deze pagina vind je meer informatie over de symboliek en de betekenis van kleur. Gebruik de zoekfunctie om de kleur te vinden waar je meer over wil weten. #verslavend

Andere toffe kleuren websites

Design Seeds 

Op deze website ontdek je verschillende inspirerende foto’s met  kleurenpaletten en hun bijbehorende Hexcodes. Je zoekt op kleur of op collecties. Of laat je inspireren door de blog.

Coolors

Op deze website kan je ook in de kleurenwereld duiken en kleuren paletten ontdekken. Als is het nogal een drukke website en krijg ik er een beetje chaos van in mijn hoofd. Geef mij maar Canva. Maar misschien is hij wel perfect voor jou?

Color Adobe

Met Color Adobe extraheer je ook kleuren uit een afbeelding. Met deze software heb je meer mogelijkheden om kleurencombinaties te maken dan met Canva, al hoort hier volgens mij toch ook een training bij. Hmmmm.. iemand? ;-D

 

 

Gratis Online Afbeeldingen – Lettertype

Welk lettertype past bij jou, je stijl en je onderneming. Als je voor het eerst met lettertypes in aanraking komt, ben je misschien een beetje blown away van al de mogelijkheden? Daarom hier enkele handige hulpmiddelen om de zoektocht iets minder moeilijker te maken.

Eerst een beetje Canva

Canva font combinations

Gebruik de zoekfunctie om een lettertype te zoeken en ontdek welke combinaties er allemaal mogelijk zijn.

Canva’s guide to fontpairing

In deze gids ontdek je hoe je lettertypes gaat combineren, want een beetje theorie komt er wel bij kijken. Ze stellen ook een lijst van 30 combo’s aan je voor. Zeker de moeite om eens van dichterbij te bekijken.

How to choose the right fonts

Ook in deze Canva blog meer informatie over het kiezen van het juiste lettertype. Want door het kiezen van het juiste lettertype, trek je ook de juiste klanten aan, nietwaar?

Andere leuke lettertype websites

Font Squirrel

Op deze website vind je allerlei lettertypes die je (na betaling) commercieel mag gebruiken. Weet wel dat je enkel lettertypes in Canva kan opladen als je de betaalde Canva versie hebt.

Fontpair.co

Ook deze website voorziet je van lettertypes, lettertypes en.. heb ik het al gezegd? Lettertypes

Chrome what the font

Door het installeren van deze extensie identificeer je gemakkelijk lettertypes die op websites gebruikt worden. Altijd al willen weten welk lettertype je concurrent gebruikt? hihihihi

Gratis Online Afbeeldingen – Icoontjes

Eerst een beetje Canva

https://www.canva.com/icons/

Canva heeft in zijn software een aparte categorie voor Icoontjes en Illustraties, maar er is nog een tweede manier om zeer gericht op zoek te gaan naar leuke hebbedingetjes voor op je afbeeldingen. Als je op de link hierboven klikt kom je op een pagina waar je zeer gericht op zoekt gaat naar je favorieten. Gebruik de zoekfunctie of kies uit de categorieën in de linkerbalk.

Andere gave websites

Iconfinder

Meer dan 3,425,000 icoontjes – wel met maandelijks abonnement. Scroll naar onder om de verschillende categorieën te ontdekken.

Flaticon

Icoontjes, gratis en betalend. Keuze uit meer dan 1,814,000 stuks. Om op te laden in Canva heb je png’s nodig

Icon 8

Icoontjes, maar ook foto’s, muziek en nog een beetje meer.

 

 

Gratis Foto’s

Canva heeft miljoenen foto’s ter beschikking. Maar het is mogelijk dat je je zin niet in deze collectie vindt, gelukkig zijn er meer plekken op het wereld wijde web waar je mooie plaatjes vindt. Dit is slecht een kleine greep uit het aanbod. Er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.

Pexels

Hier vind je ontzettend veel gratis foto’s, maar ook video’s. Canva en Pexels werken wel samen. Dus een deel van de foto’s van Pexels vind je terug in Canva.

Freepik

Gratis foto’s, maar ook vectors en icoontjes.

Sxc

Yep, gratis foto’s.

Image after

Gratis foto’s voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Morgue file

Gratis foto’s 🙂

Dreamstime

Gratis en betalend. Keuze uit 105 miljoen foto’s

Unsplasch

Gebruik de zoekfunctie of de categorieën om op zoek te gaan naar toffe plaatjes

En we blijven doorgaan:

Pikjumbo

Ook hier gratis foto’s, net zoals de volgende sites:

The photo forest

Kaboompics

Stocksnap

Gratisography

Lifeofpix

Foodies feed

Als je specifiek op zoek bent naar alleen maar “Food foto’s” dan is deze website een leuke aanrader. Van meer dan 1300 food pictures krijg je toch een klein goestingske.. nietwaar?

__________________

Probeer Canva Pro nu 30 dagen gratis. Klik op de afbeelding hieronder