Spread the love

Wil je niet vastzitten in een job waar je aanwezigheid gevraagd wordt van 9 to 5? Ontdek dan in onderstaande blog wat je hiervoor best even onder de loep neemt en verandert. Als je iets wil wat je nog nooit gehad hebt, moet je iets doen dat je nog nooit gedaan hebt.

 

Canva Pro Free Gratis

 

Mindset trucs van succesvolle ondernemers

Wil je weten wat een uber-succesvolle onderscheidt van de wannabe-ondernemers?

Het is  niet geen geld, het zijn geen briljante ideeën en zelfs machtige vrienden.

Al deze dingen zijn leuk om te hebben, maar ze zijn geen voorwaarde voor succes. Wat wel een must-have is, is een goede houding. Zonder de juiste mentaliteit zal je voortdurend met je eigen mind moeten vechten, en dat is vermoeiend.

Misschien denk je hier ook steeds aan:

 • Je vindt dat je ideeën niet goed zijn…
 • Overtuigend denk je dat je niet slim genoeg bent…
 • Je bent er zeker van dat iemand anders het al gedaan heeft en dat die het beter doet (wat “het” ook is).

En voor je het weet, heb je jezelf al omgepraat en ga je dat ebook niet maken. Ga je dat nieuwe programma niet lanceren of je stopt met het schrijven van je fysieke boek. In een mum van tijd zit je weer in je oude gewoontes en werk je aan de zaken van iemand anders omdat je niet het vertrouwen hebt om je eigen zaken te creëren.

Maar een paar simpele mentaliteitsverandering gaan het verschil maken. En daar gaat die 9 to 5.

Laat angst nooit je beslissingen beïnvloeden

Te veel ondernemers werken met een schaarsheidsmentaliteit in plaats van een gedacht vanuit een plaats van overvloed. Jezelf vertellen dat je het je niet kunt veroorloven om een virtuele assistent in te huren of met een coach te werken, doet geen goed aan die mentaliteit. Probeer dus je gedachten te herformuleren.

In plaats van te denken, “Ik kan het me niet veroorloven om dat evenement bij te wonen,” vraag jezelf af, “Hoe kan ik het geld verdienen om te investeren in deze reis?”

In plaats van te zeggen, “Ik moet alles zelf doen omdat ik het me niet kan veroorloven om een VA in te huren,” herinner jezelf eraan dat je uurtarief potentieel veel meer is dan je een virtuele assistent zou betalen. Vul dan die uren die je bespaart door uit te besteden met je eigen geld verdienende taken.

Wil je bijvoorbeeld planners verkopen in je webshop? Sure, je kan die planners van nul beginnen opmaken of je kan deze done-for-you planners aankopen. Het bespaart je, laat ons zeggen, een maand of twee tijd. 🙂

Kleed je voor succes

Wanneer je thuis werkt, is het makkelijk om in de gewoonte te vallen van het dragen van joggingbroeken en T-shirts. Waarom zou je je immers opkleden, alleen je hond is thuis.

Maar als je op zoek bent naar een snelle en makkelijke manier om meteen je mentaliteit in de juiste richting te sturen, dump dan je yogabroek en haal je lippenstift uit. Je zult je ineens professioneler, zelfverzekerder en sexyer voelen. (Dat laatste zal je bedrijf niet helpen, maar het zou je liefdesleven wel eens kunnen helpen, en dat kan toch geen kwaad?)

Door je gedachten te herformuleren, zal je dat negatieve geldpraatje omzetten in positieve oplossingen die je helpen om te groeien.

Bouw een bedrijf, geen andere 9 to 5 job

Veel mensen dromen ervan om voor zichzelf te werken, hun eigen baas te zijn, de vrijheid te hebben om enkel klanten en projecten aan te nemen waar ze van houden.

Wat ze echter niet beseffen is dat er een reusachtig verschil is tussen een bedrijf bouwen en zelfstandig zijn.

Ondernemers schalen hun inkomen op en maken gebruik van de vaardigheden en talenten van anderen

Zelfstandigen ruilen euro’s voor uren en zijn alleen afhankelijk van hun eigen vaardigheden.

Ontmoedigd?

Dat hoeft niet. Elke ondernemer is als zelfstandige begonnen. Blijf er gewoon niet bij. Deze tips zullen je helpen om een duurzaam bedrijf op te bouwen in plaats van gewoon een andere baan.

