Spread the love

Een GIF heb je ongetwijfeld al zien passeren op sociale media. Een GIF is een kort bewegend stukje beeld, een mini video, waarin elementen, foto’s en tekst verwerkt zijn. Het is vaak een grappig, steeds herhalend beeld. Sommige GIFjes die je tegenkomt zijn fantastisch. Anderen trekken op niets. Daarom heb jij je waarschijnlijk, net als ik afgevraagd, kan je zelf je eigen GIF maken?

Jaaa! Dat gaat. In Canva maak jij je eigen materialen. Voor privé of zakelijk gebruik. Stel je voor dat je een GIF van je logo kan maken. Yes you can!

In deze blog leg ik je uit hoe jij GIFjes maakt, met de gratis en de Canva Pro versie. Let’s do this.

 

Canva Pro Free Gratis

 

GIF maken in Canva (gratis versie – optie 1)

Stap 1:

Open Canva en gebruik de zoekfunctie om een ‘animated sociale media of animated Instagram Story’ template te zoeken. Je kan ook in een video of een presentatie template een GIF maken. Belangrijk is dat de timer optie beschikbaar is. Het klokje om de timing aan te passen.

Stap 2:

Kies je logo of elk ander leuk element.

Stap 3:

Geef je achtergrond een kleur en wijzig de timer optie. Persoonlijk is een halve seconde ideaal, maar je kan hem ook op sneller of trager zetten. Wat jij wil.

Stap 4:

Dupliceer je pagina, geef je achtergrond een andere kleur en check of je timer op hetzelfde aantal seconden staat.

Stap 5:

Download je template als een GIF en check je tevredenheid – delen die handel

GIF maken in Canva (Gratis versie – optie 2)

Wil je een element of een logo van links naar rechts laten bewegen of rond zijn as laten draaien? Ook dat gaat.

Stap 1:

Herhaal stap 1, 2 en 3 van hierboven.

Stap 2:

Zet je element op je template, dupliceer je template en roteer je element naar de kant waar het moet bewegen. Herhaal zo vaak als nodig. Vergeet ook niet je achtergrond een kleur te geven als dit nodig is.

Stap 3:

Download als een GIF en delen die handel

Hoe maak je een GIF in Canva Pro?

Als je Canva Pro gebruikt, dan kan je nog een stapje verder gaan. Je kan namelijk je templates een transparante achtergrond geven, handig als je een GIF Sticker wil maken. Maar met deze optie ga je ook gebruik moeten maken van een externe software. Lees je even mee?

Stap 1:

Herhaal al de stappen van hierboven, maak er een mooie van

Stap 2:

Download je GIF als PNG

Stap 3:

Open Gifmaker.me en upload je beelden, bewerk je beelden via je control panel. Pas de grootte en de snelheid aan en download je GIF. Als je tevreden bent kan je je sticker gaan gebruiken, door hem bijvoorbeeld opnieuw in Canva op te laden en hem in een ander ontwerp te gebruiken

Extra – Extra

Voor je persoonlijke of zakelijke GIF kan je dus elementen, je logo, foto’s of video gebruiken. Je kan ook experimenteren en tekst op je GIF zetten. Gebruik al deze mogelijkheden om de mensen rondom je te ‘whowwww’en’.

Canva is ook een samenwerking aangegaan met Giphy.com. Als je momenteel nog geen ruimte hebt om heel die website te checken, kan je alvast de mogelijkheden in Canva eens van dichterbij bekijken.

  • Ga in de editor naar de zwarte balk uiterst links.
  • Klik op de optie ‘meer’ Als je deze niet onmiddellijk ziet, moet je even naar beneden scrollen
  • Bij Apps en integraties vind je de optie ‘Giphy’
  • Klik op deze optie en gebruik de zoekoptie om je favoriete GIF te vinden
  • Verwerk hem in je template en verras je mensen

Naar welke type GIF’s zoeken mensen?

Als je een ondernemer bent en op zoek bent naar GIFjes die je (nieuwe) mensen triggeren, hieronder vind je een lijst met Gifjes waar mensen maandelijks heel erg veel op zoeken. Ik zet de meest gezochte boven en zo gaat ie stilletjes naar beneden. Ideaal misschien om in je marketing campagne te verwerken. Heb je trouwens nog meer marketing ideetjes nodig, check dan zeker deze 365 dagen Sociale Media Content Kalender.

  1. GIF Happy Birthday
  2. GIF Verjaardag
  3. GIF Good Morning
  4. GIF Love
  5.  I love you / Funny /Hug

Canva Pro 45 dagen gratis testen?

Wil je Canva Pro 45 dagen gratis testen? Klik dan op de afbeelding hier onder. Enjoy!

 

Canva Pro Free Gratis