Atelier Mint
Spread the love

XXL breien staat absoluut op mijn to do lijstje, ik was onlangs dan ook zo blij als een ei toen ik een workshop zag passeren – en nog wel in mijn buurt. Onmiddellijk inschrijven dacht ik, maar toen kwam Corona en hij/zij/het gooit een beetje roet in het eten.

Maar geen nood! Dankzij Atelier Mint en haar webshop in opbouw kan je thuis ook aan de slag. Atelier Mint vind je terug in de lijst van webshops die ik onlangs naar aanleiding van deze Corona crisis online heb gezet. Mijn manier om ondernemende webshopeigenaars een hart onder de riem te steken tijdens deze aangrijpende periode. Dus, ben jij ook of ken jij een leuke webshop, geef snel een seintje op [email protected] en ik zet je er graag tussen.

Maar nu eerst een bijzonder inspirerende Atelier Mint.

.

Wat is het verhaal van je onderneming. Hoe is het allemaal begonnen? Welke producten of diensten bied je aan?

Atelier Mint is een mooie weerspiegeling van mijn eigen groeiproces. Als kind was ik altijd graag creatief bezig, maar, zoals dit vaak gaat, verdween dit als volwassene steeds verder naar de achtergrond. In de loop van die jaren bleef het wel kriebelen, maar ik nam nooit de tijd om al mijn ideeën uit te werken. Tot ik op een moment besliste om even een stapje terug te nemen uit mijn job, die enorm veel van mij leek te eisen. Dit was de start van een jarenlange zoektocht; een ontdekkingstocht naar mezelf, naar die kriebels, naar mijn passie. Ik probeerde de combo met mijn job nog een tijdje te maken, maar aan het begin van afgelopen zomer gaf mijn lichaam mij overduidelijke signalen dat ik de overstap sneller moest maken. Stilaan bouwde ik mijn energie terug op vanuit creatieve projecten en zo kreeg Atelier Mint in november concreet vorm.

Met Atelier Mint wil ik anderen graag inspireren tot, en onderdompelen in, een creatieve doe-ervaring om tot hun eigen woonaccessoires te komen. Ik hou er van om van een huis je thuis te maken. En hoe kan dat beter dan met handgemaakte decoratie items? Dit moment van creëren, van inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en vanuit de essentie beleven, organiseer ik in de vorm van workshops, doe-het-zelf pakketten en materialen. Op www.ateliermint.be kan je meer info vinden. Daar kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, of je kan mij volgen op Facebook (www.facebook.com/ateliermint.be) of Instagram (www.instagram.com/_ateliermint_) om op de hoogte te blijven. Atelier Mint staat aan de start van haar verhaal en er volgen zeker nog heel wat leuke momenten!

Nu met de Corona crisis moet je noodgedwongen je fysieke winkel of activiteiten stoppen. Was er al een webshop?

De plannen voor een webshop waren er zeker, maar vooreerst wilde ik de fysieke winkel- en workshoplocatie op de Lutgartsite in Beringen uitbouwen. Door de huidige gebeurtenissen is deze volgorde omgedraaid en bouw ik nu eerst de webshop uit.

Op welke manier zorg jij dat je webshop nu meer aandacht krijgt? Bereik je veel klanten via sociale media?

De webshop is momenteel nog in volle opbouw. Heel snel zal ik o.a. extra doe-het-zelf pakketten lanceren. De minters bereik ik daarbij inderdaad vooral via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram.

Wat vind je nu het allerleukste aan je webshop en was dit voor Corona anders?

De webshop is vandaag de beste manier om mijn producten en diensten aan te bieden. Voor iedereen is dit best een intense en drukke periode; de bezorgdheid om het coronavirus, voor velen de combinatie thuiswerk-kids, de extra rol van leerkracht en entertainer voor de kids, hulp bieden aan mensen die het nodig hebben, en zo verder. Daardoor is het nu ook extra belangrijk om dat moment van ontspannen, even hoofd leegmaken en inspiratie opdoen, in te bouwen. Dat is de activiteit die Atelier Mint je biedt. Eentje waar je bovendien nog lang van kan nagenieten, want ik voel me zelf nog steeds vrolijk worden van elk zelfgemaakt item.

