Faceless Video

Video maken en je gezicht laten zien. Inderdaad – Scary -. Maar wist je dat je helemaal niet zelf in beeld moet komen om goede content te maken. Yep! Faceless Video. Het bestaat. Een overzicht van enkele video ideeën:

6 video ideeën

Animatie

Canva Pro geeft  je de optie om  animaties te maken. Pimp je Facebookpagina met leuke korte animatie’s. In plaats van je quote op de normale wijze te delen, maar er een animatie van. Bewegend beeld vinden mensen leuk. En je doet iets wat anderen nog niet doen. #winwinwin

Een leuke Canva Animatie maken is heel gemakkelijk. Maak je template en ga naar donwloaden. In plaats van te kiezen voor PNG – JPG – PDF, kies Animatie. Kies ook je animatiestijl (Vervagen, pannen, feest, stijgen, ademen, schuiven of simpel) en je bent vertrokken.

Okay, niet echt een video – eerder een mini mini mini video.

Top down Video

Maak een video waarbij je van bovenaf filmt en enkel je handen laat zien. Deze manier van filmpjes maken is ideaal als je een product demo of review bespreekt. Of wanneer je aan het koken bent, je laatste nieuws scrapbook techniek laat zien of  je je volgers laat mee genieten van een un-boxing video.

Zelf heb ik ook een reeks van ’top down hands only video’s’ gemaakt. Een challenge is hier ideaal voor. Je filmt het kaartje  met de opdracht- dat je met je handen vast houdt – , terwijl je dit voor leest. Wat hier goed aan is, is dat als mensen niet de mogelijkheid hebben om hun geluid op te zetten – ze zijn aan het werken – ze toch nog de opdracht kunnen lezen.

Screencast Video

Een schermopname van je computer nemen terwijl je uitlegt hoe een bepaalde software werkt of een screencast van je gsm als je een bepaalde app bespreekt. Hoe je een spel speelt, hoe je Canva gebruikt of hoe je een website maakt.

Hoewel je bij screencast opnames ook de mogelijkheid hebt om zelf in beeld te komen – het hoeft niet.Misschien na verloop van tijd? Als je gewoon bent aan jezelf te horen spreken op video?? De trainingen van Canva die ik gemaakt zijn, zijn allemaal shermopnames, zonder dat ik zelf in beeld ben.

Sightseeing Video

Neem je mensen mee op vakantie, op citytrip of gewoon mee richting nieuwe klant, hip event of die gave voordracht die je geeft. Je mensen zijn geïnteresseerd in jou en de plaatsen die je bezoekt. Dit werkt perfect voor je business als je af en toe je locatie of kantoor verlaat. Met een DJI Pocket maak je ook Time laps, Hyper laps en Motion laps video.

Presentation

Maak leuke video’s van je slides of (stock)foto’s. In Canva staan honderden presentatie templates, kies je favoriet, pas deze aan en upload je templates in je videobewerkingsprogramma. Wil je bij je tekst ook uitleg? In Filmora 9 neem je een voice over op.

Podcast

Geen zin in beeld, enkel taal? Dan is een podcast de oplossing voor jou. Mogelijk in Filmora? Check!

Wat heb je nodig voor deze video ideeën?

Is het duur om video te maken? Nope, helemaal niet. Al heb je wel een aantal essentiële zaken nodig. Maar helemaal geen fancy of duur materiaal (muv de DJI Osmo Pocket en misschien je telefoon – maar heee – die gebruik je ook voor andere zaken). Een overzicht van de zaken die ik zelf gebruik:

– Canva Pro

Statief

Gsm

DJI Osmo Pocket

En om je video’s te bewerken:

A powerful and intuitive video editing experience