Probeer het niet allemaal zelf te doen

Het bouwen van een duurzaam bedrijf vereist dat je gebruik maakt van de talenten en de tijd van anderen. Hoewel het misschien kosteneffectief lijkt om gewoon alles zelf te doen – vooral in de opstartfase, wanneer je waarschijnlijk meer tijd hebt dan geld – is het een pad naar burn-out en stress.

Verdeel in plaats daarvan de taken waarvan je houdt en waar je bijzonder geschikt voor bent (zoals marketing) en die waar je een hekel aan hebt en waar je niet goed in bent. Maak dan een plan om die waar je niet goed in bent van je lijstje te schrappen en uit te besteden. Tim Ferris heeft geen 9 to 5 duidelijk beschreven in zijn boek ‘The Four hour Workweek’ Een werkweek van vier uur.

Als je het je niet kunt veroorloven om het nu allemaal uit te besteden, begin dan met wat je het meest uitstelt, ook al is het maar een paar uur per maand.

Zo heb ik hulp gezocht voor het maken van mijn Pin Afbeeldingen. Allé, ik heb Pin Canva Templates aangekocht en die dingen besparen me dus uren aan tijd iedere maand.

Werk niet de hele tijd

Het probleem met thuiswerken is dat je op je werk woont. En dat betekent dat er geen duidelijke lijn zit tussen je werkdag en je leven thuis.

Omdat er altijd werk te doen is, is het gemakkelijk om op elk moment te werken – vaak ten koste van je familierelaties.

Je kan dit vermijden door:

 • Het instellen—en handhaven—van duidelijke werkuren. Zet een klokje. Werk productiever. Zet die tv uit, werk wanneer de kids slapen…
 • Ga voor een thuis kantoor, met een deur die je kan sluiten wanneer je klaar bent en ga niet voor 9 to 5.
 • Bouw tijd in voor gezins- en andere activiteiten
 • Neem tijd voor jezelf

Vakanties en rust zijn belangrijk

Creëer geen bedrijf dat vereist dat je elke dag “op kantoor” bent. In het begin moet je misschien meer beschikbaar zijn, maar je moet zeker plannen maken voor de dag waarop je voor langere tijd “van het net” kunt zijn.

Ik heb bijvoorbeeld in het begin echt super veel tijd gestoken in mijn website, klopt, deze website, maar nu kan ik het wat meer loslaten en nu komen er centjes binnen dankzij blogs die ik in het verleden geschreven heb. Soms doe ik ’s morgens mijn email open en zie ik dat ik ’s nachts – terwijl ik sliep – een commissie heb gescoord. Ja, dan kan mijn dag niet meer stuk natuurlijk. Dit heb ik allemaal te danken aan affiliate marketing.  Hierdoor kan ik nu meer rust en vakanties inbouwen.

Wat je nog kan doen:

Hoewel je misschien wekenlang niet op pad kan gaan zonder toegang tot het internet, zou je op zijn minst in staat moeten zijn om je werklast te verminderen tot een dagelijkse check-in.

Klinkt dat onmogelijk? Dat is het niet. Met wat vooruitziende blik en planning kan je een team – denk aan Fiverr –  samenstellen en de systemen die je nodig hebt om je bedrijf met succes te runnen zonder overweldigd en overwerkt te raken. Denk hier ook zeker aan de Canva Content Planner.

 

Canva Pro Free Gratis

 

3 manieren om producten en diensten te creëren waar vraag naar is

Als er één ding is dat veelbelovende ondernemers tegenhoudt om hun bedrijf te starten, dan is het wel dit: een gebrek aan vertrouwen in hun producten. Zeker, je denkt dat een nieuwe cursus of workshop een geweldig idee is, maar hoe weet je dat het zal verkopen?

Stel je voor dat je weken of zelfs maandenlang bezig bent met de kosten van documentontwerp, videobewerking en alle andere stukken die erbij horen, alleen maar om te ontdekken dat het niet is wat je publiek wil of nodig heeft.  Hoe frustrerend is dat?

Je hoeft het echter niet aan het toeval over te laten. Er zijn genoeg manieren om je idee te testen voordat je de tijd en energie besteedt aan een volledige lancering.

