Spread the love

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisatie. Het optimaliseren van de teksten van je website om het verkeer naar je website te verhogen. Liefst veel en traffic van hoge kwaliteit. Want stel je voor dat je veel geld uitgegeven hebt aan een prachtige website, dan wil je toch ook dat mensen je vinden? Wel, wil je organisch vindbaar zijn, dan zet je best een heleboel content op je website, anders is het toch zonde van je centjes, nietwaar? Ook verhoogt het toepassen van de juiste SEO het verkeer naar je affiliate producten.

Er zijn verschillende manieren op je positie in Google te verhogen. Zoals:

Keywords Onderzoek

Gebruik woorden of zinnen waar mensen al op zoeken.

Link building

Verhoog het aantal linkjes naar je website. Dit doe je door met anderen samen te werken en te gaan gastbloggen. Of zorg ervoor dat belangrijke sites over jou gaan schrijven. Maar maak ook op elke Sociaal Media kanaal een account aan en link naar je website. Denk aan Youtube, Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest…

Technisch in orde

Zorg ervoor dat je website technisch in orde is. Dat ie snel laadt, mobile friendly is, dat je geen gebroken linkjes hebt.

Yoast

Als je werkt in een WordPress website, installeer dan de Yoast plugin. Deze gratis plugin helpt je bij het verbeteren van je SEO en de leesbaarheid van je teksten.