Spread the love

Ben je op zoek naar leuke kleurplaten, die gratis zijn, in Canva? Zoek niet langer. In deze blog ontdek je meerdere linkjes die jou of je kids meerdere uren kleurplezier gaan brengen.

Het leuke aan kleurplaten die je in Canva vindt, is dat je ze nog kan aanpassen naar je eigen smaak en voorkeur. Zo kan je de elementen die op de pagina’s staan nog wijzigen en ook de tekst die je op de kleurplaat vindt, kan je herschrijven of zelfs verwijderen indien nodig. Canva is zomaar eventjes een waanzinnig toffe opportuniteit om je kleurplaten zelf te personaliseren.

En om het je een beetje gemakkelijk te maken, zodat je niet van nul moet starten, staan er verschillende leuke pagina’s vol kleurplezier ter beschikking. Als je zelf een zoektocht doet in Canva, dan merk je dat de prentjes kleurplaten of kleurboeken vaak voor Canva Pro gebruikers. Maar er staan ook een heel aantal gratis, echt gratis opties in.

Dit is de link er naartoe: Gratis kleurplaten in Canva

Hoe herken je een gratis kleurplaat in Canva?

Als je bovenstaande link volgt, dan kom je op een pagina met een overzicht van verschillende plaatjes. Als je met je muis over een template gaat en er verschijnt geen – grijs icoontje met een gouden kroontje en het woordje free – dan is deze template gratis en hoef je dus geen Canva Pro te hebben om deze template te downloaden. I Know, het is een beetje verwarrend. Maar in dit geval betekent -het kroontje + free- dat dit gratis is voor Canva Pro gebruikers en dus niet als je een gratis Canva account hebt.

Wil je Canva Pro toch gratis gebruiken, klik dan op link afbeelding onderaan deze blog.

Hoe een gratis kleurplaat in Canva aanpassen?

Nadat je een leuke template hebt gezien via de link hierboven, dubbelklik dan op dat plaatje en je komt (nadat je een account heb aangemaakt) in de Canva editor terecht. Vanaf nu kan je aanpassingen maken en kan je elementen van plaats verzetten, verwijderen of toevoegen. Als je elementen gaat toevoegen, blijf dan zeker wel in dezelfde ‘elementen-familie’. Daarmee bedoel ik dat je best geen andere elementen van een andere designer gaat gebruiken, want dan is het geheel niet meer mooi.

 

Canva Gratis Kleurplaten

 

Je kan ook tekst aanpassen en personaliseren. Stel dat je voor je dochter een fijne kleurplaat rond gevoelens wil introduceren, dan maak je, zoals ik het voorbeeld hier beneden; Van het woord ‘emotions’ een zin van twee woorden ‘Fran’s emoties’. In dit voorbeeld ga je je tekst wel moeten verkleinen, je merkt wanneer je dit niet doet, je tekst van het blad valt en niet meer leesbaar is. Dit is uiteindelijk ook niet de bedoeling.

Je tekst verkleinen doe je door tekst aan te klikken en één van de vier bolletjes aan het tekstvak vast te grijpen en je tekstbox kleiner te maken. Wil je je tekst vergroten? Dan vergroot je uiteraard je tekstbox. Je kan ook de grootte van je lettertype in je tekstbalk aanpassen. Indien gewenst kan je daar ook je lettertype wijzigen en gaan voor ééntje van jouw voorkeur. Lettertypes met een kroontje achter zijn enkel gratis voor Canva Pro gebruikers.

Hoe een gratis kleurplaat downloaden?

Als je klaar bent met en aanpassen van je kleurplaat, dan ga je voor de download. Je kan je gratis template oneindig veel keer downloaden. Er staat geen limiet op.

Twee opties:

Pijltje met streepje in de paarse balk

Klik op het pijltje rechts met het streepje onder in de paarse balk. Kies in plaats van een PNG voor een PDF print. Dit doe je door op het pijltje te klikken naar het bestandstype. Download je tekening en start je kleurplezier. Nadat je je pdfje ook afgedrukt hebt met je printer uiteraard.. 😉

Drie puntjes klikken

Als je op de drie puntjes rechts in de paarse balk klik, dan doorloop je zo goed als dezelfde procedure als hierboven. Je klikt op de puntjes en daarna ga je op zoek naar de knop ‘download’. Deze knop heeft hetzelfde icoontje als de optie hierboven. Een pijltje met een streepje onder. Zoek en vind en kies voor PDF print. Daarna downloaden, afdrukken thuis en inkleuren.

Voorbeelden van gratis templates

Zelf ben ik ook een Canva Creator en dit zijn enkele van mijn gratis kleurplaten. Klik op de link om een view van het plaatje te krijgen.

Kerstmis-dieren Kleurplaat

Tel en Kleur Kleurplaat Deze template ga je wel nog moeten vertalen indien gewenst. Die van hierboven waarschijnlijk ook. Afhankelijk van wat je wil uiteraard.

Mijn account bevat nog vele andere kleurplaten, kleurboeken, tel en rekenoefeningen om in te kleuren, maar deze zijn helaas enkel voor Pro gebruikers.

Andere gratis kleurplaten in Canva vind je via de link hier 

_________

Sprankel Online, de website maakt gebruik van affiliate marketing. Als je op één van mijn affiliate linkjes klikt en een aankoop doet, dan krijg ik hiervoor een leuke commissie. Hierdoor kan mijn website blijven bestaan, maar het kost jou geen extra centjes. Dus, dank je wel hiervoor.

Ben je geïnteresseerd in Canva in het algemeen? Check dan deze verzamelpagina die ik voor je gemaakt heb.