Vraag er naar

Dit is de eenvoudigste manier om een gevoel te krijgen voor wat je markt nodig heeft en wil. Vraag het ze gewoon. Maak een enquête met Survey Monkey (of zelfs een Google-formulier) en stuur deze naar je mailinglijst. Voor het beste resultaat maak het niet te lang, maar vraag wel:

 • Waar ze mee worstelen
 • Wat hun voorkeur voor een leermethode is (video, tekst, audio, etc.)
 • Hoeveel ze voor deze training zouden betalen

Deze drie stukken vertellen je alles wat je  moet weten om een programma te maken dat praktisch en gegarandeerd verkoopt.

Luister naar hun klachten

Als je een gemeenschap hebt (of deel uitmaakt van een gemeenschap) van ideale klanten, let dan op wat ze het meest vragen. Dit zijn de dingen waar ze hulp bij nodig hebben. Bijvoorbeeld, als je een business coach bent en je Facebook groep is gevuld met vragen over het runnen van Facebook advertenties, dan is er duidelijk behoefte aan wat training op dat gebied.

Bestudeer je concurrentie

Hopelijk heb je een lijst met concurrenten, lees je hun blogs en e-mails en lig je op de loer in hun Facebook-groepen. Dit is een geweldige manier om inzicht te krijgen in wat ze doen – niet om ze te kopiëren, maar om te ontdekken wat er op dit moment hot is.

Overweeg ook om hun betaalde producten te kopen. Nogmaals, je moet ze nooit kopiëren, maar je kan ook:

 • Ze zelf gaan promoten – dit is affiliate marketing
 • Een betere, uitgebreidere versie bedenken
 • Een simpelere, goedkopere versie maken

Het creëren van producten is een geweldige manier om veel tijd en geld te verspillen aan programma’s die niet zullen verkopen. Zet in plaats daarvan in op wat je markt vraagt, zoek uit wat ze bereid zijn te betalen en verdiep je in de aanbiedingen van je concurrenten. De informatie die je krijgt van deze drie activiteiten alleen al geeft je een ongelooflijk inzicht in je markt, zo weet je wat ze willen en nodig hebben. En dit maakt het gemakkelijker om je eigen hot-verkopende programma te maken.

Hoe je een stressvrije start van je bedrijf kan hebben

Eerlijk, het laatste wat je wilt doen nu je hebt besloten om eindelijk de 9 tot 5 baan te verlaten is meer stress aan je leven toevoegen. Is dat niet de reden waarom je besloten hebt om je eigen bedrijf op te starten? Je bent op zoek naar vrijheid van je vreselijke collega’s, vervelende baas en de beperkingen van een vast salaris.

Maar als je dat allemaal inruilt voor een ander soort stress, wat heb je dan echt gewonnen? Zorg ervoor dat je eerst een stevige basis opbouwt voordat je afscheid neemt van je hokje, en we bedoelen niet alleen zakelijk.

Zorg ervoor dat je familie aan boord is

Geldproblemen zijn slecht, maar er kan één ding zijn dat erger is: een niet-ondersteunende (of ronduit vijandige) partner. En zoals elke ondernemer je zal vertellen, begrijpt niet iedereen de drang om ondernemer te zijn. In feite vinden de meeste mensen het behoorlijk eng om afstand te nemen van dat reguliere loonstrookje om een droom na te jagen.

Als dat klinkt zoals jouw man (of vrouw), vat het niet persoonlijk op. Ze denken niet dat je niet bekwaam bent. Maar ze houden vast aan oude patronen. Meer dan waarschijnlijk maken ze zich zorgen over wat de toekomst in petto heeft. Doe je best om te begrijpen waar dit vandaan komt, en zorg ervoor dat je je ideeën duidelijk uitlegt, waarom je er zeker van bent dat het zal werken, en hoe je van plan bent om de opstartkosten te dekken en het risico te beperken.

Als ze hier nog steeds weigerachtig over blijven staan, overweeg dan om langzaam te beginnen, met een parttime bedrijf terwijl je nog steeds aan het werk bent. Dat geeft je de kans om te bewijzen dat je idee werkbaar is, en misschien helpt het je partner wel om er net zo enthousiast over te worden als jij.

Bouw een financieel vangnet

Er is niets dat ons zo sterk belast als je zorgen maken over geld. Of je je nu zorgen maakt over die schoolgeldrekeningen waar je over een paar jaar mee te maken krijgt, of erger nog, niet zeker weet hoe je de huur of lening gaat betalen, het is gemakkelijk om je zakelijke mojo te verliezen. Als nieuwe bedrijfseigenaar wil je zeker geen geldproblemen die een schaduw werpen over je ondernemersdroom.

