70 Gratis Canva Trainingen

Belangrijk! Lees dit eerst

Voor je toegang tot gratis Canva trainingen

Op deze pagina staan linkjes naar verschillende gratis Canva trainingen op Skillshare. Via onderstaande link krijg je 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot dit platform.

One Month Free Trial of Skillshare Premium!

 

 

Skillshare is de Netflix van de online trainingen. Je vindt er +30.000 lessen in verschillende onderwerpen. In deze blog geef ik je een overzicht van verschillende Canva trainingen, ik kan ze niet allemaal bespreken hier (het zijn er meer dan 70) , maar je krijgt wel een degelijk overzicht uit het aanbod.

Je klikt op de link en volgt de instructies. Wil je na twee weken geen gebruik meer maken van Skillshare, dan kan je gewoonweg je account opzeggen. Je betaalt dan geen kosten, maar hebt dan wel twee maanden toegang gehad tot dit prachtig platform.

Door een gratis Skillshare account aan te maken help je mij bij het verkrijgen van een kleine affiliate commissie. Het kost jou niets, maar hierdoor kan wel mijn website blijven bestaan. Dus, ik wil je hiervoor alvast heel erg bedanken.

De trainingen zijn in het Engels, dit hoeft echter geen probleem te zijn, je ziet duidelijk waar de instructor in de Canva editor naartoe gaat, dit kan je moeiteloos volgen, zelfs zonder geluid. 

  • Gratis Canva cursus/trainingen – Indien je nog geen Skillshare account hebt (gehad) en dit tijdens de testperiode van twee weken.  

 

Gratis Canva

The Canva Master Course for 2020 & Beyond: Create Better Graphics & Marketing Assets in Less Time!

Gratis toegang tot deze cursus* – klik hier

In deze +8u durende Canva training ontdek je de basis van dit grafische programma. In meer dan 68 lessen neemt de auteur je mee op reis doorheen de basis van Canva. Gemaakt voor beginners, maar ook gevorderden halen hieruit handige tips en tricks. Uiteraard hoef je niet alles te bekijken. Je haalt de video er uit die je nodig hebt.

Create a Brand Style Guide with Canva

Gratis toegang tot deze training* – klik hier

In deze training ontdek je eerst 5 belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor je brand identiteit. Je missie, je visie, je doelpubliek, je brand persoonlijkheid en je core values komen aan bod. Nadien leer je je eigen stijlgids maken in Canva. Hier komen aan bod je:

  1. Brand Storie
  2. Logo
  3. Kleurenpalet
  4. Lettertype
  5. Afbeeldingen
  6. Stem

Dus, alles wat je nodig hebt voor een geslaagde huisstijl.

Creating a Logo and Brand!

Gratis toegang tot deze cursus* – klik hier

Deze les start met het maken van een eerste en een tweede logo én een horizontale en verticale optie alsook een zwarte en witte versie van je logo. Daarna ga je de bestanden juist formatteren in Canva. De maker laat je ook ontdekken hoe je sociale media afbeeldingen, een poster en business kaartje ontwerpt. Kortom alles wat je nodig hebt om je logo en huisstijl op te starten.

Create Your Own Puzzle Feed for Instagram!

Gratis Canva toegang tot deze training – klik hier

In deze training ontdek je waarom er voor Canva gekozen is voor dit project. Je leert een puzzle feed met aangepaste afmetingen maken en gaat achtergrond foto’s, stockfoto’s en tekst toevoegen aan je ontwerp. Ook wordt aandacht besteed aan het toevoegen van illustraties, icoontjes en nog zo veel meer. Als laatste leer je je design opdelen voor gebruik op Instagram.

Create Animated Stories for FB & IG with Canva

Gratis toegang tot deze cursus* – Klik hier

Na deze video’s weet je waarom je best begint met het maken van Stories. Je leert in deze training animated Stories maken, je ontdekt hoe ze op te laden op Facebook en hoe je ze op je Instagram account krijgt. Je leest het al. Dit mag je niet missen!