Atelier Mint

Welke webshop taak doe je helemaal niet graag?

Het is een uitgebreid pakket aan taken en dat houdt het zeker uitdagend. Het minst leuk echter vind ik de pure boekhoudkundige taken.

Welk product uit je shop zet je graag eens extra in de spotlights?

De webshop is nog niet erg uitgebreid, aangezien ik nog niet zo lang bezig ben met hem uit te bouwen. Ik kan wel al meegeven dat ik nog heel wat leuke ideeën heb om verder uit te werken voor de webshop, bijvoorbeeld nog enkele doe-het-zelf pakketten en ook online trainingen. Het is dus zeker zo dat er regelmatig iets nieuws te ontdekken zal zijn en dat maakt het leuk!

Kijk je nu anders naar je webshop en wat wil je in de toekomst nog bereiken met je shop?

Ik heb het altijd als een handige en leuke manier gezien om de minters mee te bereiken. Deze periode onderstreept natuurlijk ook het belang er van naar inkomsten toe. Bovendien is het online werken ook fantastisch om mensen mee te bereiken ongeacht hun locatie. Ik geef ook workshops buiten Beringen, mijn thuishaven, maar het online gedeelte geeft hierin nog meer flexibiliteit.
Heb je meer vrije tijd gekregen door Corona en hoe besteed je deze momenten? Leer je jezelf nieuwe skills aan?

Meer vrije tijd heb ik niet, nee. Mijn dochters van 6 en 9 zijn nu elke dag thuis. Zij krijgen dus ongetwijfeld meer van mijn aandacht, te meer aangezien manlief nog werken gaat. Maar ik gebruik deze periode wel heel hard om prioriteiten te bepalen en te selecteren. In de beginperiode kreeg ik enorm veel informatie te verwerken vanuit verschillende hoeken. Daar dreigde ik me in te verliezen. Ik heb dus voor mezelf uitgemaakt wat ik belangrijk vind en welke mijn volgende stappen zijn. Daar houd ik me aan en zo blijft het voor mij haalbaar. Groeien en ontwikkelen vind ik sowieso belangrijk, dus dat blijf ik doen. En bovendien help ik waar ik kan: zo hebben we met enkele buren een team samengesteld om mondmaskers te naaien voor enkele thuisverpleegsters.

Atelier Mint

En werk je al met Canva? 😉 (Sprankel Online gaat voornamelijk over Canva)

Ik werk momenteel vooral met Canva om mijn Instagram stories te lay-outen. Maar er zijn nog heel wat meer mogelijkheden, lijkt me, en om daar meer over te leren, volg ik graag jou 😉

Heb je een tip voor de lezers van deze blog? Al dan niet Corona gerelateerd?

Op ons letterbord in de keuken staat momenteel de quote ‘Add a little confetti to each day!’. Beter kan ik het niet zeggen: leef bewust & geniet van elke dag! Doe die dingen, die je gelukkig maken.

Zorg voor de natuur en zorg voor elkaar. Iedereen heeft een verhaal; daar leer je van, daar kan je deel van uitmaken. Ook in de huidige omstandigheden. Er zijn manieren om vanop afstand met elkaar contact te houden. En er zijn heel wat mensen die hulp nodig hebben. Zo o.a. de lokale ondernemers, die erg getroffen worden momenteel. Ik ben er zeker van dat wij allemaal met volle goesting en nog meer energie onze missie willen (laten) beleven. Iedereen kan daarbij helpen door lokaal te kopen.

_______________
Dank je voor het interview. En veel succes gewenst met de uitbouw van je webshop #staystrong.