Spread the love

Wanneer je Canva Mobile wil gebruiken, ga je de Canva App voor je mobieltje of tablet moeten downloaden. Of hier klikken, zodat Canva je een link doorstuurt, waarna je de App kan downloaden.

Handig die Canva App. Zeer snel en gemakkelijk. Maar mijn advies is om toch eerst te leren werken met Canva op je desktop. Daar leer je het programma goed kennen en weet je wat de mogelijkheden zijn. Het gaat een heel pak leuker zijn om nadien in de App ontwerpen te maken. Bovendien mist de App nog enkele functies. Dus eerst desktop onder de knie, daarna de App.

In een eerdere blog schreef ik al over de Canva App voor Android. Klik hier als je deze blog wil checken. 

Wat zijn de mogelijkheden in de App?

Je kan kiezen uit verschillende design types, een bestaand ontwerp of vertrekken vanuit een witte pagina. Je een nieuw ontwerp maken of een oud ontwerp aanpassen. Je kan een design een nieuwe naam geven, dupliceren of verwijderen. Uiteraard maak je ook een ontwerp op met aangepaste afmetingen.

Aan de leuke templates voeg je ook foto’s of video’s toe. Of je wijzigt reeds aanwezige foto’s in andere exemplaren, je eigen plaatjes of die van Canva. Je kan je foto’s optimaliseren door filters toe te voegen en/ of de foto’s bij te snijden. Geen zin in foto? Dan verander je deze toch gewoon in een kleur naar keuze.

Naast foto’s voeg je uiteraard ook elementen toe. Je kan elementen dupliceren, vewijderen, verplaatsen en vaak van kleur veranderen. Niet tevreden met het resultaat? Gebruik dan de Undo & Redo button. Naast elementen kan je ook lijsten aan je ontwerp toevoegen.

Uiteraard wil je ook tekst in je ontwerpen toevoegen of verwijderen. Deze tekst kan je dan wijzigen naar een ander lettertype, in een andere kleur zetten of groter/kleiner maken. Ook tekst roteren, de spacing aanpassen en uitlijnen is mogelijk in Canva Mobile App

Helemaal tevreden van het resultaat? Dan ga je je onwerp delen op verschillende sociale media kanalen, via email of gewoon op je telefoon stationeren.

Net zoals op desktop kan je voor de App ook werken met teams. Hoera hiervoor!

Veel mogelijkheden dus. En Canva zit niet stil. Dagelijks wordt er gewerk aan dit graphisch programma om het te optimaliseren en ervoor te zorgen dat design gemakkelijk wordt voor iedereen.

Let op!Er zitten hier en daar kleine verschillen op voor Android en Iphone.