Voordat je je ontslag indient, zet je wat geld opzij in geval van een regenachtige dag. Streef naar minstens zes maanden levensonderhoud, maar meer is zeker beter. Hopelijk heb je het niet nodig, maar het hebben van wat geld bij de hand zal zeker de druk verlichten van het opstarten van een nieuw bedrijf.

Neem tijd voor jezelf

Het maakt niet uit wat er met je geld, je echtgenoot of je bedrijf aan de hand is, je moet er zeker van zijn dat je wat “me-time” inroostert. Niemand kan de hele tijd werken, ongeacht hoe gedreven je bent. En niemand kan gezond blijven met behoud van een non-stop schema. Ga wandelen, ga naar de sportschool, krijg een pedicure, of Netflix. Rust uit en verjong. Zonder dat zal je snel overweldigd en gestrest zijn, zelfs als je echt van je nieuwe zaak houdt. En uiteraard die 9 to 5 er uit zwiert.

3 bewezen manieren om je nieuw bedrijf op de markt te brengen

De wereld is gevuld met geweldige ideeën en arme ondernemers met fantastische producten, maar geen verkoop.

Feit is dat ideeën niet de drijvende kracht zijn achter het meeste zakelijk succes. Marketing wel. Dus voordat je stopt met je dagtaak om je eigen bedrijf te beginnen, loont het om een degelijk marketingplan te hebben. Begin met deze 3 ideeën om je creatieve sappen te laten vloeien.

Contentmarketing

Druk op het toetsenbord en begin met het delen van je gedachten en ideeën via je blog, ebooks, gastartikels en andere geschreven inhoud. Voor internet marketeers geeft dit de lezers een voorproefje van wat ze van je product kunnen verwachten. Als je fysieke producten verkoopt, biedt dit de perfecte gelegenheid om gebruikstips en andere belangrijke informatie te delen met je kopers.

Natuurlijk is er nog een ander belangrijk voordeel voor contentmarketing: zoekmachineoptimalisatie – SEO. Google en andere zoekmachines indexeren de woorden op je website en gebruiken de informatie om de zoekresultaten aan hun gebruikers te presenteren. Content marketing is een tool die je kan gebruiken om het meeste uit deze resultaten te halen en om meer potentiële kopers naar je website te brengen.

Gratis Webinars

Voor informatie over product, coaches en serviceproviders is één van de beste bronnen van nieuwe klanten het geven van gratis webinars. Het maakt niet uit wat je niche is, de belofte van diepgaande training zonder kosten is genoeg om potentiële klanten te verleiden in het geven van hun emailadres.

Niet alleen dat, webinars zijn ook een fantastische manier voor die potentiële klanten om je beter te leren kennen. En hoe beter ze je kennen, hoe meer ze geneigd zijn om te kopen.

Betaalde reclame

Facebook, YouTube, Twitter, Google, Pinterest en tal van andere sites bieden allemaal betaalde plaatsing aan, en met de krachtige analysetools van vandaag is het eenvoudig om goedkoop advertenties te maken en verkeer te sturen. Overweeg om te beginnen met Facebook, aangezien de kosten laag zijn en het gemakkelijk is om je advertenties te richten op je ideale klant. Als je je trechter eenmaal hebt geperfectioneerd, kan je je vertakken naar duurdere advertenties met een groter bereik, zoals Google AdWords of een ander advertentienetwerk.

Beperk je echter niet tot deze drie marketingmethoden. Er zijn tientallen andere die je kan proberen, waaronder affiliatie programma’s, geautomatiseerde funnels, direct mail campagnes en zelfs televisiereclame. De sleutel is om te blijven testen om het meeste uit elke marketinginspanning te halen, zodat je bedrijf blijft groeien en je die 9 to 5 definitief verlaat.

 

Canva Pro Free Gratis

 

Heb je na het lezen van deze 9 to 5 blog nog vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en ik help je zo snel mogelijk verder.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate linkjes. Als je via één van deze linkjes een aankoop doet, krijg ik hiervoor een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, maar hierdoor kan mijn website wel blijven bestaan. Dus, dank je wel hiervoor!! Want hierdoor kan ik mijn 9 to 5 achterlaten. 🙂