Spread the love

Een huisstijl in Canva maken. Goed nieuws als jij opslag nodig hebt voor meerdere huisstijlen. Je runt meerdere bedrijven of je organiseert de sociale media voor verschillende klanten. De tijd van de nodige info ergens anders te huisvesten is voorbij. Vanaf eind juni 2021 is vermoedelijk alles uitgerold en kan je het terug vinden bij ‘Merkmateriaal’ in Canva.

Het artikel dat ik hier geschreven heb, gaat over de Canva Pro versie. Heb je nog geen Pro, dan kan je hier een trial van 45 dagen vinden. Gogogo!

 

 

Huisstijl maken in Canva

In het verleden heb ik eerder een blog geschreven en een video gemaakt over hoe jij een huisstijl maakt in Canva. Mijn video-skills waren toen nog niet helemaal geoptimaliseerd, dus het is een vet oude video om naar te kijken. Please vergeef me.. 🙂 Maar de inhoud is wel goed, al zeg ik het zelf en je leert er hoe je een eigen huisstijl maakt in Canva. Als je zin hebt duik je maar eens in de oude archieven. Als ik ooit wat meer tijd heb, dan doe ik een update.

Wat voeg je allemaal toe aan je Merkmateriaal aka Brand Kit in Canva?

Logo’s

Je kan verschillende logo’s toevoegen in Canva. Als je logo in je brand kit staat, kan je dit gemakkelijk terugvinden onder het tabje ‘logo’s’ in de zwarte balk links in de editor. Daarnaast kan je ook kleuren uit je logo extraheren en deze worden dan automatisch toegevoegd aan je kleurenpalet. Wat uiteraard zeer gebruiksvriendelijk is.

Kleuren Huisstijl

Werk je met verschillende kleuren of met meer dan één kleurenpalet voor je huisstijl dan kan je ze allemaal onderbrengen in verschillende paletten die Canva voor je beschikbaar maakt. Heb je even geen inspiratie, dan kan je ook ‘kleurenpaletten ontdekken’ aantikken en misschien staat daar wel tussen wat je nodig hebt. Je kan echt wel giga veel paletten toevoegen, dus je kan je gerust een keertje laten gaan.

Lettertypes Huisstijl

Ook de lettertypes waarmee jij werkt in je huisstijl kan je in de brand kit vastzetten. Op deze manier zijn ze snel beschikbaar als jij een nieuwe template maakt. (Als in, je ziet ze staan in de lettertype dropdown, net onder de recent gebruikte lettertypes)

Lettertypes vastzetten doe je voor volgende stijlen:

  • Heading
  • Subheading
  • Body

Lettertypes opladen

Als jij liever werkt met lettertypes die je ergens aangekocht hebt, dan kan je die in de pro versie ook opladen. Ook hier weer kan je jezelf laten gaan en lukt het je vast om 100 verschillende lettertypes op te laden.

Zelf heb ik dit ook een keertje gedaan. Maar voor mij werkte dit niet. Ik heb echt geen 100 lettertypes nodig, laat staan dat het dan nog eens overzichtelijk is. Dus ik heb dan ook besloten ze allemaal te verwijderen, wat trouwens ook een heel werkje was hoor. Pwieew!

Verschillende Huisstijlen toevoegen in Canva

En vanaf eind juni kan je dus voor verschillende huisstijlen hetzelfde proces als hierboven toevoegen. Als je dan op de homepagina op ‘Merkmateriaal / Brand Kit’ klikt krijg je (eens extra huisstijlen toegevoegd) een overzicht van de verschillende die je geïmplementeerd hebt en je kan er uiteraard altijd toevoegen.

Dit is uiteraard een Canva Pro feature. Als je nog geen Canva Pro bent, kan via onderstaande weg 45 dagen gratis uittesten of Canva bij je past.

 

 

 

Wil je meer lezen over Canva, check dan deze verzamelpagina die volop in ontwikkeling is.