Canva for Android – Create with Canva on your Phone

Gratis toegang tot deze training* – Klik hier

In deze lessen krijg je een overzicht van de Canva app, er volgt een reis door het dashboard en de mobiele editor. Je leert waar elk knopje voor staat. Na de interface en de workflow ga je Instagram en Facebook Stories ontwikkelen, na het volgen van deze video ben je een story expert. Na deze fase ga je nog dieper en maak je complexe Facebook posts en dit allemaal met je telefoon.

High level ga je wanneer je video verwerkt in je design, check, deze training leert je dat. Om af te ronden verdiep je je in Video Stories. Zoals ik zei – High Level Canva Design.

Dus neem je telefoon en start je ontwerp.

Build Quick & Easy Websites with Canva

Gratis toegang tot deze cursus* – klik hier

Deze cursus helpt je bij het organiseren van je website project, belangrijke beslissingen die moeten worden genomen en pagina’s die worden ontwikkeld. Zo wordt er aandacht besteed aan je homepagina, het aanbod dat je te bieden hebt, de Call To Action die nodig is om mensen de volgende stap te laten nemen. Op het einde leer je hoe je je website online publiceert en hoe het er uit ziet op mobiel en desktop.

Create Irresistible YouTube Thumbnails with Canva

Gratis toegang tot deze cursus* – klik hier

In deze training wordt gestart met het bekijken van enkele Youtube trends in 2020 en daarna worden 2 belangrijke Thumbnail strategieën bekeken. Na deze hoofdstukken is het tijd voor het echte werk en ga je je eigen thumbnail ontwerpen.

Create and Use your Bitmoji with Canva

Gratis toegang tot deze training* – klik hier

In deze video’s ontdek je hoe je start met het maken van je Bitmoji account en je leert je eigen Bitmoji ontwerpen. Daarna ga je je Bitmoji koppelen aan je Canva account en laten de makers 4 creatieve manieren zien om je Bitmoji te gebruiken in je designs. Als toetje laten ze zien hoe je je nieuwe favorietjes gebruikt op andere platformen.

Create a T-Shirt in Canva!

Gratis toegang tot deze cursus* – klik hier

Na het bekijken van deze video’s maak jij je gepersonaliseerde t-shirts. Je leert over lettertypes en verschillende elementen. Je importeert eigen afbeeldingen en ontdekt hoe je je onwerpen op mock-ups plaatst. Misschien ga jij na het volgen van deze lessen wel je eigen t-shirt business opstarten?

Creating Zoom Backgrounds with Canva

Gratis toegang tot deze training – Klik hier

Met al dat thuiswerk en die online vergaderingen heb je misschien wel nood aan wat verfrissing op je laptop?

In deze training ontdek je waarm Canva gestart is met Zoom achtergronden, daarna maak je je eerste echte Zoom achtergrond. Als je dat onder de knie hebt ontdek je de kunst van video achtergronden, je achtergrond komt op deze manier echt tot leven. Als kers op de taart verdiep je je in het ontwerpen van geanimeerde achtergronden. Je wordt een echte first-class Zoomer! Na het oefenen ga je je ontwerpen ook echt opladen en gebruiken in Zoom.

Canva Gratis Trainingen

Vind je hierboven niet de geschikte training en ben je op zoek naar andere onderwerpen? Check dan via deze link of de Canva cursus die je nodig hebt toch niet tussen het overzicht staat. Er staan meer dan 70 Canva trainingen in Skillshare, onmogelijk die hierr allemaal te beschrijven.

Heb je verder vragen over dit artikel, Skillhare of Canva, dan hoor ik het graag op kelly@sprankelonline.be

En voor nu.. veel plezier met het ontdekken van deze Gratis Canva video’s. Enjoy! Heb je eigenlijk geen idee wat Canva is? Check dan deze blog voor meer informatie.